DE 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
|RaV|
Wałkarz

DE 2250

Post autor: |RaV| »

Heroes:

Lord
Dwurak z AP, Pendant, Terror

2x kocioł(w tym BSB)

caddy

Rare:

Hydra

Special:

14 Gwardia
ASF, Crimson Death

15 Gwardia
AP, Hotek

2x 5 Shades
dwuraki

Core:

21 Warriors
FCG, Warbanner

2x 5 DR

3x 5 Harpie

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Wystrzelają Cię/spowolnią/wymanewrują/wymagują zanim gdziekolwiek dojdziesz...
Pozdro

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

DarkDruchii pisze:Wystrzelają Cię/spowolnią/wymanewrują/wymagują zanim gdziekolwiek dojdziesz...
Pozdro
Rozumiem, że z Twoim podejściem grasz Demonami, wystawiasz je na stół jedziesz do przodu i zdajesz wszystkie wardy? :roll: :roll:

@Rav
Nie słuchaj takich bystrzaków, masz wystarczająco szybkich i tanich jednostek by uniknąć losu, który wcześniej błyskotliwie przedstawił DarkDruchii.

Fajna rozpa, nie jakieś ostatnio modne ciotopedałowanie w Delfach tylko czysty offens.
Zastanawiam się jak miałbym to ugryźć swoim ofensywnym chaosem i powiem, że bitwa na pewno byłaby ciekawa (a przynajmniej bardzo krwawa).
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Napisałem tak jak napisałem bo myślę, że...
Z defensami rozpiska ma przewalone. Nie dość, że wolna to jeszcze nie ma nic z większą siłą do kontry. Co robisz z Empire, czołgami? Czy Dwarfami z którymi w pierwszej turze tracisz wszystkie śmieci a potem radośnie człapiesz powoli do przodu...Spowalniany jeszcze przez kowadło...Tak samo TK z dodatkowym strzelaniem nawet na łuczników którzy skutecznie na początek pozbędą się śmieci i w parę tur zmiękczą gwardię w którą wjadą charioty i, zapewne, nietknięta gwardia...
Tak samo przewalone ta rozpiska ma na smoki i inne latacze. Nie masz co z nimi zrobić. Smoki radośnie latają sobie wokół takich oddziałów zionąc w co się da i w odpowiednim momencie szarżują. Nawet minimalne strzelanie DE na smoku (2 bolty, 10 kusz i DR strasznie tą rozpiskę boli, nie mówiąć już nawet o HE z 4em bolcami i SD czy też gejowni DE)...
Marios, ja wcale nie twierdzę, że co to ja nie jestem. Mogę się mylić, jasne, ale po prostu nie widzę tej rozpiski...W ogóle...
Pozdro

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

przecież ma troche tych śmiecu...

7 oddziałów to mało na wrogą artylerie?

Czołg może być pewnym zagrożeniem, ale dreadlord w oddziale (np. warriorsi) plus ward z kotła na ten oddział potnie czołg.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Marios uprzejmie zwracam uwagę że wbrew Twoim słowom ciotopedałowanie w DE jest na wymarciu - offensy to miarzdżąca większość na turach :wink:

sądzę że na shadach w Twojej wersji lepsze są AHW

nie wiem po co terror na lordzie - zakładam że większość czasu będzie spędzał w gwardii bo: 1) jest na piechortę 2) nie popchniesz go shadowem - w takiej rozpie zrobiłbym go na koniu (wtedy terror polecany)

nie widzę tej rozpy z prostego powodu (strzelanie/magię przebolejesz) - nie masz jak ubić grubasów...

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

troche ryzykowne ale gość z terrorem może wejść do warriorów, może po to maska? Najlepiej niech się pomysłodawca wypowie.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

|RaV|
Wałkarz

Myślałem o lordzie na koniku ale zrezygnowałem bo właśnie tylko on ma S6 na czołgi i tym podobne a co do terroru to właśnie myślałem o nim w warriorach czy też samemu, zresztą wszystko zależy od sytuacji na stole.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

osobiście zrobiłbym wszystko ,żeby zmienić warriorsów na korszarzy , ciekawi, fajni w walce i rzadko wystawiane;p , ale ja tam nimi gram z szałem wtedy mają siłę , a większosć prrzecieników lekceważy ich i potem mają klopsa jak dasz im jeszcze kb
I believe in Honour.!

|RaV|
Wałkarz

myślę jeszcze nad wywaleniem jednego kotła i jednej gwardii za co wchodzi smok(zestaw z Hydra bladem), 6 exeków z championem i po jednym shade więcej.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

tylko że wtedy wychodzi Ci standard :?
no może poza flaggellanto - zombiako - exekami :wink:

Ż.

|RaV|
Wałkarz

Wykminiłem jeszcze coś takiego:

Heroes:

3x kocioł

caddy

Rare:

Hydra

Special:

15 Gawrdia
ASF, Crimson Death

15 Gawrdia
Ap, Hotek

2x 6 CoK

Core:

3x DR

3x Harpie

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Poza 3 kotłami standard...
Tylko nie wiem jaki ma sens dawanie tyle kociołków, ja tam gram na jednym i mimo iż czasami brakuje mi KB czy save w jakimś oddziale, bo gdzie indziej jest bardziej potrzebny, to uważam że nie ma sensu dawania aż 3...

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Stan pisze:Poza 3 kotłami standard...
nie wiem czy standardem sa 2x BG...

rozpiska imo fajna, lecz na niektore armie moze byc ciezko, a chodzi tu glownie o defensy.
Uwzgledniajac liczbe kotlow, dalbym zamiast GB z hotekiem, Executorów z hotekiem^^ :) sa ekstra ze stubbornem i +1A z kotla :D

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

to nie jest standart , rozpa ciekawa ,ale daj 2 kociołki i jakiegoś dobrego generała do walki. Zamiast CD daj dręczyciela dusz tańsze o 10 pkt ,a jeszcze z przebiciem pancerza
I believe in Honour.!

|RaV|
Wałkarz

zamiast 3ego kotła mogę dać np assassina i kusze na DR

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Z tym standardem to może i przesadziłem, 2xBG rzeczywiście nie są często spotykane...

SR za 15 ma tylko 5 siły, a ten 1 różnicy robi czasem sporą różnicę przy ranieniu...

I wymień ten kocioł jak napisałeś, kilka kusz się czasem przydaje, a assasin to już zawsze...

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

pomyliłeś opisy broni z WOA... Soulrender jest GW i daje jeszcze AP...

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Soul render 5 siły (kap ma 3+2 od GW) i AP
Crimson death 6 siły
Czyli SR ma 1 siły mniej, a to robi różnicę przy ranieniu.
Nie pisałem ze robi różnice przy AS.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

no dobra zbytnie przyzwyczajenie :D No ale masz 10p wolnych :D za to masz prawie jedną harpie albo kusznika :D albo tarcze dla kuszoli :D

ODPOWIEDZ