Warriorsi vs Saurusy

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Warriorsi vs Saurusy

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Jak w temacie. Co waszym zdaniem jest lepsze? Bo ja uważam że Saurusy są lepsze aczkolwiek ich inicjatywa 1 boli chyba bardziej niż koszt naszych Warriorów.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Hans
Warzywo

Post autor: Hans »

Wariorzy góra a jak ze by inaczej baaardzo drodzy ale dla mnie 1 oddział to mus twarde chłopaki nadrabiają drogi koszt punktowy
"Lecz nie wiedzą o tym ludzie,

Że najgorzej w życiu to,

To samotnym być, to samotnym być"

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

To se chlopacy pogadaliscie, hłehłehłe. 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

No ale Warriorzy to tylko z tarczami jeżeli już. Z drugą bronią nie są moim zdaniem warci 16 pkt. A weź pod uwage że Saurusy walą (bez championa) 20 ataków z dwóch szeregów jeżeli jest ich po 5 na szereg.

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

SSekutnik
Warzywo

Post autor: SSekutnik »

Saurusi moim zdaniem są lepsi. Dlatego, że są tańsi. Opłaca się ich brać w większych bloczkach.
Wojownicy są za drodzy by brać ich tylko dla statycznego CR, dlatego grywalni są jedynie w małych oddziałach. Niestety są zbyt dobrzy... (przez co zbyt drodzy). Nadto mają tylko dobre statystyki, brak im jakichś fajnych zasad specjalnych - np. fear czy stubborn. Gdyby mieli choć 9 Ld i byli punkt tańsi/ mieli tarcze w standardzie...

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

Tak się jakoś zdarza, ze moi SW zawsze dostaja od warriorow chaosu...wiec zdecydowanie Ci drudzy
Najgorszym minusem jest niska inicjatywa na saurich

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

A możesz podać jakie tam masz ochrony na nich?

Why so serious? ;)

SSekutnik
Warzywo

Post autor: SSekutnik »

Oddział kontra oddział to Wojownicy są lepsi.
Ale w ogólnym rozrachunku z całym spektrum armii to Saurusami opłaca się grać. Wojownikami... nie?
Ja gram w bitwach do 2000 10tką z tarczami i halabardami i markiem Slaanesha (czasami Sztandar+Warbanner) - jako oddział wspomagający klocek 20+ Maruderów.

ODPOWIEDZ