power familiar glupie pytanie

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

power familiar glupie pytanie

Post autor: Marek G »

"The familiar adds one power dice to its owner's pool during each friendly Magic phase."

Oznacza to, ze kostka idzie dla maga, czy do poola? :P
Bo mam watpliwosci.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Puli kostek właściciela. Kluczowe tu jest "it's owner's pool" czyli "puli jego właściciela".
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

No ale wspolna pula tez jest jego.

W innych przedmiotach tego typu jest to sformulowane 'gives owner power dice' albo cos w tym rodzaju.

Tak samo chalice of darkness obniza z 'magic pool' i bylo to rozumiane, ze tylko ze wspolnych kosci. Czy teraz oznaczaloby, ze 'magic pool' to tez moze byc pool wlasciciela?

Nie no spoko, patrzac na koszt powinno byc tak jak mowisz Dark Knight. Choc jest to IMO niefortunnie sformulowane.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

dla porównania:

Eye of the Horned Rat:
"(...) add one Power dice to the Power dice pool(...)

pzdr.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Marku to jest sformułowane dobrze. Sens jest taki że jeżeli mag generuje 2 kostki to z tym familiarem będzie generował 3.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

ODPOWIEDZ