Moja armia krasnali...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Moja armia krasnali...

Post autor: Necro »

Na samym początku zaznaczę, że armię robię ot tak sobie, bo wpadłem na pomysł zrobienia sobie Krasi na podstawie samych Skull Passów. Co nieco już mam, ale jeszcze sporo mi tego zostało do zrobienia. A jak to wygląda w toku pracy można zobaczyć na poniższych fotkach:
Bolec#1
Obrazek
Obrazek
Klopa
Obrazek
Obrazek
Organki
Obrazek
Obrazek
Bolec#2
Obrazek
Cannon
Obrazek
Command Warriorów
Obrazek
Master Inżynier
Obrazek
Obrazek
Inżynierowie
Obrazek
Kusznicy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obsługi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Warriorzy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Runesmith
Obrazek
Thane
Obrazek
Na razie tyle, jak coś jeszcze dorobię/pomaluję, to dorzucę. A i zapomniałym dodać - te krasie nie mają być tak całkowicie dobre, dlatego też mają nieco inne rogi i są takie leciutko chaośnickie... :wink:

Awatar użytkownika
|_Mlody_|
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: |_Mlody_| »

Oho Swietne Konwersje Chaos Dwarfi jak nic :D

Czekam az wszystko pomalujesz :P

Ostatni bohaterowie najlepsi

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

sympatyczne figureczki. śmieszne te rogi na czołach D:

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Zdaję sobię sprawę z tego, że są śmieszne, ale nie wszystko musi być mroczne. A poza tym chłopaki się z tłumu wyróżniają. A że jestem leniwy i mi się nie chciało kolców po obydwu stronach hełmów robić... :P

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Mnie sie podobaja :) tylko bardziej to pod ChD podchodzi :D :roll:
Jedynie jakos katapulta mi nie podchodzi ;) jakas taka dziwna ....
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Bardzo ładne konwersje, ale do chd nie pasują z racji innej broni, wyglądają raczej na jakieś"leśne" krasnoludy(rogi) . Widać, że autor to wprawny modelarz i ze skull passa coś wykombinuje :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

szczurek pisze:Mnie sie podobaja :) tylko bardziej to pod ChD podchodzi :D :roll:

tak, to idelanie podchodzi pod chadecje i mam nadzieje, że nią zostanie gdyż nie widzi mi się aby zwykłe krasnoludy były takie wybajerowane :P

czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, porób moze jeszcze specjalistyczną maszynerię krasnoludów chaosu
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Kosa pisze:
szczurek pisze:Mnie sie podobaja :) tylko bardziej to pod ChD podchodzi :D :roll:

tak, to idelanie podchodzi pod chadecje i mam nadzieje, że nią zostanie gdyż nie widzi mi się aby zwykłe krasnoludy były takie wybajerowane :P

czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, porób moze jeszcze specjalistyczną maszynerię krasnoludów chaosu
Krasnoludy chaosu nie używają: katapulty, kuszników, thundererów, ponadto jeśli miały to być chd to nie mogą mieć na sobie krasnoludzkich run!!

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Koleś ma talent i tyle
Ja może i bym coś takiego zrobił gdybym miał pomysły, a weny do modelowania mi brak :(

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

bardzo fajne :) super pomysl i wykonanie

pamietajcie ze nie kazdy krasnolud musi byc brodatym wikingiem... ci troszke bardziej 'zli' (troszke przypominaja krasnoludy z chronopii) tez sa ok

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Żałuję tylko tego, że mam już zrobione praktycznie wszystkie figurki do mojej wizji armii w granicach 1200 - 1500 punktów. Tylko mi się tego cholerstwa nie chce podkładem pociągnąć, zakasać rękawów i wziąść do malowania. Ale dzięki za wszystkie komentarze. :wink:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

thurion pisze:bardzo fajne :) super pomysl i wykonanie

pamietajcie ze nie kazdy krasnolud musi byc brodatym wikingiem... ci troszke bardziej 'zli' (troszke przypominaja krasnoludy z chronopii) tez sa ok
dwarfy fluffowo dziela sie na trzy rasy:

gorskie (te gwowskie)
norkowe (bardziej wikingowe)
i chadecje..
przeciez to bylo sdoslownie opisane we fluffie...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Shino pisze:
thurion pisze:bardzo fajne :) super pomysl i wykonanie

dwarfy fluffowo dziela sie na trzy rasy:

gorskie (te gwowskie)
norkowe (bardziej wikingowe)
i chadecje..
przeciez to bylo sdoslownie opisane we fluffie...
sralis mazgalis reverendis dupis :P w dziedzinie krasi akurat mozenie mi ssać.. bo moj brat od 17 lat gra nimi w WFB... i wiem wszystko poczynajac od 3 edycyjnego zbiorowego army booka...

nie wiem o jakim ty swiecie piszesz, ale w WFB sa krasie, krasie i krasie chadecja... do 5 ed stylizowani byli na szkockie klany, a VI i VII na wikingow, wiec te gorskie i norkowie to ja nie wiem z jakiej dupy ty wycisnales..

(jesli sugerujesz sie fluffem norsci itp, to jst to najmniej dopracowany fluff i najbardziej zmieniajacy sie na przestrzeni lat ze wszsytkich, wiec mniej na niego wyjebane... ;) )

pzdr !!

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Fajne konwersje!
najfajniejszy Runesmith i Thane :)

pzdr :wink:

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Panowie, te krasie w ogóle mogą nie mieć żadnego oparcia w istniejącym fluffie. Bo ja na razie zrobiłem armię, potem nad jej historią będę myślał... :roll:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

To prawda, ważne że są fajne, a skąd do już ich problem;)

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Przede wszystkim gratuluję zapału i niekończącej sie ilości pomysłów, też bym chciał mieć niekończącą się wene :wink:

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Nie no, moja wena też ma jakieśtam ograniczenia. A że ich na razie nie poznałem... :twisted:
Nijlor - obiecuję, że jak już będą gotowe do grania to im ładną, porządną historię napiszę. Taką, żeby zbytnio z fluffem GW nie kolidowała... :D

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Wszystko super, oprócz klopy i bolca < te mi jakoś klimatem niepodchodzą (czaszkie etc., takie zbyt chaosowe).
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Maszyny zdecydowanie ChD. Piechota moze być i zwykłą ;). Ale generalnie zarąbiste konwersje, herosi są już w ogóle wybitni - takie nakoksowane grubasy. Jestem pod wrażeniem. Tylko jedna rzecz trochę mnie gryzie w kaprawe oczki - każdy model stoi na głazie ;)

ODPOWIEDZ