Heros na koniku (w klocku piechoty) a dystans Pościgu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Heros na koniku (w klocku piechoty) a dystans Pościgu

Post autor: Bartosz »

Heros siedzi sobie na koniku w klocku piechoty. Przeciwnik szarżuje. Dochodzi do walki, piechota z herosem wygrywa, przeciwnik nie zdaje brejka i ucieka.

A ja chcę go gonić :P .

Pytanie: można czy trzeba dla herosa wykonać rzut za dystans Pościgu na 3xk6? Czy dozwolone jest wykonać jeden rzut za dystans Pościgu na 2xk6 i dla piechoty i dla herosa na koniku?
A może TRZEBA wykonać osobny rzut dla herosa na koniku i osobny dla piechoty?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Chcesz gonić całym oddziałem piechoty - musisz rzucić 2k6.
Jeden raz, bo gonisz jednym oddziałem.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

draleba pisze: A może TRZEBA wykonać osobny rzut dla herosa na koniku i osobny dla piechoty?
Wsadzając herosa z konikiem do oddziału zawsze jest tak, że najszybszy model dostosowuje się prędkością do jednostki. A gonisz całą jednostką z prędkością piechoty. I oczywiście w tym danym momencie nie możesz dokonać pościgu samym herosem na koniu.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

hmm a tak rozkimniam, a moze mozna zadeklarowac pogon tylo herosem, a oddzialem sie powstrzymac ?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Relosu pisze:hmm a tak rozkimniam, a moze mozna zadeklarowac pogon tylo herosem, a oddzialem sie powstrzymac ?
Niech mnie może bardziej doświadczeni gracze poprawią - ale jeśli taki heros jest w jednostce i trwa walka wręcz ( a później pogoń ) to bohater chyba nie może oddzielić się od jednostki i sam gonić wroga. Na czas walki wręcz jest integralną częścią jednostki i nie może opuścić oddziału.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nie da sie w ten sposob odpuscic oddziału. goni cały, powoli, albo wcale.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

no wiec jest tak jak myslalem, w sumie dobrze.

ODPOWIEDZ