Warriors 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Warriors 2350

Post autor: shabovy »

To wstępna rozpiska na Dni Fantastyki, zasady kompozcji są dokładnie takie jak będą na Blasterze.

1 Chaos Lord of Tzeentch @ 660 Pts
Mark of Tzeentch; General; Chaos Armour
Sword of Might, BloodCurdling Roar, Enchanted Shield, Collar of Khorne
1 Chaos Dragon

1 Exalted Chaos Champion of Khorne @ 209 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
1 Juggernaut of Khorne

1 Chaos Sorcerer @ 135 Pts
No Mark; Magic Level 1; Chaos Armour
2 X Dispel Scroll

1 Hellcannon @ 205 Pts

3 Dragon ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour

6 Chaos Knights of Nurgle @ 335 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Rage

5 Chaos Knights of Khorne @ 240 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour;
Shield; Musician

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 91 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Musician

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

Rozpiska jest raczej w klimacie tego co sie wytawialo na starym podreczniku, przetestuje przed MB czy da sie jeszcze cos takiego wystawic. Caly czas jest dla mnie zagadka jakie itemy powinienem dac lordowi na smoku.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Z antymagią kiepsko ale tak jest przy smoku i bsb.
Z itemami to zależy czy ci zależy żeby był wytrzymały czy super bił.
W każdym przypadku przydaje się ward na strzelanie albo na niemagiczne ataki.
ja grałem na słomce , goled eye i regeneracji ale nie poszło dobrze i dostał z katapy a lord na piechotę już nie wymiatał.
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

mhm ograj tym troch i powiedz mi czy 2 scrolle z antymagią Ci starczaja?? bo sam zamierzalem i soka i bsb wystawiac ale szkoda ze scrolli miec nie bede wtedy;/

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

2350 Pts - Warriors of Chaos Army

1 * Chaos Lord of Tzeentch @ 708 Pts
Mark of Tzeentch; General; Flail; Shield
Word of Agony [40]
Golden Eye of Tzeentch [25]
Armour of Damnation [45]

1 Chaos Dragon @ [360] Pts

1 * Exalted Chaos Champion of Khorne @ 214 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail; Chaos Armour; Shield; Battle Standard
Favour of the Gods [5]

1 Juggernaut of Khorne @ [0] Pts

1 Chaos Sorcerer @ 135 Pts
No Mark; Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
No Mark; Flail; Musician
5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
No Mark; Flail; Musician

5 Marauder Horsemen @ 76 Pts
No Mark; Throwing Spears; Musician

6 Chaos Knights of Nurgle @ 325 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard
Banner of Rage [35]

5 Chaos Knights of Khorne @ 230 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield

3 Dragon ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour

1 Hellcannon @ 205 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 45
Total Army Cost: 2346

A ja bym widział coś takiego. Pomijając fakt samotnego caddy skampionego w rogu, bo 25 pts na konika to naprawdę dużo :O.

Jugger pewnie bdzie jeździł z jakimś oddziałem, więc favorka się przyda na jakiś rzut ;) Małe 5 pts a cieszy.

Lord- słówko bólu na wkurwiających czempionów w oddziałach, albo miękkich lordów (tzn, elfickich bez warda etc.). Jako, ze działa nawet przed challengami to mocne... ward na 3+ na strzelanie, a po lordzie nic nie będzie biło z powodu re-rolli na armorze. Gadzina oberwie, le przeżyję raczej większość rzeczy ;)

fasty... jako, że i tak albo nie dojeżdżają, albo z oddziałem, który ma feara nie mają szans, więc mark niepotrzebny przy re-rollu paniki. Jedni z włóczniami do rzucania na jakieś wkurwiające ratlingi etc. ;) No i wypieprzeni muzycy z knightów (jakoś trzeba znajdować punkty) bo masz BSB, więc nawet jak przegrasz to ustoisz, a w następnej turze walki robisz choko...

P.S. jeszcze 20 pts na bloodcurdling roar by się przydało gdzieś znaleźć, bo naprawdę mocny gift... (z jednego fasta można wyrzucić muzyka i flaile, to akurat 16 pts +4 wolne)

Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

Post autor: Redrob Secnirp »

Czy mark tzeentcha daję warda smokowi? Uważam że nie. Ale nurgla daje że trafia sie go na - 1. Bo roździela sie po trafieniach. Dla smoka każda ochrona przed strzelaniem jest potrzebna więc jestem zwolennikiem nurgla. Daje też runesword - nie jest dobry ale też nie jest chujowy a z nurglem znajduję swoje zastosowanie.
WS 3 trafia zwykłego tzeentchowego lorda na 5+ ale ws 4 czy większy na 4+. Jeżeli damy mu runesworda ma 9 ws i ws 4 również trfia go na 4+. Dodatkowo nurgle powoduje - 1 ws. Dlatego też bazowy ws 5 również trafia tego lorda na 5+! Prawie wszystkie zwykłe jednostki ( z wyjątkiem niektórych elfickich ) tafiają go a 5+, wypas nie? zostaje nam 50 pkt. które przeznaczamy na ochronę (enchanted shield i golden eye lub regenka) sami weżcie to co uważacie za lepsze. Jako gift dajemy diabolic splendour za 35pkt.(-1ld od terroru,panik) naprawdę może się przydać. BSBa nie widzę tutaj, natomiast jakiś pocisk z magii. Rozpę zamieszcze na forum. w osobnym temacie. Jeśli chodzi o kosmetyczne zmiany to :

Zmien lorda na smoku pw
wywal horsmenów jednych idaj za nich gołą dziesiątke piesych
Zrób 2 piątki najtów (sztandary, jedna ma banner of rage druga khorne.)
za wolne punkty wsadz drugiego caddiego z 2 scrollami.
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

@Morrok

No właśnie... różnią się tylko itemami na lordzie. Word of agony skoro działa przed challengami moze byc rzeczywiscie ciekawe, wtedy roar by poszedl na bsb-ka. Cos nie wierze w armour of damnation. SoM + Ench Sh jakos mi bardziej odpowiada chociazby dlatego, ze dziala nie tylko w combacie. A moze opcja Crimson Armour of Dargan + SoM + Ench Sh + Collar of Khorne? Mamy dobrego save'a, warda 5+, resista a cannony i klopy zadaja po 1 ranie. Zawsze można też pomyśleć coś z Crown of Everlasting Conquest.

@ Redrob Secnirp

Sors, ale odnoszę wrażenie że nie do konca wiesz co piszesz. Mam wstawić drugiego caddy'ego? gdzie? za BSB? Czemu mialbym sie pozbywac lekkiej kawalerii zeby wrzucic dziesiatke bezuzytecznej piechoty? Dwie piatki kawalerii ze sztandarami?? #-o Marka Nurgla na lordzie moze rzeczywiscie byc sensowna, ale jednak poza combatem nie boję się o strzelanie które trafia na BSa ale raczej o armaty i klopy.

Redrob Secnirp
Pseudoklimaciarz

Post autor: Redrob Secnirp »

odpowiedzią na pierwsze pytanie jest drugie i trzecie, i na odwrót :lol2: Jeśli boisz się o smoka powinieneś bać się nie tylko armat ale także zwykłych pocisków ale skoro chcesz się zabezpieczyć przed cannonami itp. najlepszą opcją będzie tzeentch, crimson armour, golden eye i sword of might ..Nie możesz mieć ench. shield i crimson armour naraz [-X . Jednak wtedy pozbawiasz ochrony smoka.
BLOOD FOR BLOOD GOD!!!!!

ODPOWIEDZ