Gdzie sztandar

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GIMLI18
"Nie jestem powergamerem"

Gdzie sztandar

Post autor: GIMLI18 »

cześć zadam mega głubie pytanie ale po to jest to forum abym mógł się zapytać :) czy sztandar musu stać na środku oddziału czy może stać z boku ??? bo mi się nie mieść :oops:

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Nie ma znaczenia. Tylko chempiona rozpoznaje się jako osobny model.
Ewentualnie później jak np. zostaną w odziale 2 modele to mówisz co zostaje.

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Chyba wiem skąd się wzięło pytanie, bo sam się spotkałem ze zdaniem ze sztandar ma stać na środku pierwszego rzędu. Już tyle lat po szóstej edycji, a niektórzy pewnie i tak nie czytali nowego rulebooka tylko jadą na starym, a kumple im mówią co się zmieniło. :mrgreen:
Albo inni przedobrzają w drugą stronę i skoro oddziały w fazie rozstawiania nie mają pola widzenia 2*pi, to można skautów wystawić na gołej patelni.

Generalnie tak jak Xet napisał - nie ma takiego wymogu.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Aby oddział był piękniejszy (tia, jestem estetą ;)) stawiam sztandar i grajka w drugim szeregu, (dzięki temu z przodu mam piękny mur tarcz). Czy Ktoś mógłby się do tego przyczepić?
Vae victis!

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jeśli nie jest to sztandar typu -' wrogowie w base contacie ze sztandarem otrzymują hity' to nikt się nie przyczepi : )

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no ja mam tak w oddziale spearelfów, gdzie pierwszy szereg klęczy, a więc sztandar i grajek musieli ze względów estetycznych powędrować do drugiego szeregu ;)

Oddzial robi się dwa lata i dalej nie skonczony :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Albo inni przedobrzają w drugą stronę i skoro oddziały w fazie rozstawiania nie mają pola widzenia 2*pi, to można skautów wystawić na gołej patelni.
ew. udaja, ze znaja zasady mimo, ze nawet nie wiedza jaka jest zasada scoutow...

ODPOWIEDZ