CHAOS mocny czy nie
Moderator: JarekK
CHAOS mocny czy nie
Witam. Mam już dość słuchania kolegów że chaosu nie da się pokonać i jest zbyt nagięty że jednostka podstawowa masakruje jednostki specjalne.
Więc zwracam się do was z pytanie czy chaos jest nagięty ?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
może wrócę ( adczkolwiek nie chodzi o połączeniu znowu BoCh/DoCh/WoCh w jedno ) albo będzie jeszcze gożej, kiedyś było w top5 a teraz nie i dobrze, tak to już jest nie można mieć wszystkiego, mamy w corach jedną z najlepszych jednostek bijącą na łep na szyje większość specjali i rare innych ras, chodź ich kosz jest tak duży że żadko się ich wystawia po za frend game, nie mamy właściwie alternatywnych roztawień, można się bawić ich klimatycznością i różnorodnością to fakt, ale czy nadają się inne rospy niż kawaleria i smok na zainteresowanie "PG"(?) nie sądze, a tak pozatym bez sensu stwożony temat, bo właściwie ten problem jest poruszany a pozostałych wątkach forum związanych z WoCh 

Na pewno przegięty nie jest, jakby był to by nikt nie mowil chaos to plewa, grajcie demonami, de i vc 

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Np. taki JAANtY pisze:Na pewno przegięty nie jest, jakby był to by nikt nie mowil chaos to plewa, grajcie demonami, de i vc

I tak btw to wojownicy wcale nie są tacy świetni... nie za te pkt.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

I nie w porównaniu do tego, że wleką się za resztą armii z movem 7/8
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
I nie mają żadnej umiejętności specjalnej a marki dużo im nie dają. Na pewno w kij klimatu.ANtY pisze:I nie w porównaniu do tego, że wleką się za resztą armii z movem 7/8
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash

Chaos jest rzeczywiście bardzo silną nacją ale na pewno da się go pokonać. Warriors of chaos to rzeczywiście świetna jednostka, chyba jeden z najlepszych core w całym WFB ale wszystko jest do pokonania, wystarczy odpowiednia taktyka. Dla przykładu w bezpośredniej walce wystarczą 20x Grave Guards ( VC ) z wspomaganiem Dance Macabre i wskrzeszaniem by całkiem ładnie dać sobie z nimi radęSzymon94 pisze:Witam. Mam już dość słuchania kolegów że chaosu nie da się pokonać i jest zbyt nagięty że jednostka podstawowa masakruje jednostki specjalne.

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Azgaroth pisze:Chaos jest rzeczywiście bardzo silną nacją ale na pewno da się go pokonać. Warriors of chaos to rzeczywiście świetna jednostka, chyba jeden z najlepszych core w całym WFB ale wszystko jest do pokonania, wystarczy odpowiednia taktyka. Dla przykładu w bezpośredniej walce wystarczą 20x Grave Guards ( VC ) z wspomaganiem Dance Macabre i wskrzeszaniem by całkiem ładnie dać sobie z nimi radęSzymon94 pisze:Witam. Mam już dość słuchania kolegów że chaosu nie da się pokonać i jest zbyt nagięty że jednostka podstawowa masakruje jednostki specjalne.
Więc zwracam się do was z pytanie czy chaos jest nagięty ?Oczywiście ma swoje wielkie bonusy - bardzo dobre przedmioty, najpotężniejszy czar w grze na 15+, ale naprawdę jest do ogrania
No weź daj spokój. Mnie na warriorach PG zrobili FO i po ptokach. Powinni mieć ITP albo coś innego za te pkt. A Infernal Geteway trzeba najpierw wylosować, potem rzucić na 15+ i na końcu w rzucie na siłę mieć wynik 11 lub 12 żeby pokazał pełnie swojej mocy... jednym słowem lipa. Ale i tak i tak WoCh są super

No ostatnio przegrana w 5 turze, przeciwnik rzucił 4x1 wylosował 6 na tabelce, poszedł gateway wypadła 5 i 6, smok delfów z niezniszczalnym pendantem poszedł do bozi a potem w jedną turę pluton egzekucyjny 4 magów z 6 małymi pociskami rozwalił całą armię wraz z hydrą w drobny mak... W jedna turę szejdzi z magiczką i asasynem, kusznicy z drugą magiczką, hydra i bolec... 13-7 dla mnie wyciągnięte z 0-20... Cały Tzeentch...
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Mój ulubiony Bóg 
Grolshek grasz może na sniperkach nurgla czy bierzesz cuddych Tzeentcha?

Grolshek grasz może na sniperkach nurgla czy bierzesz cuddych Tzeentcha?

- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jak masz mi tak odpowiadać to daruj sobie. Jeżeli napisanie poprawnego zdania po Polsku to dla ciebie (specjalnie z małej litery napisałem) za duży wysiłek to nie mamy o czym rozmawiać.

Dla małych pocisków przeciwko delfom i woodom są potrzebne flaming ataki wtedy idzie dwóch tzeentchowców i dwóch ognia... W tym tygodniu jako że mam dość nieco kapryśnej magii Tzeentcha dam dużego nurglitę i trzech deatchowców jeśli uda mi się na którymkolwiek wylosować 2 z deathu to będę w domciu... Generalnie świetnym połączeniem jest mały Tzeentchowiec z book of secrets na 2 lev. Wywala dwa małe pociski z dwóch kostek +1 do casta dla każdego... Szkoda jedynie że mały pocisk ma jedynie 18 cali zasięgu bo grałbym wyłącznie na Tzeentchu... Potrafi wyrządzić więcej szkód niż gateway... Acha... I 12 PD to strasznie krótko... Miałbym 14 PD plus dwa boundziki chętnie... I trafiam na delfy na hoteku i leżę...
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Grolshek pisze:Dla małych pocisków przeciwko delfom i woodom są potrzebne flaming ataki wtedy idzie dwóch tzeentchowców i dwóch ognia... W tym tygodniu jako że mam dość nieco kapryśnej magii Tzeentcha dam dużego nurglitę i trzech deatchowców jeśli uda mi się na którymkolwiek wylosować 2 z deathu to będę w domciu... Generalnie świetnym połączeniem jest mały Tzeentchowiec z book of secrets na 2 lev. Wywala dwa małe pociski z dwóch kostek +1 do casta dla każdego... Szkoda jedynie że mały pocisk ma jedynie 18 cali zasięgu bo grałbym wyłącznie na Tzeentchu... Potrafi wyrządzić więcej szkód niż gateway... Acha... I 12 PD to strasznie krótko... Miałbym 14 PD plus dwa boundziki chętnie... I trafiam na delfy na hoteku i leżę...
Jak trafiasz na DE na Hoteku to wtedy takim chaośniczym magiem możesz spokojnie do CC lecieć