Uciekajacuy oddział
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Uciekajacuy oddział
Pytanie czy oddział któy ucieka ma dalej ranki czy jest skirmishem tak jak w 6 ed, znalazłem w booku fragmety które to potwierdzają, ale nie znalazłem zapisu w prost ze oddizłą staje się skirmishem.
Wiec jak to jest, ranki czy skirmish?
Jeżeli skirmish to gdzie jest to w w booku?
Wiec jak to jest, ranki czy skirmish?
Jeżeli skirmish to gdzie jest to w w booku?
Chodzi dokładnie o szczury i ich bonus do ld jak uciekają, utrwalone w głowie mam ze nie mają bonusu do ld i potrzebuje fragmentu booka do poparcia tej tezy, lub jej obalenia 

Nie o trąbkę tu chodzi
Ludzie, czy na prawdę nikt tego nie wie, ja sie pytam gdzie są Ci wszyscy gracze szczurów którzy staną chętnie w obronie swojej armii

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Ratują szczury z laboratoriów 

Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Ostatnie zdanie z opisu zasady "strenght in numbers":
"Remember that fleeing units do not have a rank bonus, so fleeing Skaven will have to rally on their basic leadership".
"Remember that fleeing units do not have a rank bonus, so fleeing Skaven will have to rally on their basic leadership".
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Bóg zapłać dobry człowieku jest to solidne wytłumaczenie
A czy w RB z 7 ed jest to zapisane, bo book szczurków niestety z 6ed jest
?

A czy w RB z 7 ed jest to zapisane, bo book szczurków niestety z 6ed jest

Ale jakby się przyczepić to w jest to zasada odwołująca się do konkretnego zapisu w 6ed rulebooku (jak proximity dla weapon teamów) więc usunięcie loose formation z uciekających jednostek w 7ed powinno znosić zarazem podstawę do stosowania tej części zasady "strengh in numbers".
Ale ja tylko się czepiam i całkowicie nie zgadzam się z tym co napisałem, bo w chwili obecnej jest to szalenie klimatyczne
Ale ja tylko się czepiam i całkowicie nie zgadzam się z tym co napisałem, bo w chwili obecnej jest to szalenie klimatyczne

O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
No tak, zapomniałem że AB są nadrzędne nad RB.
Dzięki za rozwiązanie problemu
Pozdro
Dzięki za rozwiązanie problemu
Pozdro