PMOTM - Wampiry Kaldorienne

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
szrama
Chuck Norris
Kontakt:

PMOTM - Wampiry Kaldorienne

Post autor: szrama »

Dowiedziałem się o PMOTM 3 dni temu. Miałem akurat malować sekcję bohaterów do armii, więc myślę czemu by nie spróbować, zawsze macie więcej do ocenienia/zjechania. Na podium sobie nadzieji nie robiłem gdy widziałem co szykuje się do walki o nie, ale może powalczę o przedostatnie miejsce przynajmniej :lol2:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Podstawek nie zdążyłem zrobić, bo dziś nie mam już czasu, zrobiłem więc przed śniadaniem fotki i Wam wrzucam. Miłego oceniania. Rady mile widziane, choć pomińcie mi niedokładność - spowodowana tylko pośpiechem.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

jak na malowane na szybko to bardzo fajne :)
podoba mi się cieniowanie płaszczy i kolory...
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Metaliki przednie. Kolorystyka tylko taka jednolita :P ale i tak fajni! =D>

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Bizon pisze:Metaliki przednie.
Łooo, a 4 dni temu jeszcze nie umiałem w ogóle robić NMM :lol2: Cieszy taki komentarz Dzięki ;)

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

No to szybko się uczysz :D szczególnie ostrze Vlada mi się podoba.

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Wampirki super . Bardzo mi się podobają te płaszcze i takie "żywe" jak na Wampiry kolory , metaliki także bardzo ładne . Pozdrawiam . :).

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

To jeszcze mały dżołk na rozluźnienie atmosfery:

Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

No stary, poradziles Rizzenowi w jego galerii zeby sie zapoznal z teoria koloru, a sam kaszanisz w tej kwestii. Czerwien z fioletem to tragiczne polaczenie. Za to fiolet z pomaranczem jak najbardziej. Jeszcze jakbys przelamal pistacjowym na detalach(klejnoty) to wgl byloby super. Chociaz mi ten schemat nie pasuje do wampierzy - zbyt oczojebny ;)

Nmm ma za malo kontrastu. Biel powinna sie znalezc na samych koniuszkach, a cienie powinny wpadac w czern.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Jestem konsekwentny ;P
Powiedziałem, że można posługiwać się kołem kolorów do określania kolorystyki, ale napisałem też "pomogę Ci w inny sposób" i opisałem technikę trzech kolorów :) U mnie jest ta technika :)

Fiolety od hormagaunt purple (prawie czarny) do tentacle pinka.
Czerwienie od scab red po blood red (sartosan który był ostatni robiony i brakło nań czasu) oraz bad moon yellow zwashowane potem bhaal redem.
No i NMMy (znów poza Sartosanem :] ) od adeptus battlegrey do skull white.
Zatem technika trzech kolorów jest zachowana :). Zresztą spójrz na stronę 30 w "How To Paint Citadel Miniatures" (przy okazji bardzo pochwalę nową edycję - jest naprawdę mi bardzo pomocna). 'Eavy Metal dobrał kolory dla jakiegoś bohatera - Purpurę rozjaśnianą od czerni do tentacle, czerwień od scaba do jakiegoś różu, oraz płócienny. Jak Cię to tłumaczenie nie satysfakcjonuje - masz prawo do własnej oceny przecież ;). Ale proszę nie mów, że nie jestem konsekwentny :)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Szrama, technika trzech kolorow w zyciu nie dobierzesz sobie fioletu z czerwienia :) Przy 5 kolorach juz mozesz sprobowac sie tak bawic, np: fioletowy, niebieski, czerwony, pmaranczowy, zolty.
Co do podrecznika o malowaniu to nie posiadam zadnego, wiec nie jestem w stanie na ten temat rozmawiac.

ODPOWIEDZ