3 poziomy miasta
3 poziomy miasta
Ostatnio naszła mnie dosyć szalona myśl. Czytałem już na forum, że ktoś wpadł na to, żeby zrobić tak, że jest miasto, a pod nim są kanały na innej makiecie do których podczas rozgrywki można swobodnie wchodzić i wychodzić. Naszła mnie myśl, by wprowadzić osławionego ,,Ducha Grugriego" (z ,,Przygód Gotreka i Felixa) jako taką mejscówę ,,u góry". Do tego Z pokładu można by obsadzić np. krasnoludzkim inżynierem działo przy burcie i móc ostrzeliwać jakieś fragmenty miasta. Co o tym myślicie?
"Jak kobieta o czymś nie mówi, to nie znaczy, że tego nie chce. Zdarza się też, że kobieta mówi coś, a ma na myśli coś zupełnie innego.,, - Zoltan Chivay - gra Wiedźmin
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Hmmm. Nie jestem specem we fluffie krasnali, ale wyprawy na Mordheim mają miejsce jakieś 500 lat przed "obecnymi czasami" - czy aby technika na tyle poszła naprzód, żeby aż coś takiego dało się wkleić do miasta?
Pomysł jest ciekawy tylko zastanawiam się, na ile ci inżynierowie byli w stanie coś takiego skonstruować w tych czasach
Chociaż jakieś sterowce (może nie aż tak wielkie jak Duch Grungniego) pewnie były... wala mi się w domu nawet WIP takowego (sam balon póki co robiony)
Pomysł jest ciekawy tylko zastanawiam się, na ile ci inżynierowie byli w stanie coś takiego skonstruować w tych czasach

Chociaż jakieś sterowce (może nie aż tak wielkie jak Duch Grungniego) pewnie były... wala mi się w domu nawet WIP takowego (sam balon póki co robiony)

To można by po prostu użyć tego w warheimie, który (nie czytałem zbyt uważnie) dzieje się w czasach współczesnych. A to jest fajna miejscówka, bo w warheimie można by używać go na każdej mapie, nawet na pustkowiach.
"Jak kobieta o czymś nie mówi, to nie znaczy, że tego nie chce. Zdarza się też, że kobieta mówi coś, a ma na myśli coś zupełnie innego.,, - Zoltan Chivay - gra Wiedźmin
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nie znam się zbytnio na modelach. Myślałem o styrodurze a potem obklejeniu balsą. Chciałbym też zrobić cały model jako nie-makietę z balonem i innymi duperelami. Słyszałem, że fw ma wydać właśnie słynny sterowiec za jakiś czas. Oczywiście nie chce wydawać 1000 zł za słabej jakości model, którego i tak najwyraźniej można używać tylko w grze z kolegami.
Takich bzdur to nie pisz. Może i Forge World wydaje drogie modele, ale na pewno nie słabej jakości. O klasę wyprzedzają modele GW.Sir_Ling pisze:Oczywiście nie chce wydawać 1000 zł za słabej jakości model, którego i tak najwyraźniej można używać tylko w grze z kolegami.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: