Squig Hoppers czy squig herdes?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Squig Hoppers czy squig herdes?

Post autor: geb »

No właśnie, którą jednostkę brać? Najczęściej słysze: Bież herdes, ale oni poruszają się tylko 4'' !! Statystyki mają takie same jak squig hoppers, a ci chocia gdzieś dotrą przed wystrzelaniem. Wiem że w razie paniki i wybicia poganiaczy to herdes są śmiercionośne (obusiecznie) ale Hoppersami moge sobie ponadgryzać w upierdliwy sposób regimenty przeciwnika, a przy herdes nie ma nawet pewności czy mi nie spanikują i nie zeżrą własnego oddziału! Co myślicie?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Ze nad jednym masz kontrole, a nad drugim nie :D

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

Akurat u O&G to kontrola nigdy nie stanowiła jakiegos argumentu przeważającego (Fanatycy). Ważne żeby waliło to coś w wroga

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

nom, ale jedno wali i drugie wali. Jedyna roznica to, ze jedno leci 3d6 i nic z tym nie zrobisz, a drugie leci max 8, ale masz nad tym kontrole.

Ja chyba wole herdy.

Awatar użytkownika
geb
Wałkarz

no a tak z doświadczenia twego, herdy mają szansę dojść do wroga zanim je rozsmaruje łucznikami, a nastepnie squigi pogryzą moje własne oddziały?

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Herdy moim zdaniem lepsze. Większa przewidywalność. Walczą tak samo jak hopki.
Czasami zbyt duży obszar wybuchu w nieodpowiednim miejscu boli, ale zdarza się to rzadziej niż wybuch przy jednostkach wroga.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

jest juz temat o herdach i o hopersach wydaje mi sie ze nic dodac nic ując w tej materii. herdy defens , hopery ofens dobry na np na we.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

loko pisze:hopery ofens dobry na np na we.
no. z eternalami może dadzą rade :roll:

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

jak szarzuja to powinny dawac rade z mniejliczebnym oddzialem driad.
nie da sie tych jednostek porownac,squigi fajna sprawa ale sie okazuje ze ze slotami special jest juz mega ciezko. na dzien dzisiejszy wole rydwany

Yuby
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Yuby »

W tej edycji kiepskie są charioty. Przekonują mnie squigi (wszelkiej maści) muszę spróbować nimi zagrać. Kwestia po ilu wystawiać (herdy a ile hopek) w sensie to lub to bo wydaje mi się, że herdy+hopki wogóle się nie sprawdzi.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

herdy minimum 3 teamy. taka ilosc pozwala przyjac 2 lance i dopiero wybuchnąc, nie beda wybite do nogi. a hopery to nie wiem:/ 6? 8?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

shany
Plankton

Post autor: shany »

Takie pytanie dotyczące herdów - w jakiej formacji dokładnie sie poruszają? :?

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

w jakiej zechcesz.

shany
Plankton

Post autor: shany »

Ale chodzi mi głownie o to, czy wystawiam ich w skirmishu, czy jako regiment, gdzie ustawiam sobie poganiaczy gdzie chce w obrębie tego regimentu. ??

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

wystawiasz jako regiment r&f.
Obrazek

ODPOWIEDZ