Exalted Daemon Nurgle'a

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Exalted Daemon Nurgle'a

Post autor: Necro »

Mam do Was pytanko - jak widzi się Wam taki demonek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ma on stanowić część armii Nurgle'a. Jak myślicie, zostawić takiego (znaczy pomalować go takiego, jakim jest :wink: ) czy coś w nim zmienić?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bardzo mi sie podoba poza ta tyczka na plecach - spokojnie bys bez niej wytrzymal.

Awatar użytkownika
Skav
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skav »

skoro to nurgl to gdzie flaki i robaki :D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bardzo mi sie podoba , ale jak Skav dobrze zauwazyl - wylewajacych sie flakow brakuej , czy jakis narosci ;)

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Świetny model wyjściowy!! Ogólnie po konwersjach także niczego sobie kawał bydlaka, ale... ;) Odnoszę wrażenie przesycenia - ja także sądze, że spokojnie tyczka na pleach jest do usunięcia, podobnie jak iron fisty z prawej łapy (ona i tak jest już pancerna). Flaki, narośla i robaki nie są konieczne imho :D - demony nie gniją :P

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

No właśnie mi też tych flaków nieco brakuje, ale zamiast nich (niestety nie widać tego dobrze na fotkach) z brzucha na samym dole wystaje mu głowa i szkielet, ot taki gratis spowodowany niestrawnością. A co do tego przesycenia - może tak, może nie - po prostu oryginalny model wydawał mi się strasznie mało szczegółowy, dlatego tyle do niego dodałem...
A poza tym mam jeszcze jeden problem, bo ten bydlak naprawdę sporo waży i kombinuję teraz jaką by mu podstawkę zrobić, bo jakby się przewrócił na jakiś oddział plastikowej piechoty to by mogło być nieciekawie... :?

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Bardzo fajna konwersja. Iron fist'y sa IMHO spoko, tego kija bym się pozbył. Ogólnie model tak naprawde bardziej mi na Khorna pasuje niż na Nurgla. Widział bym go w takich krwistoczerwonych tonacjach raczej niż w zgniłej zieleni. Ale ja tam sie nie znam :D

Podskawka, hm... można by go na jakimś kamyczku posadzic albo po prostu podstawke od spodu obciążyć jakimś płaskim złomem.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2007, o 19:28 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vilgefortz

Post autor: Vilgefortz »

jak widzi się Wam taki demonek:
bardzo fajny ale chyba jako spawn ;)
ogolnie Mnie sie podoba bardzo chociaz jak zaznaczylem zrobil bym z niego spawna :)

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Murarz, tynkarz, akrobata. Za dużo bajerów na sobie ma, za to z mało przegniły. Podczas malowania powinieneś zrobić mu sporo rdzy i zniszczeń na metalowych elementach. Ogólnie konwulsja dobrej jakości, tylko trochę nie Nurglowa. Ale skoro Ci pasuje to wszystko jest na swoim miejscu :)

Awatar użytkownika
LoGo

Post autor: LoGo »

Necro pisze:A poza tym mam jeszcze jeden problem, bo ten bydlak naprawdę sporo waży i kombinuję teraz jaką by mu podstawkę zrobić, bo jakby się przewrócił na jakiś oddział plastikowej piechoty to by mogło być nieciekawie... :?
Dobre do tego są ciężarki do wędki (takie co się na żyłkę zakłada)
Figurka ładna na swój nurglowy sposób :)
Usunąłbym tego forest spirita co go widać na 1-st zdjęciu

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

sympatyczna figurka ale to wystające z pleców coś nie pasuje... chociarz to Twoja wizja, ogólnie fajny, więcej szerokopojętych "nieczystości" faktycznie by się przydało...
ale przynajmniej nie wyglada jak zileona kupa która zaraz ma się rozleciec produkcji GW :P

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Nie do końca o to mi chodziło odnośnie podstawki. Będzie problem z zamontowaniem go na podstawkę bez pinów, a jak na razie nie chce mi się wiercić i nigdy wcześniej tego nie robiłem... A obawiam się, że jest tak ciężki, że może się po prostu odklejać od podstawki pod własnym ciężarem.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Miałem kiedyś to samo z metalowym staroedycyjnym smoczurem chaosu. Nie chciało mi sie wiercic pinów to jako dodatkowe spoiwo dałem mu trochę green stuffu pod łapy i dało radę. Trzyma się podstawki po dziś dzień.

Awatar użytkownika
gaara

Post autor: gaara »

Fiks zajebisty fajnie wygladaje te lancuchy tylko ta laska na plecach nie pasuje i jelsi to jest nargl to zrob jakies flaki rany albo cos innego. Wyslij foty jak bedzie pomalowany.
Pozdro! ! !

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

on jest zrobiony z tego lowcy snow czy jak mu tam z chronopi???
ale konwersja ladna naprawde
napewno lepszy od orginalu gw duzo bo tamten jest do dupy

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

gaara - Hmmm... Z tymi ranami całkiem fajny pomysł... Popróbuję go poranić, zobaczymy jak wyjdzie...
max - owszem, jest zrobiony z Latającego Pożeracza Dusz do Chronopii... I mnie też się oryginał nie za bardzo podoba to raz, a dwa ten model kupiłem o wieeeele taniej na Allegro niż oryginał by GW.

Awatar użytkownika
gaara

Post autor: gaara »

Sprobuj zrobic zeby te zany byly zaropiale wiesz o co chodzi jak ci sie uda to bedzie zajebisty. I plz zdejmij ta pale na plecach jak widzisz wiele osob ci to mowi :wink:

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Wiem o co idzie... A co do tej "tyczki"... Cholera, mnie się nawet podoba, a ile się namęczyłem, żeby porządnie siedziała, to moje... :wink:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

tyczka dobra daj tam sztandarek ];-> i bedzie jak w prawdziwym chaosie
niewiadomo co do czego i po co

ODPOWIEDZ