MALOWANIE STAROEDYCYJNYCH KRASNALI??

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
flintbb
Pseudoklimaciarz

MALOWANIE STAROEDYCYJNYCH KRASNALI??

Post autor: flintbb »

Witam!
pytalem juz na forum krasnoludzkim, niestety bez odzewu..
moze tutuaj drodzy koledzy pomozecie mi w pomysle na malowanie
piatoedycyjnie armii krasnoludow?
jezeli macie jakies fotki albo pomysly to bede za nie bardzo wdzieczny!!
dzieki i pozdrawiam!

flintbb
Pseudoklimaciarz

nikit?

grab
Wałkarz

Post autor: grab »

zdjęć poszukaj na http://www.coolminiornot.com/
jeśli chodzi o kolorystykę napisz proszę jakie regimenty

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

flintbb pisze: pytalem juz na forum krasnoludzkim, niestety bez odzewu..
I nic, żadnych wniosków ? :-.
moze tutuaj drodzy koledzy pomozecie mi w pomysle na malowanie
piatoedycyjnie armii krasnoludow?
Pomaluj farbkami i ładnie. :badgrin:

Może teraz Ci świta, że zarzuciłeś pytanie trochę za szeroko ? Popytaj wujka Gugla, w sieci jest mnóstwo fotek, co najmniej http://www.coolminiornot.com/browse sobie przejrzyj. A kto ma wiedzieć jakie są Twoje gusta? Jaką masz wizję armii? A jak wizji nie masz, to sorry Gregory, szkoda ludziom czasu.

Zastanów się czy:
1.armia ma mieć jednolicie zastosowany akcent kolorystyczny np. jeden kolor tarcz, jeden kolor elementu ubrania, sami rudzi itp.
2. każdy regiment ma inny kolor dominujący ("barwy pułkowe") np. strzelcy - zieloni, ironi - błękitni, artyleria - czarny itp.
3. mamy pospolite ruszenie indywidualistów - każdy inaczej kolorystycznie pomalowany, jednolitość armii zapewnią: technika malarska, wykończenie podstawek, dobranie figurek itp.
4. tonacja kolorytstyczna ma być przygaszona (chłopcy od warsztatu) czy oczojebna (jak stróż w Boże Ciało).

Dopiero jak to ustalisz, to szukaj konkretnych kombinacji kolorystycznych. Pomaluj parę figurek na próbę, zobacz jak na bryle wychodzi to co sobie wyobraziłeś. Nie pasi - do DOTa i kombinuj dalej, aż będziesz zadowolony.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

flintbb
Pseudoklimaciarz

i w sumie racja troche jakbym sie zerwal z choinki..
ale tak czy siak juz mi pomogles, nie znalazlem zdjec z czasow piatej edycji niestety
ale koncepcja armii jest:
thundow, kusznikow i clansmenow zrobie roznorodnych. regimenty jak hammce, ironi, dragon company
czy imperialne dwarfy juz w barwach.zastanawiam sie tylko w jakich...
mysle ze dragonow w imperialny kolor np czarno/zolty imperialne krasnoludu w plach niebiesko/biale
beda troche jak krzyzowcy, co do reszty jeszcze nie mam wizji...

musze pomyslec tez o maszynach moze tam jakas kolorystyke wprowadze zeby obsluganci byli do rozroznienia..
chce zeby armia byla w klimacie 5 edycji czyli troszke bardziej wesola, mialem juz mroczne krasnoludy kilka lat temu
kiedy wszyscy kolorowe armiie mieli.
jezeli macie gdzie na kompie jakies fajne foty dwarfow z lat 90/80 bede wdzieczny.

dzieki!

ODPOWIEDZ