Dodatkowi Moderatorzy

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Dodatkowi Moderatorzy

Post autor: Jasiuuu »

Xet pisze:Wyniki głosowania na modów
25 - Ziemko
17 - Szmaja
13 - Gajowy

12 - Sw. Barbara
8 - Jasiuuuu

W tym miejscu krótka piłka z mojej strony. Szacun dla Ziemka i Szmaji za prace modową, ale forum potrzebuje stałej opieki. Liczę na to, że Gajowy będzie mocno zaangażowany jednakże i tak nie rozwiązuje to problemu.
Są osoby, które chcą pomóc, a które odpadły w głosowaniu bo ilość miejsc to 3.

Jak moi poprzednicy, proponuję rozszerzyć ilość moderatorów do 5. Założyć dogrywkowe głosowanie.

Sam jestem bardzo chętny do pracy, dużo czasu spędzam przy kompie i pasjonuje się batlem.
Chciałbym zgłosić moją kandydaturę.
Liczę na poparcie w tej sprawie bo takie rozwiązanie może tylko usprawnić pracę forum.

generalnie 5ciu cieciuchów ligowych jest lepsze niż 3ech cieciuchów ligowych więc poperiem Xeta i czekam na głosy poparcia żeby założyć nowe głosowanie.
taka tylko mała prośba odemnie dla ubiegających się o moda- nie zgłaszajcie się jeśli nie macie doświadczenia z moderowaniem forum ani pojęcia nt. moderowania . nie jest 'fajnie' być modem, to raczej praca woźnego w szkole. jak czytam niektórych modów i ich kredkowe uwagi to nie wiem czy są na forum dla występów czy tak mają od dziecka : )

pzdr

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

CzarnY pisze:Ziemko IMO bardzo dobrze sobie radzi na stanowisku, ale juz przebicie sie do Szmai graniczy z cudem. Doceniam zaslugi, ale sprawnosc dzialania LL powinna byc jednak priorytetem.

Dlatego w pelni popieram rozszerzenie ilosci modów + postulat Barbary. Trzeba zacząć dzialac, od tego tu jestesmy.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Moim zdaniem to jest zbędne - 3 modów jest wystarczających do tego żeby sparwie wykonywali swoją pracę - przecież aż tak dużo pracy nie mają z samym "modowaniem".

Ważne jest dużo bardziej żeby znaleźć osoby które są zrobić coś konkretnego w Lidze, bo jest kilka spraw które leżą odłogiem a które trzeba zrobić jak najszybciej.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

dodatkowi moderatorzy musza byc - teraz 2/3 modow jest z bydgoszczy, to jest KORUPCJOGENNY UKLAD ktory trzeba rozbic!!! :lol2:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dalmar pisze:Moim zdaniem to jest zbędne - 3 modów jest wystarczających do tego żeby sparwie wykonywali swoją pracę - przecież aż tak dużo pracy nie mają z samym "modowaniem".

Ważne jest dużo bardziej żeby znaleźć osoby które są zrobić coś konkretnego w Lidze, bo jest kilka spraw które leżą odłogiem a które trzeba zrobić jak najszybciej.

Jasne , ze tak my tak sie dogadywalismy tu milo teges szmereges do wszystkich , a w koncu zdobylismy pelnie mozliwej wladzy hahaahahah :D

Na powaznie moznaby rozszerzyc modow do 5 , ale pytanie jest czy osoby , ktore chca dzialac nie moga robic tego jako normalni uzytkownicy forum czy LL ?

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Ziemko pisze:

Na powaznie moznaby rozszerzyc modow do 5 , ale pytanie jest czy osoby , ktore chca dzialac nie moga robic tego jako normalni uzytkownicy forum czy LL ?
Dokładnie - do roboty jest dużo i nie trzeba mieć naszywki "Moderator" żeby robić.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Dalmar pisze: Dokładnie - do roboty jest dużo i nie trzeba mieć naszywki "Moderator" żeby robić.
Trzeba być ponoć modem, żeby przeprowadzać głosowania.
Myślę, że to rozwiązanie pro-rozwojowe, usprawniające.
Więcej modów = lepsza opieka nad forum

Każdy by chciał, żeby wszelakie głosowania były przeprowadzane bez szmerów. Szczególnie te dotyczące np. euro i masterów. Dopływ świeżej krwi może się do tego przyczynić.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wiecej modów = wieksze rozmycie odpowiedzialnosci i wiecej potencjalnych nieporozumien miedzy nimi.

Tez uwazam ze jesli Xet, Barbara lub jasiuu chca cos robic na forum to nie potrzebuja do tego latki moda :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Mi tam za bardzo na tej moderaturze nie zalezy, o ile obecni moderatorzy beda powaznie podchodzic do swoich obowiazkow. Nie ma niestety nikogo, kto moglby rozliczac modow z tego co robia lub nie. Ma ktos jakies propozycje w tym temacie?

Bo z tego co ja rozumiem, to do obowiazkow moderatorow nalezy pilnowanie, zeby stan czlonkow LL sie zgadzal oraz utrzymywanie porzadku na forum. W zamian za te obowiazki maja prawo jednoosobowej inicjatywy ustawodawczej.

Czy jest wlasnie tak, czy maja tez jakies inne prawa/obowiazki?

ODPOWIEDZ