DE by ( początkujący ) kamelot
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
DE by ( początkujący ) kamelot
Tak więc coś mnie tknęło żeby wsadzić swoje kilka "pomalowanych" figurek
Zaznaczam, że są to moje pierwsze prace, z których tylko jedna jest skończona i jest to kusznik:
Tu wstawię nie skończoną figurke cold one-a, którą niestety będę musiał umyć bo zmieniłem trochę zdanie odnośnie kolorystyki mojej ciężkiej kawy, ale żal mi było myć i nie zostawiać po niej śladu, podkreślam, że był malowany na szybko kolorami, które wleciały pod rękę:
Oprócz tego wstawię coś z zupełnie innej beczki, mianowicie smoka, którego uznałem, że użyję jako black dragona DE. Wiem, że jest mały i w ogóle, ale kosztował 7zł, a mój budżet jest mały, więc na czas braku gotówki będę urzywał to. Jak myślicie daje rade???:
Proszę o krytykę, ale bez przesady, przypominam, że to moje pierwsze malunki. Co do smoka to możecie se po nim pojechać tyle, że mam jeszcze pytanie.
Chce pomalować jakoś tego smoka w niebieskich barwach, ale nie wiem jak pomalować skrzydła, a dokładnie to błonę na skrzydłach, co radzicie???
pzdr
kamelot
Zaznaczam, że są to moje pierwsze prace, z których tylko jedna jest skończona i jest to kusznik:
Tu wstawię nie skończoną figurke cold one-a, którą niestety będę musiał umyć bo zmieniłem trochę zdanie odnośnie kolorystyki mojej ciężkiej kawy, ale żal mi było myć i nie zostawiać po niej śladu, podkreślam, że był malowany na szybko kolorami, które wleciały pod rękę:
Oprócz tego wstawię coś z zupełnie innej beczki, mianowicie smoka, którego uznałem, że użyję jako black dragona DE. Wiem, że jest mały i w ogóle, ale kosztował 7zł, a mój budżet jest mały, więc na czas braku gotówki będę urzywał to. Jak myślicie daje rade???:
Proszę o krytykę, ale bez przesady, przypominam, że to moje pierwsze malunki. Co do smoka to możecie se po nim pojechać tyle, że mam jeszcze pytanie.
Chce pomalować jakoś tego smoka w niebieskich barwach, ale nie wiem jak pomalować skrzydła, a dokładnie to błonę na skrzydłach, co radzicie???
pzdr
kamelot
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Jak dla mnie to powinienes tego kusznika malowac dalej, kolczuga kusza hełm są niepomalowane takze tą niebieską podstawke bym przemalował bo nie wygląda to dobrze. Tak wogóle to wygląda jakbys miał 2 farbki. Żeby nie byc tak do końca krytycznym to widze że na cold one-ie dobrze zaczynasz kombinowa z cieniowaniem łusek. Tak więc popracuje jeszcze nad tymi modelami i używaj wiecej kolorów a jak na początek będzie nieźle.
a co dokładnie nie wyszło w kolczudze, kuszy i hełmie???
wymienione elementy malowałem tak:
kolczuga- chaos black, drybrush bolt gunem, niebieski wash
kusza- scorched brown, bełty bolt gunem
hełm- bolt gun, czarny wash, niebieski wash
być może zdjęcia niezbyt wyszły, ale nie za bardzo wiem co ukryłeś pod pojęciem "kusznika maluj dalej, kusza hełm i kolczuga w ogóle nie są pomalowane"???
być może zdjęcia niezbyt wyszły, ale nie za bardzo wiem co ukryłeś pod pojęciem "kusznika maluj dalej, kusza hełm i kolczuga w ogóle nie są pomalowane"???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Moim zdaniem jest słabo ... trzeba jeszcze trochę popracować. Teraz to wygląda jak by na figurkę nałożono podstawowe kolory, z których będziesz wychodził do cieniowania. Jak chcesz cieniować metal żeby wyglądał metalicznie z poblaskiem niebieskiego to zrób tak:a co dokładnie nie wyszło w kolczudze, kuszy i hełmie???
Jako podstawa chainmal + regal blue
później rozrób sobie z kroplą wody czarny lub niebieski ... jaki wolisz tak żeby uzyskać washa
nastepnie mithril silver + regal blue (2 krople)
mithril silver + regal blue (1 kropla)
mithril silver jako ostateczne rozblaski na najbardziej wystajacych częściach
I pamiętaj ... zawsze rozrabiaj farbę z wodą.
Tak więc życzę udanych testów ... i pracuj, pracuj, pracuj ... ja wciąż się uczę:)
a co do zbroi to czy nie wystarczy spodkładować czarnym, przejechać bolt gunem i na to asurmen blue wash???
po washu jeszcze lekki drybrush pokrewędziach boltgunem i będzie git. jak chcesz washować figsy, to nakładaj jaśniejsze kolorki i od pewnego momentu staraj się dawać wash tylko w zagłebienia. pracy dużo mniej niż przy cieniowaniu farbkami, a efekt przynajmniej satysfakcjonujący. a tak o powiem ja Ci, że fajny kolor przewodni dla darków. smaroj dalej i będzie bomba.
a z tego smoczka bylby niezly razordon
pozdrawiam
a z tego smoczka bylby niezly razordon
pozdrawiam
Faktycznie zdjęcie tez jest ciemne, ale trzeba by te elemwnty jeszcze porozjaśniac na krawędziach tak żeby uzyskac większy kontrast.kamelot pisze:a co dokładnie nie wyszło w kolczudze, kuszy i hełmie???
w takim razie dzięki za wsparcie
jeśli chodzi o rozjaśnienie to nie mam odpowiednich farb, ale czy wystarczy zmieszać rozjaśniany kolor z biały ( skull white ) i tyle???
co do dalszego malowania to dziś zaczynam malować pierwszego cold one knighta, bo narazie same jaszczurki, jak będzie gotowy to wstawie fotke
ps. czy wstawiać zdjęcia figsów tylko skończonych czy niedokończonych też???
jeśli chodzi o rozjaśnienie to nie mam odpowiednich farb, ale czy wystarczy zmieszać rozjaśniany kolor z biały ( skull white ) i tyle???
co do dalszego malowania to dziś zaczynam malować pierwszego cold one knighta, bo narazie same jaszczurki, jak będzie gotowy to wstawie fotke
ps. czy wstawiać zdjęcia figsów tylko skończonych czy niedokończonych też???
Z braku farbek można rozjaśniac mieszając dany kolor z białym. Co do fotek to jak dla mnie wstawiaj skończone modele, ale jak masz jakieś pytania co jak zrobic w połowie malowania to oczywiście też.
dobry kusznik
każdy z nas na początku malował podobnie
popracuj nad szczegółami skóry np. jak pojechałeś twarz i dłonie elf fleshem to weź puść tam washa np. brązowego i jest zawsze jakiś cień
foty są ciemne i na początek postaraj się popracować może nie tyle nad cieniem co nad starannością nad każdym nawet najmniejszym szczególikiem bo to daje dużo figurce jak widać każdy szczegół a kusznik ma trochę (metal,skóra,szaty,kusza,buty,mieczyk na boku czy magazynek z bełtami do kuszy) w pierdołkach jest siła potem starczy nawet jedna-2warstwy rozjaśnienia i jest ok
sam jeszcze nie malowałem ale widziałem prace ludzi i washe GW są ponoć bardzo efektowne i pomocne w szybkim i przyzwoitym malowaniu
każdy z nas na początku malował podobnie
popracuj nad szczegółami skóry np. jak pojechałeś twarz i dłonie elf fleshem to weź puść tam washa np. brązowego i jest zawsze jakiś cień
foty są ciemne i na początek postaraj się popracować może nie tyle nad cieniem co nad starannością nad każdym nawet najmniejszym szczególikiem bo to daje dużo figurce jak widać każdy szczegół a kusznik ma trochę (metal,skóra,szaty,kusza,buty,mieczyk na boku czy magazynek z bełtami do kuszy) w pierdołkach jest siła potem starczy nawet jedna-2warstwy rozjaśnienia i jest ok
sam jeszcze nie malowałem ale widziałem prace ludzi i washe GW są ponoć bardzo efektowne i pomocne w szybkim i przyzwoitym malowaniu
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
- maly budda
- Pseudoklimaciarz
Witam
Tak apropo tego smoka z kolekcji Deagostini to powiem szczerze żę to jest jedyny którego oplaca sie kupić dla skrzydeł bo całość figurki może się przydać tylko jako prox
Ja z tych skrzydeł zrobiłem mroczną mare do Vc jak ją dokończe to wrzucę zdjęcia na forum przy okazji mnie ocenicie
Pozdrawiam
Tak apropo tego smoka z kolekcji Deagostini to powiem szczerze żę to jest jedyny którego oplaca sie kupić dla skrzydeł bo całość figurki może się przydać tylko jako prox
Ja z tych skrzydeł zrobiłem mroczną mare do Vc jak ją dokończe to wrzucę zdjęcia na forum przy okazji mnie ocenicie
Pozdrawiam
Mały Jest Wielki, Mały Nie Pęka
wakacyjne lenistwo mnie ogarnęło i malować się nie chce, ale mówiłem sobie, że w roku szkolnym nie maluje bo w wakacje to nadrobię, tak więc deklaruję, że do wtorku pokaże co najmniej piątkę skończonych kuszników, a do soboty/niedzieli skończony cały oddział dziesięciu
więc do roboty!!!
ps. co byście chcieli potem zobaczyć coki czy shades-ów???
więc do roboty!!!
ps. co byście chcieli potem zobaczyć coki czy shades-ów???
miałem wstawić piątkę kuszoli dopiero we wtorek, ale się spiąłem, pomalowałem i tylko podstawek brakuje
we wtorek wstawię z podstawkami
a oto skutki moich starań:
a to prototyp podstawek mojej armii, co o tym myślicie???
co wy na to???
kulturalne komentarze mile widziane
we wtorek wstawię z podstawkami
a oto skutki moich starań:
a to prototyp podstawek mojej armii, co o tym myślicie???
co wy na to???
kulturalne komentarze mile widziane
Całkiem nieźle. Jeśli chcesz ich otrzymać w śnieżnych klimatach może ten artykuł Ci pomoże? http://www.coolminiornot.com/article/aid/322
super artykuł, dzięki, jedyny problem jest taki, że z moim angielskim nie jest najlepiej i czy mógłbyś mi napisać co jest potrzebne do uzyskania tej maśtyki i co potem
z tego co zrozumiałem to mieszamy biały klej z sodą i wodą, nakłądamy na podstawkę, posypujemy soda i sprejujemy na dowolny kolor
a w ogóle to dzięki za wszystkie komentarze, dodają otuchy i chęci do malowania
z tego co zrozumiałem to mieszamy biały klej z sodą i wodą, nakłądamy na podstawkę, posypujemy soda i sprejujemy na dowolny kolor
a w ogóle to dzięki za wszystkie komentarze, dodają otuchy i chęci do malowania