Orc Boyz
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Orc Boyz
Wstawiam fotki Orc Boyzów, których malowałem już jakiś czas.
Nie są może jacyś niesamowici, ale myśle że ładnie mi wyszły jak na pierwsze malowane figurki (kiedyś jeszcze malowałem kilka szkieletów i trzech chaos warriorów kilku, ale tego nie wliczam )
Zdjęcia też może nie są idealne, ale starałem się tak je zrobić, aby były w miarę ok (nawet statywu użyłem )
Jeszcze nie są do końca skończeni.. tzn musze:
-pomalować naramiennki i podoklejać je
-zrobić podstawki
-dorobić jakieś szczegóły typu rogi na hełmy itp.
Podstawki chce zrobić piaskowo-skałkowo-śniegowe, ale jeszcze nie wiem do końca jak to będzie wyglądać.
Jak to wszystko zrobie to wrzóce kolejne zdjęcia.
Teraz prosze wszystkich o ocene moich figurek .
Nie są może jacyś niesamowici, ale myśle że ładnie mi wyszły jak na pierwsze malowane figurki (kiedyś jeszcze malowałem kilka szkieletów i trzech chaos warriorów kilku, ale tego nie wliczam )
Zdjęcia też może nie są idealne, ale starałem się tak je zrobić, aby były w miarę ok (nawet statywu użyłem )
Jeszcze nie są do końca skończeni.. tzn musze:
-pomalować naramiennki i podoklejać je
-zrobić podstawki
-dorobić jakieś szczegóły typu rogi na hełmy itp.
Podstawki chce zrobić piaskowo-skałkowo-śniegowe, ale jeszcze nie wiem do końca jak to będzie wyglądać.
Jak to wszystko zrobie to wrzóce kolejne zdjęcia.
Teraz prosze wszystkich o ocene moich figurek .
Ok, dzięki.
Na Golden Demona się puki co nie wybieram.
A narazie chyba tego nie dokończe (podstawek itp.) bo najpierw chce pomalować 50 nocnych goblinków
A może ktoś coś poradzić co z tym sztandarem zrobić, żeby się lepiej prezentował?
Coś na nim namalować, czy co?
Na Golden Demona się puki co nie wybieram.
A narazie chyba tego nie dokończe (podstawek itp.) bo najpierw chce pomalować 50 nocnych goblinków
A może ktoś coś poradzić co z tym sztandarem zrobić, żeby się lepiej prezentował?
Coś na nim namalować, czy co?
Masz sporo przykładów sztandarów w AB orków, tam powinieneś znaleźć coś dla siebie Zrób lepiej podstawki a goblinki niech poczekają, lepiej jest mieć coś konczone niż wszystko zaczęte
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
W sumie.. chyba masz racjeJagal pisze:Masz sporo przykładów sztandarów w AB orków, tam powinieneś znaleźć coś dla siebie Zrób lepiej podstawki a goblinki niech poczekają, lepiej jest mieć coś konczone niż wszystko zaczęte
A co myślicie o podstawkach ze śniegiem dla orków?
Może by to fajnie wyglądało..
O ile sie nie myle to jest goblin green i dark angels? To pomaluj najpierw cala skore goblinem, pozniej cala skore bardzo rozwodnionym dark angels (tak mocno, zeby splywal az w zaglebienia, czyli mocniej niz myslisz pewnie ). Jak wyschnie przejedz na wybrzuszeniach goblinem i efekt pewnie bedzie lepszy. Bo na razie to te przejscia sa o wiele za mocne.
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
hmmm troche brudno i niestarannie jak na moj gust ale nie przejmoj sie bo ja sie nie znam :d
Skóre robiłem tak:O ile sie nie myle to jest goblin green i dark angels? To pomaluj najpierw cala skore goblinem, pozniej cala skore bardzo rozwodnionym dark angels (tak mocno, zeby splywal az w zaglebienia, czyli mocniej niz myslisz pewnie ). Jak wyschnie przejedz na wybrzuszeniach goblinem i efekt pewnie bedzie lepszy. Bo na razie to te przejscia sa o wiele za mocne.
-Dark Angels na całą skóre
-Dark Angels pomieszany z Goblin Greenem wszędzie, tylko nie w zagłębienia
-Goblin Green na wybrzyszenia.
Spróbuje tak jak Ty mi mówisz.. zobacze jaki efekt.
Pewnie masz racjehmmm troche brudno i niestarannie jak na moj gust ale nie przejmoj sie bo ja sie nie znam :d
Ale orki chyba nie powinne być czyściutkie
Ale starałem się zrobić starannie
- Vilgefortz
w takim razie musisz sie postarac bardziej bo na kazdym zdjeciu mozna znalezc po kilka miejsc gdzie wyjechales kolorem poza obszar :dAle starałem się zrobić starannie
drobne poprawki w kilku miejscach pewnie zalatwily by sprawe i wszystko wygladalo by znacznie lepiej
Ok, też to zauważyłem teraz..Vilgefortz pisze:w takim razie musisz sie postarac bardziej bo na kazdym zdjeciu mozna znalezc po kilka miejsc gdzie wyjechales kolorem poza obszar :dAle starałem się zrobić starannie
drobne poprawki w kilku miejscach pewnie zalatwily by sprawe i wszystko wygladalo by znacznie lepiej
Poprawie jeszcze dzisiaj zanim wezme sie za następne figurki.
1.A co myślicie o kolorach na sztandarze?
Mogą zostać czy też je zmienić?
Czy poprostu coś na środku zrobić, jakiś rysunek?
2.Czy ktoś ma coś do powiedzenia ciekawego o podstawkach zimowych dla orków?
Tzn. jak je fajnie zrobić itp. itd.
ja 1 figurke malowalem jak bylem w 1 klasie podstawowki
nom twoje lepsze (tamtej nie ma co wystawiac)
a i jak znajdziesz czas to warto by bylo je dopracowac
nom twoje lepsze (tamtej nie ma co wystawiac)
a i jak znajdziesz czas to warto by bylo je dopracowac
- Vilgefortz
szczerze?1.A co myślicie o kolorach na sztandarze?
Mogą zostać czy też je zmienić?
Czy poprostu coś na środku zrobić, jakiś rysunek?
popraw sztandar
za bardzo widac przejscia
na poczatek osobiscie sprobowal bym raczej pomalowac calosc ciemniejszym kolorem, puzniej zdrajbruszowac jasniejszym tak zeby ladnie zaznaczyl uwypuklone powierzchnie a na koniec jeszcze jasniejszym zaznaczyl bym same krawedzie
nie bedzie to jakas master rewelka ale nie wyglada tak zle wcale i drybrush nadaje powierzchni taka jakby "przykurzona" fakture co IMHO pasuje do orasow :d
freehand jak najbardziej puzniej mile widziany zawsze to oryginalny akcent w armii
choc sam zabieram sie do dokonczenia sztandaru chaosu pare dni i nadal nie mam pomyslow co w miare prostego a dosyc efektownego naskrobac :d
@ Vilgefortz
na sztandar chaosu to w zalezanosci od boga: na khorna trupy a na slaanesha gola babe
@Piotr3K
Skoncz koniecznie podstawki. Nie przejmuj sie mocnymi przejsciami i drobnymi niedociagnieciami - zdjecia sa robione z bardzo bliska. W czasie gry nikt z tak bliska nie bedzie ogladac twoich figurek, wiec bedzie ok. Ale nastepnym razem sprobuj tak jak pisza chlopaki - powinno wyjsc lepiej. Sztandar jak dla mnie do przemalowania - ten blekitny kolor na nim jest ni w piz..e, ni w oko - nijak nie pasuje do barw regimentu. Ja bym zrobil caly sztandar na czarno z jakims bialym lub czerwonym prymitywnym symbolem, np. czachy z wielka szczena czy cos w tym guscie.
na sztandar chaosu to w zalezanosci od boga: na khorna trupy a na slaanesha gola babe
@Piotr3K
Skoncz koniecznie podstawki. Nie przejmuj sie mocnymi przejsciami i drobnymi niedociagnieciami - zdjecia sa robione z bardzo bliska. W czasie gry nikt z tak bliska nie bedzie ogladac twoich figurek, wiec bedzie ok. Ale nastepnym razem sprobuj tak jak pisza chlopaki - powinno wyjsc lepiej. Sztandar jak dla mnie do przemalowania - ten blekitny kolor na nim jest ni w piz..e, ni w oko - nijak nie pasuje do barw regimentu. Ja bym zrobil caly sztandar na czarno z jakims bialym lub czerwonym prymitywnym symbolem, np. czachy z wielka szczena czy cos w tym guscie.
- Vilgefortz
ma byc undivided i do tego w miare oryginalny wiec glowy demonow i czachy odpadaja :dna sztandar chaosu to w zalezanosci od boga: na khorna trupy a na slaanesha gola babe
@ Esco
Ok, dzięki za rady
Rzeczywiście z bliska źle nie wyglądają (według mnie).
Sztandar przemaluje.. zrobie go na czarno i może lekki drybrush ciemnoczerwonym?
A co do podstawek:
chce zrobić na śniegu całą armie (miała być na lodzie, ale to zbyt trudne zadanie, zrobić całą armie na łyżwach ) więc zrobie chyba czarną, lub brązową ziemię (piasek) i na to śnieg.
Wrzuce zdjęcia jak zrobie ten sztandar i podstawki.
Ok, dzięki za rady
Rzeczywiście z bliska źle nie wyglądają (według mnie).
Sztandar przemaluje.. zrobie go na czarno i może lekki drybrush ciemnoczerwonym?
A co do podstawek:
chce zrobić na śniegu całą armie (miała być na lodzie, ale to zbyt trudne zadanie, zrobić całą armie na łyżwach ) więc zrobie chyba czarną, lub brązową ziemię (piasek) i na to śnieg.
Wrzuce zdjęcia jak zrobie ten sztandar i podstawki.
- Vilgefortz
calkiem fajny efekt to daje :dSztandar przemaluje.. zrobie go na czarno i może lekki drybrush ciemnoczerwonym?
najlepiej na sztandarze jakis freehand wrzucic.. chocby proste czaszki czy cos. polepsza o klase
Myslalem o czyms takim bardziej:
http://website.lineone.net/~ratkis/Orc_Std_2.jpg
http://website.lineone.net/~ratkis/Orc_Std_2.jpg