ucislenia chd z gamesdaya
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
ucislenia chd z gamesdaya
tak z ciekawosci cos stoi na przeszkodzie zeby nie uznawac ich w polsce? tzn. zeby znalazl sie w nastepnej odslonie uscislen?
http://gt.us.games-workshop.com/Rules/a ... gt_faq.pdf
http://gt.us.games-workshop.com/Rules/a ... gt_faq.pdf
Ostatnio zmieniony 17 lut 2007, o 20:57 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo ciekawy FAQ.
Dlatego zapewne nie wejdzie do uściśleń
Dlatego zapewne nie wejdzie do uściśleń

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
dziwnym byłoby gdyby Grupa Trzymająca Babilońskie Czapy była przeciw skoro wg. tego Chadecja dostaje jakis z kosmosu wziety bonus dla smyranych hujów (sneaky gitsów) albo że bulcentuary maja +2 siły (u direwolfa +1).
Możemy sie tym sugerować, ale bez przesady.
Możemy sie tym sugerować, ale bez przesady.
Jak dla mnie wygląda całkiem w porządku i te zasady nie są jakoś strasznie przegięte. Przynajmniej są jasne i pochodzą z bardziej sankcjonowanego źródła, niż direwolf.Możemy sie tym sugerować, ale bez przesady
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
ja bym to uznal... chadecji nie jest znowu tak duzo... na Pomorzu gdzie gra bardziej lub mniej regularnie ok 100-120 osob nie ma ani jednej chadecji... po tym jak tomek sprzedal swoja armie na jebayu...
ja w zasadzie ChD widze tylko u Legionowa, albo u Gorzowa (Brzozowe)...
bylby to uklon w ich strone, zaakaceptowanie tego jako faqa, no i jak pisze Jankiel, jest to bardziej wiarygodne zrodlo od direwolfa
ja w zasadzie ChD widze tylko u Legionowa, albo u Gorzowa (Brzozowe)...
bylby to uklon w ich strone, zaakaceptowanie tego jako faqa, no i jak pisze Jankiel, jest to bardziej wiarygodne zrodlo od direwolfa
-
- "Nie jestem powergamerem"
podpisuje sie recoma i nogami pod tym-sensowne zasady pozwalajace wykorzystac bullcentaury
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Brzozowy wszystko sprzedał. A najbardziej Chadecją to ciśnie obecnie niejaki Kolas z poznaniaja w zasadzie ChD widze tylko u Legionowa, albo u Gorzowa (Brzozowe)...

Myślę, że tylko dlatego, że Marcin Galoch ma małe dziecko i nie bardzo może grać.....szafa@poznan pisze: . A najbardziej Chadecją to ciśnie obecnie niejaki Kolas z poznania

aha, jak dla mnie to są ok.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2007, o 16:44 przez Stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dla mnie wszystko jest ok.
zdrowy rozsadek w WFB?Jankiel pisze:Lepiej działa zdrowy rozsądek, niż żelazna konsekwencja. Wierz mi.wiec jakas konsekwencja w dzialaniach
moznaby dlugo dawac sytuacje kiedy taki zdrowy rozsadek przegrywal ...zarowno w 6 jak i 7ed.
na rzecz zelaznej konsekwencji
wiec jak?wybiorczo?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
quas pisze:zdrowy rozsadek w WFB?Jankiel pisze:Lepiej działa zdrowy rozsądek, niż żelazna konsekwencja. Wierz mi.wiec jakas konsekwencja w dzialaniach
moznaby dlugo dawac sytuacje kiedy taki zdrowy rozsadek przegrywal ...zarowno w 6 jak i 7ed.
na rzecz zelaznej konsekwencji
wiec jak?wybiorczo?
Zdrowy rozsądek wystarcza.
Pod warunkiem, że to nie głupota i nieznajomość zasad, maskowana okrzykami „No przecież to logiczne i ewidentne”. Niestety tak często bywa.
Co do tematu:
Najoględniej rzecz ujmując – wypowiedzi organizatorów GT są wypowiedziami losowymi, którymi nie należy się zbytnio przejmować, zaś próba stosowania się do nich jednocześnie, przypomina skok do przodu i do tyłu jednocześnie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Nie do końca dobry przykłąd. Centki sa pomieszane - mają spiry jak kawaleria, a tarcze jak piechota. Zły przykład.Zasada GW na bullsach i brakiem kawaleryjskiego save +1 jest jak najbardziej konsekwentna - tak samo mają centki, jednostki do bulsów jakby nie było podobne
Może tak, a może nie, fakty mówią za siebieMyślę, że tylko dlatego, że Marcin Galoch ma małe dziecko i nie bardzo może grać.....A najbardziej Chadecją to ciśnie obecnie niejaki Kolas z poznania