WARHAMMER INVASION -THE CARD GAME

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
petronikus
"Nie jestem powergamerem"

WARHAMMER INVASION -THE CARD GAME

Post autor: petronikus »

Siema,jak w temacie, podobno ma wyjsc we wrzesniu tego roku,podstawowy dek kosztowac bedzie 25funtów i są tam 4 armie wiec we czterech mozna zrobic zrzutke i grac.

Wiecej info na matka-strona: http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... ard%20Game

i forum gier planszowych:
http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... &sk=t&sd=a

Zapowiada sie ciekawie, kto chętny do grania???

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Znów to FFG #-o . Nie mam o nich dobrego zdania po tym co zrobili z Mutant Chronicles, a zabawy z licencjami od GW mające wyciagnąć od nas jeszcze więcej kapuchy, wprowadzą tylko więcej zamieszania w świecie graczy WFB, choć na robieniu karcianek to się znają. Gra co prawda będzie karcianką niekolekcjonerską i to dla niektórych ma być atut. Również arty na kartach w porównaniu z Warcrayem są jak na mój gust zbyt lukrowe, a za mało w nich mrocznego ducha WFB. Gra mi się nie podoba, ale to tylko moje subiektywne zdanie, a jestem tylko starym zgredem WFB.

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Jak możesz mówić ze karty są "zbyt lukrowe" skoro mogłeś widzieć ich max 20 i mówić że nie lubisz gry która jeszcze nawet nie wyszła? Pierwsze wrażenie ja rozumiem jednak nie przekreślajmy tytułów które są work in progress .

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Pewnie i tak z pomocą "speców" od GW, skończy podobnie jak WarCry (który był świetnym systemem).

Ale design kart i arty bardzo mi się podobają chcociaz trochę WoWem zajeżdżają.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Wiesz Grunaldi, tych wzorów kart dostepnych jest w sieci znacznie więcej, szczególnie polecam niemieckojęzyczne strony i fora bo FFG to Niemiecka firma. Pozatym oceniam tą grę jako stary karciarz, który już z niejednym systemem karcianym miał do czynienia, także z Warcrayem, jak również jako ortodoksyjny miłośnik WFB, który nie lubi takich eksperymentów jak ta gra. Napisałem także w końcówce mojego posta, że to jest tylko moje subiektywne zdanie i nie musisz się z nim zgadzać :wink: A gra będzie i tak przeznaczona dla młodszych graczy znając FFG i ich wynalazki.

Awatar użytkownika
petronikus

cobra651 pisze:Wiesz Grunaldi, tych wzorów kart dostepnych jest w sieci znacznie więcej, szczególnie polecam niemieckojęzyczne strony i fora bo FFG to Niemiecka firma. Pozatym oceniam tą grę jako stary karciarz, który już z niejednym systemem karcianym miał do czynienia, także z Warcrayem, jak również jako ortodoksyjny miłośnik WFB, który nie lubi takich eksperymentów jak ta gra. Napisałem także w końcówce mojego posta, że to jest tylko moje subiektywne zdanie i nie musisz się z nim zgadzać :wink: A gra będzie i tak przeznaczona dla młodszych graczy znając FFG i ich wynalazki.
gdzie mozna znalesc wiecej wzorów do kart Inwasion???

Mi sie podobają,ciekaw jestem jak ten system wyjdzie w praniu???jak do tej pory gralem w magica i nie podobala mi sie jedna rzecz ze gdy grasz z kolesiem ktury zbiera karty od 4lat to nie masz szans bo ma takie karty(rare) ze wciągnie cie nosem w Invasion ma byc inacze-ale tak jak mówie zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Strona graficzna tez jest fajna,czasami kolorowa ale nie az tak jak WoW. [-X

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Kiedyś fotki były na tym forum http://www.warhammer-board.de/index.php, ale z tymi zdjęciami to była trochę lipa, bo właśnie przeczytałem, że jacyś fani zrobili joke, przerabiając karty z WOWA (nie grałem nigdy w tę karciankę, więc nie zauważyłem że to były orki i krasie z tej karcianki wrzucone w karty z Invasion) i nie wiem czemu ich admin to usunął. Próbowałem szukać na innych stronach i lipa. Szkopki są szybkie w usuwaniu takich głupot, może poszło o prawa autorskie, dupki nie wyjaśniły czemu usuneli wątek.
Nie mam się czego wstydzić, w Magica grałem kilka lat (talia zielona, biało-niebieska), w Doomtroopera przez prawie 10 (Imperial, Mishima, Bauhaus, Legion) krótko bawiłem się też w LOFR (Skorpiony rulez), Wizards, Dune, Thorgala, Animayhem, Warcraya (talia na samych HE) czy polskie Crystalicum (Lodówki i Pospolite)do którego karty zostawiłe sobie, więc moją opinię wyrażam w oparciu o doświadczenie, które wyniosłem z gry w karcianki. Nie uważam Magica za jakieś godne porównanie do Invasion (grałeś w Warcraya?), w którym i tak będą dodatki, tak jak w zwykłych CCG, wiec ludzię pieprzą głupoty że jest to LCG i wystarczy Ci tylko zestaw startowy.

Awatar użytkownika
petronikus

ja tam na karciankach zabardzo sie nieznam troche pogrywam w magica i tyle ale jestem ciekaw co do opcji Invasion,ze ma sie zamek i takie tam :) grunt by sie dobrze gralo

A ktos gral w gre planszową WoW albo starcraft bo pogral bym w planszówke myslalem jeszcze o grze (polska-sfery)Wampir gralem kiedys i podobala mi sie .Nowa magia i miecz troche mi sie znudzila :(

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

eee tam
FFG ma juz chyba swoj schemat wydawania karcianki (vide Cthulacz czy tez AGoT)

1)wydajemy karcianke z plansza (pudelko jak standardowe opakowanie planszowki),z bajerami w postaci zetonow itp.
z zalozenia 4 nacje, mniej wiecej porownywalne talie. mniej lub tez bardziej grwalne.
2)wydajemy potem "dodatki" -> kazdy zawiera taki sam zestaw kart.

ps. skladka jest nie do konca sprawiedliwa-sztonow i planszy sie nie podzieli. za to jak masz 3 kumpli to niezly deal

ODPOWIEDZ