Lód
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Lód
Przyszedł mi pomysł żeby na podstawkach figurek zrobić lód.
Np. jakieś zamarźnięte jeziorka, kałuże itp.
Ale nie wiem zupełnie jak zrobić taki lód.
Ktoś wie jak
Ale chodzi mi o jakiś niebyt kosztowny i niezbyt trudny sposób
Jeśli ktoś potrafi, to niech się podzieli swoją wiedzą i pomysłem
Np. jakieś zamarźnięte jeziorka, kałuże itp.
Ale nie wiem zupełnie jak zrobić taki lód.
Ktoś wie jak
Ale chodzi mi o jakiś niebyt kosztowny i niezbyt trudny sposób
Jeśli ktoś potrafi, to niech się podzieli swoją wiedzą i pomysłem
Jednym ze sposobów jest pokrojenie opakwoań od płytek CD (te przeźroczyste) wygląda nieźle. Moznaby wtedy je przejechać jakimś baaardzo rozwodnionym jasnoniebieskim (ice blue moze) no i trochę zadrapań zrobić i powinno naprawdę dobrze wyglądać
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Ok, dzięki
Fajny pomysł, jeszcze go wypróbuje.
A na tym lodzie śnieg mógłby dobrze wyglądać czy raczej kiepsko
Bo wiadomo że gdzie lód tam i śnieg
Fajny pomysł, jeszcze go wypróbuje.
A na tym lodzie śnieg mógłby dobrze wyglądać czy raczej kiepsko
Bo wiadomo że gdzie lód tam i śnieg
-
- Powergamer Rozpiskowy
dobrze by wyglądalo ale niezapomnij dac troszke ciemnego piasku ponieważ snieg tak trroszke gułpio by wygladał na lodzie więc wiesz sam.....
PozdRo
PozdRo
Czyli że jak
Najpierw podstawke pomalować na biało,
później przykleić kawałek opakowania od płyty (tak żeby był na całą podstawke),
później na to w niektórych miejscach ciemny piasek i na nim śnieg
Czy jakoś innaczej
Najpierw podstawke pomalować na biało,
później przykleić kawałek opakowania od płyty (tak żeby był na całą podstawke),
później na to w niektórych miejscach ciemny piasek i na nim śnieg
Czy jakoś innaczej
- Vilgefortz
- "Nie jestem powergamerem"
podstawke to moze na jakis ciemniejszy niebieski woda pod lodem zdecydowanie nie jest biala
puzniej sam kawalek opakowania po plycie lekko niebieskim ale zeby zostala choc odrobine przezroczysta i krawedzie/zadrapania bialym wydaje mi sie ze nie powinno zle wygladac :d
puzniej sam kawalek opakowania po plycie lekko niebieskim ale zeby zostala choc odrobine przezroczysta i krawedzie/zadrapania bialym wydaje mi sie ze nie powinno zle wygladac :d
Niech Szamanek sie wypowie , on zrobil imho swietny lod pod swoja " lyzwiarka"
Maciekj robil bodajze z blisterka (tylko zrobil rysy zeby lepiej wygladal )
Mozna zrobic tak:
Bierzemy zwyice poliestrowa - przezroczysta;
mieszamy skladniki i wylewamy na fole ( zwykla torebka byle byla grobsza )
walcujemy tak by uzyskac dosc cienaka plytke ( pamietajcie ze to jest dosc cieple przy zelowaniu)
po jakis paru minutach zywica zastygnie i taka pozostawiamy do wyschniecia.
jak juz wyschnie bierzemy plytke i lamiemy ja na pare drobniejszych plytek.
Beda one sluzyc jako kawalki lodu a faktura torebki nada odpowiednie rysy i fakrure lodu.
Wbrew pozora nie jest to takie latwe ale daje bardzo dobre efekty. Mozliwe ze ten sam zabieg wyjdzie jeszcze lepiej z materialami do robienia wody na makiety- to tez w sumei jest zywica
Bierzemy zwyice poliestrowa - przezroczysta;
mieszamy skladniki i wylewamy na fole ( zwykla torebka byle byla grobsza )
walcujemy tak by uzyskac dosc cienaka plytke ( pamietajcie ze to jest dosc cieple przy zelowaniu)
po jakis paru minutach zywica zastygnie i taka pozostawiamy do wyschniecia.
jak juz wyschnie bierzemy plytke i lamiemy ja na pare drobniejszych plytek.
Beda one sluzyc jako kawalki lodu a faktura torebki nada odpowiednie rysy i fakrure lodu.
Wbrew pozora nie jest to takie latwe ale daje bardzo dobre efekty. Mozliwe ze ten sam zabieg wyjdzie jeszcze lepiej z materialami do robienia wody na makiety- to tez w sumei jest zywica
-
- Powergamer Rozpiskowy
Jak chcesz żeby fajnie wyglądało to daj figsa na korek a pod korkiem, umieść lód troszke przy krawędzieś korku daj piasek i śnieg zeby to jakoś fajnie wyglądało lód na jasny niebieski i jak chcesz to drybrush na biało a pod nogami czyli tam na górze korka daj troszke waty przypominajacej śnieg , lub poprostu śnieg:p
POZdro
POZdro
-
- Powergamer Rozpiskowy
Bez obrazy ale pod lodem , ta podstawka wyglada jak pomalowana na niebiesko kredka. Ale ogólnie spoko ogr wygląda no i gratuluje z takie ladne wykończenia jak na płaszczu.Życze oby takich samych sukcesów w malowaniu jakie do teraz ośiagnołeś.
POZDRo
POZDRo
- Vilgefortz
wowSzaman pisze:ach, moje ego zostalo mile polechtaneZiemko pisze:Niech Szamanek sie wypowie , on zrobil imho swietny lod pod swoja " lyzwiarka"
oto podstawka:
tyle ode mnie
wyglada lepiej niz prawdziwy lod na jeziorze :d
tyle ze goblin zabawniejszy bylby niebieski z zimna i odwrocony morda do gory z jakims tragicznym wyrazem paszczeki
WYPAS LÓDSzaman pisze:ach, moje ego zostalo mile polechtaneZiemko pisze:Niech Szamanek sie wypowie , on zrobil imho swietny lod pod swoja " lyzwiarka"
oto podstawka:
A jak go zrobiłeś?
Też z opakowania od płyty?
-
- Powergamer Rozpiskowy
Nom całkeim fajne mi ise podoba ale ja bym spróbował zrobic troszke inaczej. Ok zrobie sobie inne i wżuce foto i porównany efekty:P
- Vilgefortz
o hesus czlowieku Ty celowo kazdy jeden wyraz piszesz z bledem? o_Owżuce
na podstawke nakleilem tekture (moze byc cienka, ja uzylem grubej, bo musialem w niej zrobic dziure na goblina). pomalowalem ja na czarno, potem drybrush codex greyem i lekki drybrush fortress greyem. wazne, aby nie byl regularny - to nie ma byc mur tylko ma imitowac wode, wiec plamy sa jak najbardziej wskazane. na to nalozylem wikol - dosc nieregularnie, wazne, aby nie byl dobrze rozsmarowany. na koniec poszla tafla, zrobiona z kawalka plastiku od blistera. wikol po przylozeniu plastiku rozlewa sie pod nim i wyglada, jak woda podchodzaca pod lod. narzedziem do rzezbienia zrobilem slady lyzew (w koncu miala sie na nim pojawic "lyzwiarka" ) i calosc zmatowilem lekko drobnym papierem sciernym. na koniec dookola snieg przyklejony na wikol, a na to ponownie snieg przyklejony na wikol z biala farba. i gotowe.Piotr3K pisze:WYPAS LÓD
A jak go zrobiłeś?
Też z opakowania od płyty?
a pomysl wzialem z tak objezdzanego przez wszystkich White Dwarfa - byl zdaje sie rok temu artykul poswiecony robieniu zamarznietej rzeki do LotRa . podany tam "przepis" troche dopracowalem i mysle, ze wyszlo nie najgorzej...
"I fart in your general direction"