Wysoka Magia

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Paku
Oszukista

Wysoka Magia

Post autor: Paku »

Dobra, nie ma jeszcze takeigo tematu, to go założyłem.

Czy używacie wysokiej magii?
Jak ,tak to które czary wybieracie?
Ile używacie przecięntnie kostek powera do rzucenia czaru

Ja uważam że wszystkie czary są fajne :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Czy używacie wysokiej magii?
helfami daje ten lore rade;]
Jak ,tak to które czary wybieracie?
2d6, vaul, i flamessa najciekawsze
Ile używacie przecięntnie kostek powera do rzucenia czaru
2 ;]

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Wysoka magia jest dobra gdy my sami gramy na magii,a nasz przeciwnik mam arcymaga,wówczas takowy dostaje drainy lub naszego ripa.6 moim zdaniemjest niewarta świeczki(na 12,a mamy bounda.....)5 jest spox kiedy mamy doczynienia z krasnoludami,szczurami,lub innym dużym klocką.jeszcze 2 jest fajna.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

HM (high magic) majedynie słusznosc na kimś kto ma seera i w wiekszosci przypadków w defensywie. taki fury of Khain bardzo dobry czar uderzeniowy, do tego curse pozwala zdecydwoanie zwiększyć skutecznosć bolciaków, jakis oddziałtym potyraktowany i do tego salwa nawet 2 bolców robi lrzywde, a nie mówiąc już o 4. Flames of Phoenix, bardzo uzyteczny czar, na wiele klocuszków :). Czr nr6, jest mocny, czasem warto nawet go wziąść wraz z pierscionkiem, można powyłanczać wkurzajace przedmioty i scrolle. Fortune is Fickle, szczerze to nigdy nie uzyłem, podobnie jak eyterycznosći, po prostu nie ma za bardzo kiedy :P . No i darmowy draind magic, czasem się przydaje.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ja natomiast twierdzę że gracze Helfów a zwłaszcza co wystawiają Arcymaga za rzadko używają tej szkoły magii. Wysoka magia wykorzystywana tylko przez elfich czarodziejów jest przez nich preferowana. A i to że elfowi magowie uważają kolorowe wiatry magii i splatanie z nich zaklęcia za podrzędne i raczej tego unikają praktykując czystą magię Quaish. Jakkolwiek po stołach widać różne kolory poza wysoką magią(do niedawna królowało niebios i życia zanim 7ed wyszła)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Ja tam zawsze wystawiam arcymaga z Book of Hoeth i napier... z pięciu kości. Z reguły Flames of Phoenix ale i odczynienie Vaula cenię sobie bardzo, bo pozwala w decydującym momencie rozebrać krasnoludzkiego jenerała, von Carsteina albo inne bydle. Pierścionków jak najbardziej używam ale na drugopoziomowych magach, którzy korzystają generalnie z Heaven, co pełni zresztą bardziej rolę straszaka, bo udana kometa na trzech kościach wchodzi raz na bitwę :cry:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ale jak masz pierścionki to nie masz seerów, a bez seerów masz tylko 1\6 że trafisz kometę. Zresztą heaven jest kiepawy.

Sprawa podobnie się ma z HM nawet na lordzie, bez seera bym nie pokusił się o nią. Jednkaże ja sądze,że na arcymagu nie opłaca się dawać Wysoikiej Magii.
F.N.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Dokladnie heaven jest kiepawy ma tylko ze dwa dobre czery...

Na pierwszo poziomowym magu zawsze daje fire do mam pewnosc ze fire ball wylosuje :)

A co do loru HE to wydaje mi sie on taki ofensywno-defensywny... Jest takim fajnym polaczeniem i dosc czesto go wybierem nawet kosztem armii a jest on dla mnie maxymalnie klimatyczny...

A jaki lore najczesciej dajecie Arcymagowi (wiem ze zalezy to od armii przeciwnika ale taki ktory najczesciej dajecie) ???

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

chyba shadowke jednak :)
F.N.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

A itemki jakie u Archmaga???

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

moje ostatnie kombo, kóre trwa już dosc długi czas to:

-seer
-jewel of the dusk
-ring of corin
-dispel scroll
+konik

mam wybieranie czarów, więc posiadam takie jakie chce, generuje 5 kostek i ma dobrego bounda i potrafi zanegować jedno wrogie zaklęcie z automatu. Bardzo miły i dobry pan :)

Ale to nie do tematu raczej :P chociaz mozna podciagnać ogólnie o całej magii u HE o ile takiego tematu jeszcze nie ma
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

moj mag wyglada tak samo.. tylko konia nie ma

choc ostatnio wsadzilem maga na konia i dalem mu BoH swietna zabawa :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

BoH jest ryzykowne, mamy tylko 4 czary, ale jak już się trafi choć ten jeden potęzny to naprawde jest miło. DObrze wspóldziała z małym caddym, nawet na 1lvl i BoS. Dzieki temu mamy 5DD i 2scrlle i szanse, że wklepiemy dwa czary z IF.
F.N.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Oj tam od razu nie na temat :P Magia to magia (czarodzieje jej uzywaja wiec ma to duzo wspolnego)

I jeszcze takie pytanko czy arcymagowi oplaca sie dawac book of Heoth zamiast tego combo bo mi sie wydaje ze nie...

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

ja zawsze na O&G urzywam dwoma magami
z powietrza:tunderboltana trola,komete kasandryna spirchuki
wysokiej:plomienie feniksa oczybiście na klocki night gobosów,klontwe przyćągania strzał na bosa,

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Celedor11 pisze:I jeszcze takie pytanko czy arcymagowi oplaca sie dawac book of Heoth zamiast tego combo bo mi sie wydaje ze nie...
To zależy z kim grasz - w moim wypadku, bez względu na rozmiar bitwy, czary wchodzą tylko na total powerze

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

zalezy jak zlozona masz armie.. jesli grasz na ok 12-14 PD to maga lepiej dac bez ksiazki.

i czy wolisz rzucac duzo roznych czarow w ciagu bitwy.. czy tez rzucic 2 na ture ale na IF.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

szrederator na orki ja bym dałe curse of urrow attaraction
i 2D6 z S4 na paru powerach nie poczarujesz za dużo

a na średnim możesz flames of feniks 2D6 z s4 i do wyboru

lub z fiera kometa sie opłaca ale 2 czry są na tą armię nie przydatne kiedyś owszem second sign of amul podstawa :D ale teraz już kicha
orki musisz wystrzelać zanim dojdą ;) a spear chucki wystarczy że jedna 5 dojedzie i zamiatasz wszystkie z over runna

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

[quote="Ice-T"]
orki musisz wystrzelać zanim dojdą ;)/quote]

No nie zgadzam się bo ja je przejeżdżam kawą + charioty, jak wjme z regosów fanoli. Oczywiscie są zmiętczeni :) lekko od boltów.

Na o&g bierz flames of phoenix na jego regony gobosów/orków i curse of arrow
P.S. Wiem że to temat wysoka magia, ale na orasy calkiem niezle sie spisuje wall fire, koles ma dylemat ruszam sie i dostaje 25 hitów z s4 czy mam stac?^^ :)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Asassello pisze:zalezy jak zlozona masz armie.. jesli grasz na ok 12-14 PD to maga lepiej dac bez ksiazki.

i czy wolisz rzucac duzo roznych czarow w ciagu bitwy.. czy tez rzucic 2 na ture ale na IF.
Na 12-14 PD mógłbym puścić sobie bańkę nosem - dużo różnych czarów to fajna zabawa ale co z tego gdy żaden z nich nie wejdzie? Tak, wolę rzucić jeden czar na turę i rzucić go skutecznie niż poturlać kostkami dla sportu :cry:

ODPOWIEDZ