Uciekajacuy oddział

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Uciekajacuy oddział

Post autor: Skaven »

Pytanie czy oddział któy ucieka ma dalej ranki czy jest skirmishem tak jak w 6 ed, znalazłem w booku fragmety które to potwierdzają, ale nie znalazłem zapisu w prost ze oddizłą staje się skirmishem.

Wiec jak to jest, ranki czy skirmish?

Jeżeli skirmish to gdzie jest to w w booku?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nigdy nie byl skirmishem. Mial loose formation. Z tego co pamietam teraz jest tak samo. Jak bede mial rb pod reka postaram sie pamietac, zeby sprawdzic :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Chodzi dokładnie o szczury i ich bonus do ld jak uciekają, utrwalone w głowie mam ze nie mają bonusu do ld i potrzebuje fragmentu booka do poparcia tej tezy, lub jej obalenia :D

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ja przez ten zapisek przez pewien czas myślałem że strzelanie do uciekającego oddziału jest na -1 (bo scirmish)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Skaven pisze:Chodzi dokładnie o szczury i ich bonus do ld jak uciekają, utrwalone w głowie mam ze nie mają bonusu do ld i potrzebuje fragmentu booka do poparcia tej tezy, lub jej obalenia :D
trąbka niezla rzecz :wink:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Nie o trąbkę tu chodzi :D Ludzie, czy na prawdę nikt tego nie wie, ja sie pytam gdzie są Ci wszyscy gracze szczurów którzy staną chętnie w obronie swojej armii :D :wink:

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ratują szczury z laboratoriów :P
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Ostatnie zdanie z opisu zasady "strenght in numbers":
"Remember that fleeing units do not have a rank bonus, so fleeing Skaven will have to rally on their basic leadership".
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Bóg zapłać dobry człowieku jest to solidne wytłumaczenie =D>

A czy w RB z 7 ed jest to zapisane, bo book szczurków niestety z 6ed jest :) ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie ma znaczenia...

zapis jest bardzo podobny do mark of khorne ze starego woch ;) tam sie zasady zmienily na pewno i zasada z ab miala pierwszenstwo...

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ale jakby się przyczepić to w jest to zasada odwołująca się do konkretnego zapisu w 6ed rulebooku (jak proximity dla weapon teamów) więc usunięcie loose formation z uciekających jednostek w 7ed powinno znosić zarazem podstawę do stosowania tej części zasady "strengh in numbers".

Ale ja tylko się czepiam i całkowicie nie zgadzam się z tym co napisałem, bo w chwili obecnej jest to szalenie klimatyczne ;)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

No tak, zapomniałem że AB są nadrzędne nad RB.

Dzięki za rozwiązanie problemu

Pozdro

ODPOWIEDZ