Szarża i dostawianie jednostek

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cieniu
"Nie jestem powergamerem"

Szarża i dostawianie jednostek

Post autor: cieniu »

Szarzuje moimi bretonskimi lancami (formaca 3x3) na dark elfowskie cold one'y (formacja 5x2).

W srodku u mnie siedzi BsB, u przeciwnika general.

Wdg zasad z podrecznika powinienem dostawic sie tak by jak najwiecej modeli bylo zaangazowanych w walke.

I teraz problem: czy mam sie dostawiac tak by jak najwiecej MOICH modeli bylo w walce, czy OGOLNIE. Bo jezeli tak - to dostawiam sie by przeciwnik mial latwiej. Gdy chcialem sie dostawic tak by tylko 3 moich i 2 przewnika bralo udzial w walce, zostawiajac tym samym miejsce na pelna szarze drugiego unitu ktory byl za mna i moglby szarzowac w next turze po zebraniu, moj opponent powolal sie na podrecznik i uznal ze musze w pierwszej szarzy dostawic sie w taki sposob by jak najwiecej i moich i jego figurek sie stykalo.

Pomine nawet fakt, ze jego bohater stojacy na srodku, zawsze znajdzie sie w walce gdy szarzuje od przodu - nawet gdybym chcial poswiecic mozliwosc walki jednego z moich zolnierzy, wdg tej zasady musze sie dostawic tak by wszyscy mogli walczyc.

Wiec jak to jest?

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

maksymalizujesz wszystkie modele szarżujące
jak szarżujesz tylko jedna lancą to w tej szarży musisz dostawić jak najwięcej modeli swoich i przeciwnika do walki

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

twoj przeciwnik ma racje. maksymalizujesz po obu stronach

ODPOWIEDZ