WoC 1650

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

WoC 1650

Post autor: Redrob Secnirp »

Chciałem wykminić coś uniwersalnego na mniej niż 2 kafle:
heroes:
exalted champion 110(mark of tzeentch 10 , disc of tzeentch 20, bloadcrouding roar 20, biting blade 5, enchanted shield 15, golden eye of tzeentch 25) # 205
sorcerer of chaos 85( 2 lvl 35, 2 dispel scrolls 50, mark of nurgle 20) # 190
sorcerer of chaos 85( 2 lvl 35, power familliar 25, spell familliar 15, chaos steed 16, mark of nurgle 20) # 196
special units:
5 chaos knights 200(musican 10, banner 20, mark of tzeentch 20, basted standar 40) # 290
5 chaos knights 200(musican 10, banner 20, mark of nurgle 30) # 260
core units:
15 chaos warriors 225( FCG 30, shield 15, mark of nurgle 30, banner of wrath 45) # 345
5 maruder horsemen 65( mark of slaneesh 10, flail 10, throwing axes 10, musican 6) # 101
5 chaos warhounds # 30
5 chaos warhounds # 30

TOTAL: 1647

PD : 7 + bound spell
DD : 4
DS : 2

I jak?
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Proste pytanie : Co trudniej odeprzeć a)1 silne natarcie czy b)2 słabe ?
Myślę że w WFB będzie a)
Warriorzy to nie jest coś max uniwersalnego.
Do reszty rospiski która jest w większości kawalerysjka średnio pasują.
Będą jechać sobie tacy sobie knighci. Powiedzmy że zestrzelą po 1, a x tur później doczłapią wojownicy w mocno osłabionym składnie choć prawdobodobnie albo ktoś ich skanapkuje albo wystrzela. Rycerze już coś zrobią ale ci twoi niekoniecznie muszą się przez szybko przebić chyba że z dyskowcem w wsparciu.
Czyli podsumowywując mi się to nie podoba. Wojownicy wyglądają na wrzuconych na siłę.
Proponuje zrób bardziej zgraną armię i potestuj.
Powodzenia :D
Hordes of Chaos.... To było to....

Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

Post autor: Redrob Secnirp »

wg mnie warriorzy są ok. Mają banner of Wrath i maga dlatego zanim dojdą mogą poczarować. Sprawa jest prosta : jak mam 2 przypakowane oddziały to mogą dojść w liczbie większej niż po 2 knightów na oddział. Więcej slaneshowych tylko z muzykami by doszli na koniec i tak w mniejszej ilośći niż to co mam teraz. Ward 4+ na jednym i nurgle na drugim może bardziej zirytować niż np. po 7 gołych knightów w oddziale. A w close combacie duży bonus na pewno dają sztandary. Jeśli dałbym im frenzy by mieli większego kopa pzeciwnik wybrałby im jako cel szarży coś i tak dla nich niekorzystnego.
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

ODPOWIEDZ