Engine of the Gods WIP ( EDIT 7.10.09)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Engine of the Gods WIP ( EDIT 7.10.09)
Zaczalem go w sierpniu , ale w nim zrobilem tylko 2 warstwy skory i czesc lusek , dlatego wystawienie go we wrzesniu na PMOTM wydaje sie normalna decyzja. Poki co skonczna podstawka skora , luski , pazury i jeden rog (zeby zobaczyc czy moja wizja malowania ich bedzie mi odpowiadac). Ten model jest okrutny - cala praca to tak na oko mysle ok 50h...
Zdjecia z fleszem, slabe jak to u mnie , dlatego z wielka cierpliwoscia bede odpowiadal " nie nie ma tam 2 warstw , a luski sa wycieniowanie , a blyszczy sie ze wzgledu na flesz". Ocencie jak sie Wam poki co podoba.
P.S. Szczury na sztandarach to konwersja , ktora niedosc ze zajela mi mnostwo czasu ( wszystko napinowane) to i nerwow...
Zdjecia z fleszem, slabe jak to u mnie , dlatego z wielka cierpliwoscia bede odpowiadal " nie nie ma tam 2 warstw , a luski sa wycieniowanie , a blyszczy sie ze wzgledu na flesz". Ocencie jak sie Wam poki co podoba.
P.S. Szczury na sztandarach to konwersja , ktora niedosc ze zajela mi mnostwo czasu ( wszystko napinowane) to i nerwow...
Skóra jest faktycznie skończona? Bo strasznie neonowa i trochę płaska mi się wydaje, jakby był jeden cień i rozjaśnienie (wiem że zdjęcie z fleszem więc na żywo pewnie inaczej wygląda ). W sumie średnio mi się podoba jak na razie, ale odpowiedź na wszystkie moje wątpliwości już dostałem:
" nie nie ma tam 2 warstw , a luski sa wycieniowanie , a blyszczy sie ze wzgledu na flesz"
Skora ma 4 warstwy - na cielsku i 5 na lbie. Wiecej wydawalo mi sie , ze nie potrzeba no i prawda jest taka, ze mi sie nie chcialo. Czasem czlowiek chce pokazac swoja prace , ale nie potrafi robic zdjec no i nie ma do tego sprzetu " odpowiednie oswietlenie" i dlatego taka kupa. Duzo osob , ktore widzialo prace do mojej armii na zywo i na zdjeciu mieli szoka...
Zapowiada się okej Konwersja do mnie nie przemawia tzn. pomysl okej ,ale figsy szczurow ... ewidentnie sie nie nadaja to tych rzeczy (komicznie wygladaja ). Skora jak dla mnei za bardzo daje po oczach ale skoro taka armie robisz ... Czekam na dalsze wipy
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
dinozaur bardzo ladny jak na razie . No i podstawka świetna, sam rzeźbileś czy zakupiona?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Podstawka oczywiscie MAS. Figurki clanratow ssa , trzeba bylo ich naciac sie sporo - no ale skoro wybralem, ze moja arma walczy ze szczurami to sie tego trzymam. Szczurek skora oczjoebna jest w rzeczywistosci , ale zdecydowanie mniej niz na fotach. Flesz robi z niej normalnie "promieniujaca". Dzieki za komenty.
swietnie pasowalyby na te totemy szkielety ale skoro taka wizja armii ...
p.s-ja wiem ze to figurka do gry i ci się pewnie nie chce ... ale może pomyślałbyś o przebarwieniach na skórze ? w okolicach pyska czy rogów ... może to fajnie wyglądać np: jakiś fiolet ?
p.s-ja wiem ze to figurka do gry i ci się pewnie nie chce ... ale może pomyślałbyś o przebarwieniach na skórze ? w okolicach pyska czy rogów ... może to fajnie wyglądać np: jakiś fiolet ?
Wiesz , gdyby to odpowiadaloby mojej wizji to moglbym o tym pomsylec , ale jakos przebarwienia do mnie nie przemawiaja. Jak na figurke do gry to i tak masakrycznie dlugo nad nim siedze i bede nad cala armia - ale mam nadzieje widac , ze malowanie jest solidniejsze od tych prezentowanych na naszych stolach.
widać widać ale tłum chce więcej ciśnij zobaczymy co z tego wyjdzie .
- Prowokator
- Wałkarz
Zastanawia mnie jak ty go będziesz woził, bo on jest z deczka duży (sam miałem problemy ze smokiem WE) no chyba, że jest na magnesikach lub na czymś podobnym
,,Everybody lies...''
Walizka ze intersponga jest duza , ale na sztandary bede musial specjalne ochraniacze zrobic , bo pomimo pinow to boje sie o nie...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Skóra i podstawka wypaśne, kolorek świetny.
Czytaj co autor napisal he? Jesli jestes taki kozak to widzisz ,ze skora jest totalnie sfleszowana... Poza tym okreslenia typu "badziewnie" zachowaj dla siebie, obojetnie jaka prace bys nie ocenial.
P.S. Vega misiaczku wrociles ??
P.S. Vega misiaczku wrociles ??
Mogłeś bardziej stonowany kolor skóry jednak dać, ale jeśli Twoja wizja jest taka - to ok. Skavenki - bardzo fajny pomysł, gdyby nie to, że te szczurki(jak i skaveńska armia) są chyba staroedycyjne(bajkowe). Ale czekam na malowanie reszty ;D No i może jeszcze troszkę konwersji :>?
To moj kolor armii i z niego nie zrezygnuje Tutaj fota dla tych co mowia , ze skora jest oczojebna i nie potrafia zrozumiec , ze zdjecie jest dupne i przeswietla kolor. Kolor skory skinkow jest taki sam jak engina
Bardzo fajnie wyciągnięta ta skóra na skinkach, jeśli tak samo jest na stedziu to wypas