Moja armia krasnali...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Moja armia krasnali...
Na samym początku zaznaczę, że armię robię ot tak sobie, bo wpadłem na pomysł zrobienia sobie Krasi na podstawie samych Skull Passów. Co nieco już mam, ale jeszcze sporo mi tego zostało do zrobienia. A jak to wygląda w toku pracy można zobaczyć na poniższych fotkach:
Bolec#1
Klopa
Organki
Bolec#2
Cannon
Command Warriorów
Master Inżynier
Inżynierowie
Kusznicy
Obsługi
Warriorzy
Runesmith
Thane
Na razie tyle, jak coś jeszcze dorobię/pomaluję, to dorzucę. A i zapomniałym dodać - te krasie nie mają być tak całkowicie dobre, dlatego też mają nieco inne rogi i są takie leciutko chaośnickie...
Bolec#1
Klopa
Organki
Bolec#2
Cannon
Command Warriorów
Master Inżynier
Inżynierowie
Kusznicy
Obsługi
Warriorzy
Runesmith
Thane
Na razie tyle, jak coś jeszcze dorobię/pomaluję, to dorzucę. A i zapomniałym dodać - te krasie nie mają być tak całkowicie dobre, dlatego też mają nieco inne rogi i są takie leciutko chaośnickie...
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
sympatyczne figureczki. śmieszne te rogi na czołach D:
Zdaję sobię sprawę z tego, że są śmieszne, ale nie wszystko musi być mroczne. A poza tym chłopaki się z tłumu wyróżniają. A że jestem leniwy i mi się nie chciało kolców po obydwu stronach hełmów robić...
Mnie sie podobaja tylko bardziej to pod ChD podchodzi
Jedynie jakos katapulta mi nie podchodzi jakas taka dziwna ....
szczurek pisze:Mnie sie podobaja tylko bardziej to pod ChD podchodzi
tak, to idelanie podchodzi pod chadecje i mam nadzieje, że nią zostanie gdyż nie widzi mi się aby zwykłe krasnoludy były takie wybajerowane
czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, porób moze jeszcze specjalistyczną maszynerię krasnoludów chaosu
Krasnoludy chaosu nie używają: katapulty, kuszników, thundererów, ponadto jeśli miały to być chd to nie mogą mieć na sobie krasnoludzkich run!!Kosa pisze:szczurek pisze:Mnie sie podobaja tylko bardziej to pod ChD podchodzi
tak, to idelanie podchodzi pod chadecje i mam nadzieje, że nią zostanie gdyż nie widzi mi się aby zwykłe krasnoludy były takie wybajerowane
czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, porób moze jeszcze specjalistyczną maszynerię krasnoludów chaosu
Żałuję tylko tego, że mam już zrobione praktycznie wszystkie figurki do mojej wizji armii w granicach 1200 - 1500 punktów. Tylko mi się tego cholerstwa nie chce podkładem pociągnąć, zakasać rękawów i wziąść do malowania. Ale dzięki za wszystkie komentarze.
dwarfy fluffowo dziela sie na trzy rasy:thurion pisze:bardzo fajne super pomysl i wykonanie
pamietajcie ze nie kazdy krasnolud musi byc brodatym wikingiem... ci troszke bardziej 'zli' (troszke przypominaja krasnoludy z chronopii) tez sa ok
gorskie (te gwowskie)
norkowe (bardziej wikingowe)
i chadecje..
przeciez to bylo sdoslownie opisane we fluffie...
sralis mazgalis reverendis dupis w dziedzinie krasi akurat mozenie mi ssać.. bo moj brat od 17 lat gra nimi w WFB... i wiem wszystko poczynajac od 3 edycyjnego zbiorowego army booka...Shino pisze:dwarfy fluffowo dziela sie na trzy rasy:thurion pisze:bardzo fajne super pomysl i wykonanie
pamietajcie ze nie kazdy krasnolud musi byc brodatym wikingiem... ci troszke bardziej 'zli' (troszke przypominaja krasnoludy z chronopii) tez sa ok
gorskie (te gwowskie)
norkowe (bardziej wikingowe)
i chadecje..
przeciez to bylo sdoslownie opisane we fluffie...
nie wiem o jakim ty swiecie piszesz, ale w WFB sa krasie, krasie i krasie chadecja... do 5 ed stylizowani byli na szkockie klany, a VI i VII na wikingow, wiec te gorskie i norkowie to ja nie wiem z jakiej dupy ty wycisnales..
(jesli sugerujesz sie fluffem norsci itp, to jst to najmniej dopracowany fluff i najbardziej zmieniajacy sie na przestrzeni lat ze wszsytkich, wiec mniej na niego wyjebane... )
pzdr !!
Panowie, te krasie w ogóle mogą nie mieć żadnego oparcia w istniejącym fluffie. Bo ja na razie zrobiłem armię, potem nad jej historią będę myślał...
Nie no, moja wena też ma jakieśtam ograniczenia. A że ich na razie nie poznałem...
Nijlor - obiecuję, że jak już będą gotowe do grania to im ładną, porządną historię napiszę. Taką, żeby zbytnio z fluffem GW nie kolidowała...
Nijlor - obiecuję, że jak już będą gotowe do grania to im ładną, porządną historię napiszę. Taką, żeby zbytnio z fluffem GW nie kolidowała...
Wszystko super, oprócz klopy i bolca < te mi jakoś klimatem niepodchodzą (czaszkie etc., takie zbyt chaosowe).
Maszyny zdecydowanie ChD. Piechota moze być i zwykłą . Ale generalnie zarąbiste konwersje, herosi są już w ogóle wybitni - takie nakoksowane grubasy. Jestem pod wrażeniem. Tylko jedna rzecz trochę mnie gryzie w kaprawe oczki - każdy model stoi na głazie