Liches & their mighty incantations
Moderator: Shino
Liches & their mighty incantations
High liche priest +/-
z pewnoscia duzym plusem dla tego pana jest brak miscastow a takze podobno mniejsza obrona magiczna... (choc w to akurat nie wierze...)
z kolei brak proximity zmniejsza jego przyzywalnosc w najlepszej wersji... czyli z cloakiem (chyba, ze sie dolaczy nim do oddzialu np. fasta ale to nie zawsze zasieg inkantacji) najprawdopodobniej z:
cloak; hieratic jar; Plaque (choc sam do tegoo przekonany niejestem); biblioteczka scrolli
liche priesci +/-
ogolnie mniej osob ma niby grac na maach wiec jest to plus dla liczke... no i ich czary nie potrzebuja LOS
minusem dla niech sa 2 czary z normalnych lorow.. (beast cowers i pit of shades)... sprawiaja one, ze naawet chaosd musi wziasc te kilka scrolli co zmniejsza ich skutecznosc. Poza tym ogromnym plusem dla nich sa domki w ktorych sa w miare bezpiecze przed atakami roznych oddzialow...
z pewnoscia duzym plusem dla tego pana jest brak miscastow a takze podobno mniejsza obrona magiczna... (choc w to akurat nie wierze...)
z kolei brak proximity zmniejsza jego przyzywalnosc w najlepszej wersji... czyli z cloakiem (chyba, ze sie dolaczy nim do oddzialu np. fasta ale to nie zawsze zasieg inkantacji) najprawdopodobniej z:
cloak; hieratic jar; Plaque (choc sam do tegoo przekonany niejestem); biblioteczka scrolli
liche priesci +/-
ogolnie mniej osob ma niby grac na maach wiec jest to plus dla liczke... no i ich czary nie potrzebuja LOS
minusem dla niech sa 2 czary z normalnych lorow.. (beast cowers i pit of shades)... sprawiaja one, ze naawet chaosd musi wziasc te kilka scrolli co zmniejsza ich skutecznosc. Poza tym ogromnym plusem dla nich sa domki w ktorych sa w miare bezpiecze przed atakami roznych oddzialow...
- Shakin' Dudi
- Masakrator
skutecznosc liczek w zaden sposób sie nie zmieniła . Ja nadal lubie grac na 11-13 kostkach magi
Nawet jest ładnie w Army Book'u zapisane, ze oddział może być "dotknięty" tą inkantacja tylko raz naturę niezależnie od źródła inkantacji. To samo dotyczy dodatkowej fazy strzału. Co jednak nie wyklucza takiego manewru, gdy 1. czar został zdispellowany, więc oddział de facto nie znalazł sie pod wpływem Incantation of Urgency.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2006, o 22:21 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawa selektywnej grawitacji
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu
Chleb pada zawsze na stronę posmarowaną masłem, a jeśli nie spadnie, oznacza to, że złą stronę posmarowaliśmy
Prawdopodobieństwo, że chleb spadnie posmarowaną stroną na dywan, jest wprost proporcjonalne do ceny dywanu
Ja nie gram TK, ale grając przciwko mojemu kumplowi wydawało mi się to zbyt przegięte, że może kilka razy użyć tej samej inkantacji na 1 oddziale w turze, przejrzałem AB i zastanawiałem się czy to błąd programu czy kumpel czegoś nie doczytał. Na szczęście dla mnie kumpel się mylił .
Witam. Troszkę odświeżę ten temat bo mam pytanko. Horekhah's Incantation of Righteous Smiting: czy po wyeliminowaniu powiedzmy 2 modeli w walce wręcz za przyczyną tego czaru przeciwnik uzupełnia straty przez dostawienie modeli z tylnych szeregów tak jak na koniec fazy walki, czy też nie? Przeczytałem w Army Book'u co tam jest napisane i chodzi o to, że tam nic na ten temat nie ma. Dochodzę do wniosku, że pewnie uzupełniają, ale... zapytam dla pewności, bo w sumie do CR to się nie liczy więc nigdy nie wiadomo...
Z góry dzięki za odpowiedź
Z góry dzięki za odpowiedź
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
uzupełniają w normalny sposób. tak jak w normalny sposób możesz dzięki tej inkantacji ubić więcej modeli niż ilość z jaka sie stykasz.
Będę podłym nekromantą ale nie będę zakładał nowego tematu skoro taki już istnieje.
Otóż jaki sprzęcik dajecie na liczach?
Interesuje mnie zestawienie:
na 1999pkt-3 liczki
pow 2k-3 liczki małe lub 2 małe i jedna duża
Na małe punkciory daje 3x scroll,słoik,plakietka inkantacji,latanko
Na duże tak samo jak nie gram na dużej liczce.
Na duzej liczce nie grałem i nie wiem jak ją złożyć sensownie.
Otóż jaki sprzęcik dajecie na liczach?
Interesuje mnie zestawienie:
na 1999pkt-3 liczki
pow 2k-3 liczki małe lub 2 małe i jedna duża
Na małe punkciory daje 3x scroll,słoik,plakietka inkantacji,latanko
Na duże tak samo jak nie gram na dużej liczce.
Na duzej liczce nie grałem i nie wiem jak ją złożyć sensownie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Duża - collar, scroll, latanie, przerzuty
mała - Jar, scroll
mała - Ravening
6 DD i 2 scrolle starczą w zupełności na wiele armii. Małe na koniach, zasięg jest, power w magii jest i do przodu ^^
Ravening bardzo się przydaje na upierdliwych lataczy i fasty.
mała - Jar, scroll
mała - Ravening
6 DD i 2 scrolle starczą w zupełności na wiele armii. Małe na koniach, zasięg jest, power w magii jest i do przodu ^^
Ravening bardzo się przydaje na upierdliwych lataczy i fasty.
Ja skladam HLP tak:
-golden ankhara
-latanie
-hieratic jar
i 2 male
1- 2 scrolle i koń
2- 2 scrolle lub scroll i to do zdejmowania czarów co pozostają w grze
Zawsze gram na magii i prawie zawsze na 13 kosciach magii(tych naszych) i mi sie ładnie sprawdza
-golden ankhara
-latanie
-hieratic jar
i 2 male
1- 2 scrolle i koń
2- 2 scrolle lub scroll i to do zdejmowania czarów co pozostają w grze
Zawsze gram na magii i prawie zawsze na 13 kosciach magii(tych naszych) i mi sie ładnie sprawdza
Ja ostatnio się zastanawiałem nad HLP:
Latanie, Ravenging, Scroll
Wtedy fajnie sobie można wybrać, gdzie z Ravenginga walniemy, ale póki co nie mam czego wywalić, żeby charioty w specialach brać (TG Carion 2 Skorpy), więc z kingiem gram.
A tak to:
Hiero JAR + Scroll
2xLP z Scrollem
Na wiecej punktów dochodzą jeszcze scrolle.
Latanie, Ravenging, Scroll
Wtedy fajnie sobie można wybrać, gdzie z Ravenginga walniemy, ale póki co nie mam czego wywalić, żeby charioty w specialach brać (TG Carion 2 Skorpy), więc z kingiem gram.
A tak to:
Hiero JAR + Scroll
2xLP z Scrollem
Na wiecej punktów dochodzą jeszcze scrolle.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
powyżej 2k
mały hierophant - jar,scroll
mały - koń, staff of ravening
mały - 2xscroll
ponizej 2k:
hierophant - jar,latanie
mały - 2xscroll
mały hierophant - jar,scroll
mały - koń, staff of ravening
mały - 2xscroll
ponizej 2k:
hierophant - jar,latanie