Dziękuje i czekam na rozwinięciem tematu.
Hm dwojakie zrozumienie zło jako cienka armia czy zło jako klimat złych mocy xDHeinrich_von_Tod pisze:Podsumowując jeśli nie przeszkadza ci granie złą armią i lubisz, rajcują cięmartwi kolesie to polecam VC. Pozdrawiam
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
Poczytaj sobie o tych dwoch armiach. Poczytaj Rboki. Kazdy moze Ci radzic, ale najlepeij sam sie przkonasz jesli sprobujesz wczuc sie w klimat kazdej z tych armii. Pojdz do sklepu/klubu, popatrz jak te armie daja sobie rade na polu bitwy, jaki maja styl gry. Zagraj na pozyczonych figsach lub na proxach.siNe pisze:Postanowiłem zacząć grac WFB, lecz jak sami wiedze na początku trudno znać plusy i minusy wszytkich armi i właśnie po to są takie fora. Więć nieszkodzi napisaćMój wybór zatrzymał sie na wachaniu między dwoma armiami Bretonia vs Vampirki. Co do stylu to zapewne Bretka szybki atak (zapewne cos za tym idze jakieś minusy), Vampiry wskrzeszanie kości i zombiaków bądz jakiśinny styl którego nieznam a tu się dowiem. Ogólnie małe jest moje pojecie o WFB. Forum juz przegądałem z grupsza z topicaki o tych dwóch armiach no ale może coś na świeżo ktoś napisze (ciągle czytam tematy). Chciałbym się dowiedzieć jakie są plusy i minusy tych dwóch armii. Może spotkam się z wasz przychylnością i temat będzie fajnie rozwinięty .
Dziękuje i czekam na rozwinięciem tematu.
Aż mi się przypomniało jak nieszczęśliwie Holan na GTUK stracił generała na początku ostatniej bitwy (na pierwszym stole). Więc to nie tak, że tylko od umiejętności zależy - kości są ślepe i bezlitosne.Heinrich_von_Tod pisze:To zależy od twoich umiejętności grania. Jeśli pograsz trochę to nie tak łatwo będzie tobie zabić generała. Zresztą wampira generała nie tak łatwo zabić. A generałem jest mag to po prostu wpakować do w jakiś oddział i po sprawie. Mnie ginął generał wtedy gdy ewidentnie było widać, że przegrywam.
niesiNe pisze:[
btw2.Skoro bretonia ma kozackich jeżdzców mam rozumiec ze wieśniaki to mięso armatnie ?
wątpie, raczej to bedą HEnie zaplanujesz nic zgóry odnośnie VC bo jest to kolejna armia po O&G i Empire która idzie pod nóż....