Naklejka - symbol WFB - na samochod

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Naklejka - symbol WFB - na samochod

Post autor: Cosmo »

Czolem

Ostatnio jechalem sobie przez miasto i tak mnie tknelo.. Sporo sportow i hobby ma swoje specyficzne naklejki ktore ludzie naklejaja na tylach samochodow. Nurkowie, golfisci, konni.. Co myslicie o tym, zebysmy tez sobie takie naklejki 'zrzeszajace' zrobili? Przejezdzac samochodem kilkaset kilometrow od domu i widzac kilka takich znaczkow na parkingu pomyslec 'oo chlopaki graja turniej' ;-)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Spoko, my juz takie mamy w Białymstoku :D

Przyjedziesz do nas na turniej to dostaniesz taka wlepke na walizke z figsami 8)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

To ja poprosze takie jedno jak bede u Was pod koniec maja. Moze sobie na autko przykleje... Chyba, ze to jakis obelisk slanesha, to wtedy dzieki, ale nie skorzystam. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Zajebisty pomysł piszę sie na to :) Tylko kto wykona? Co i jak?

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Rozumiem, że jedno logo na całą Polske? ;) Fajny motyw ogólnie ;) Może ktoś podejmie się zrobienia ze 100 sztuk i będzie sprzedawał co master ;D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

sprzedawał? Myślę, żeby zobić jeden wzór i każdy klub/ośrodek załatwiłby dla swoich graczy takie nalepki

Awatar użytkownika
GIMLI18
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: GIMLI18 »

albo zaprojektować wzór jedna osoba a reszta se wydrukuje na karce specjalnej za 5zł z papierniaka :P

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Mysle ze jeden wzor na cala Polske :) Mozna sie ugadac i kilka orodkow - np Poznan, Trojmiasto, Warszawa, Lublin, Wroclaw, Lodz, Slask, Krakow i porozsylac zamowione - np po 10 sztuk. Generalnie nie jest to drogie z tego co ogladalem ceny na Allegro z tego typu naklejkami, ale zeby mialo sens, musialyby byc jednolite.

No offence Karlee, ale jesli to gwiazda Frontu to nie to mialem na mysli tylko takie 'konturowe' w klimacie WFB a nie klubu.

Awatar użytkownika
GIMLI18
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: GIMLI18 »

to może zróbmy tu ta forum coś takiego że projektujemy i głosujemy :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Jasne ze z logo Frontu! Mamy trzy wersje. Not offended :) Wiem oczywiscie że chodzi o logo całego bitewniaka. Generalnie nic prostszego, wystarczy jpga zrobic, potem nalepki wychodza smiesznie tanie :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Cosmo, jestem za, chętnie coś takiego nakleję na swoją gablotę. Ale znaki GW są zastrzeżone, dlatego powinno to być coś na wzór jakiegoś loga polskiej ligi WFB, coś takiego naszego, środowiskowego. Imho.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Hmm nie myslalem o logo GW ani 'klasycznym' WARHAMMER. Raczej np symbol kunturu tarczy i mlota z 6ed np czy cos w tym stylu. Nie jestem niestety zbyt bieglym grafikiem, ale mysle ze mozna rozkrecic temat wsrod znajomych, pozbierac kilka pomyslow, zrobic ankiete i pozniej kogos zaprzegnac do wykonania ;)

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

jak już to 1000 albo 2000 szt- na samochód , na walizkę. Na rankingu ligii za ostatni sezon było ok. 1000 osób, a ilu nie grających na turniejach jest graczy. Przed zrobieniem można zebrać zamówienia od klubów.

Może kostka/kostki i młot.

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Cosmo pisze:Raczej np symbol kunturu tarczy i mlota z 6ed np czy cos w tym stylu.
Tak, rozumiem, ale może dałoby się zrobić coś na krztałt loga ligi, jest takie coś? (kiedyś chyba próbowamo). Ewentualnie można zapoczątkować. Chodzi mi o znak, który będzie kojarzony z samochodów z polską ligą WFB i turniejami. Ale to imho. :wink: Można coś innego, co przypadnie do gustu większości.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Cosmo pisze:Hmm nie myslalem o logo GW ani 'klasycznym' WARHAMMER. Raczej np symbol kunturu tarczy i mlota z 6ed np czy cos w tym stylu. Nie jestem niestety zbyt bieglym grafikiem, ale mysle ze mozna rozkrecic temat wsrod znajomych, pozbierac kilka pomyslow, zrobic ankiete i pozniej kogos zaprzegnac do wykonania ;)
Generalnie jak drukowalismy to u nas, to koszty sa smiesznie male. Mysle, ze w przypadku ogolnopolskiego projketu mozna smialo sie pokusic o wiekszy format, bo my zrobilismy tylko 5x5 cm.

Koszty zwrocily sie szybko, wlepek zostalo w ch*j - a mamy "tylko" cos okolo 30kilku graczy, wiec na lidze tez by sie rozeszly.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Podstawowym problemem jest umieszczenie tam napisów tak, żeby były widoczne i tak aby ludzie z poza środowiska zwracali na niego uwagę. A nuż ktoś się zainteresuje :)

Zrobienie znaczka to tak naprawdę kwestia pozbierania odpowiednich obrazków i sklejenie ich do kupy.

Ja tam nie jestem jakoś szczególnie uzdolniony, ale na szybko coś takiego walnąłem:

Obrazek

Chyba napisanie tego posta zajęło mi dłużej niż zrobienie tego obrazka więc sory :)
Chociaż tak na niego patrząc myślę, że sama ta tarcza z jakimś napisem po środku dała by radę.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Albo sam standardowy, złoty napis : WFB

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Xet zapodał dobry pomysł - najlepiej coś międzynarodowego, po czym od razu będzie można poznać, ze to gracz WFB.

Jedyne takie rzeczy kojarzące się główne z warhammerem, to właśnie WFB, albo ten złoty młotek.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

To po co się męczyć? Wyszukiwarka obrazów w Google i wpisujemy "warhammer logo" pierwszy link :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Taka naklejka byłaby w sam raz, tylko WARHAMMER jest chyba zastrzeżonym znakiem fabrycznym.
Niedawno robiłem naklejki do firmy i przy 100 szt 10x8cm to wyszło 1zł za sztukę.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

ODPOWIEDZ