Dziś grałem na turnieju monster truckiem VC. Rozpa miała być w miarę klimatyczna, a wyszło nawet, że smoczuś ma solidnego przykopa. Zszokowała mnie w szczególności latwość, z jaką smok zjada gejownię DE.
Wyniki:
15-5 z HE na stardragonie
14-6 z WoCh na smoku z magiem tęczy, dwóch helkach i reszta w zasadzie standard pod komendą Diuka
20-0 z gejownią DE a'la Darek Polit pod komendą Żaby
Efekt - 2gie miejsce. Nie przeczę, że z Diukiem miałem sporo farta w pewnym momencie... Z drugiej strony w pierwszej turze z Black Tongue'a wysadził mi małego maga z 2 scrollami, więc musiałem grać na farta, żeby w ogóle móc liczyć na cokolwiek.
Rozpa:
1 Vampire Lord na smoczurze
4 poziom, forbidden lore, infinite hate
Sword of Might, Flayed Hauberk, Cursed Book, Wristbands of Black Gold [30]
1 Vampire
2 poziom, przyzywanie ghuli, 2 scrolle
1 Vampire
BSB, przyzywanie ghuli, 2 poziom, periapt, biting blade, hełm
9 Crypt Ghouls + 1 Ghast
9 Crypt Ghouls + 1 Ghast
21 Zombies + Musician
24 Grave Guard @ 343 Pts, FCG Warbanner
3 Fell Bats
4 Dire Wolves + 1 Doom Wolf
5 Dire Wolves + 1 Doom Wolf
2 x Varghulf
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 85
Total Army Cost: 2250
Sądzę, że po ewentualnej wymianie Warghulfów na działka DOW + 200 punktów czegoś - lub też solidny kloc BK - jest to rozpa wręcz powergamerska. A tak.... jakośtam robi swoje, choć ghulfy są za drogie jak na ich potencjał i kruchość przeciw najprzykrzejszym rzeczom z płonącymi atakami.
VC Monster Truck 2250 - przetestowany
Na jakie ograniczenia to była rozpa ?? ;]
Tak czy siak myśle ze i na limited dawałoby radę, chociaż rzeczywiscie te varghulfy moznaby na coś ciekawszego zamienić![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tak czy siak myśle ze i na limited dawałoby radę, chociaż rzeczywiscie te varghulfy moznaby na coś ciekawszego zamienić
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Obecny BPR nie obcina slotów rare ani special... A magii miałem 9 używalnych PD, 7 DD.