Szczury Mallakiego

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Szczury Mallakiego

Post autor: Burgund »

Zaczynam od hero. Mam nadzieje ze jakosc zdjec jest znosna :wink:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Nie okłamujmy się.... prace słabe ;/ po pierwsze :
-Dodawaj wody do farbek...
-Nie drybrushuj.... (sto razy lepiej wygląda wash :) )
-jeśli chcesz się szybko nauczyć cieniować to próbuj... tzn. nakładasz kolor bazowy, i stopniowo rozjaśniasz go dodając np białego... kolejne warstwy farby nakładasz tylko na wypukłe miejsca tak żeby były widoczne też troszke poprzednie warstwy... :mrgreen:
- zmień te podstawki bo wyglądają jak rozgnieciony ślimak :D po prostu przyklej piasek wikolem (taki zwykły z piaskownicy ) walnij podkład i pomaluj na szaro drybruszem :) efekt będzie o niebo lepszy... :D
A NAJWAŻNIEJSZE TO TO ABYŚ ĆWICZYŁ.... !!!!! 8) IM WIĘCEJ TYM LEPIEJ... to na tyle :mrgreen:
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

dzieks.. za piersza opinie.

teraz klocek niewolnikow. Moze oni sie wam bardziej spodobaja:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

niewiele widać ale wygląda na "wash me baby"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

gdyby te figsy byly przeznaczone do bejcowania, to by bylo świetnie, niestety jako efekt końcowy nie prezentują się najlepiej :?
Jaskrawo, ubogo kolorystycznie i na dodatek podstawki wyglądają bardzo źle.
Postaraj się nalożyć choć jedną ale równą warstwę rozjaśnienia na kolor bazowy.
Radzilbym ci również przerzucić się na na czarny podklad (po zdjęciach wnioskuje że używasz bialego), pasuje bardziej do klimaty szczurów. Poza tym na czarnym podkladzie lepiej się maluje metaliki.
Nie washuj też figurek do góry do dolu bo wyglądają jakbyś je bejcowal, zbyt rozrzedzoną bejcą.
Koniecznie też zmień podstawki. wymyśl inną koncepcje lub jeżeli bardzo ci zależy na takich "organicznych" to zasugeruj się tym linkiem:
http://staryswiat.blogspot.com/2008/09/ ... orial.html
przejrzyj, popróbuj, zmień kolorystykę i powinno być lepiej :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

tiaa.... pierwsze co zmień to podstawki... nie wyglądają ciekawie :? i zastosuj się do rad wyżej wymienionych :)
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Arbiter, czemu biały nie pasuje do szczurów? To gadanie, że biały dla dobrych, czarny dla złych, to jest głupia propaganda. Ja sam maluje na białym, w wychodzą, ładne i mroczne.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Nie chodzi dobry-zły tylko brudny czysty
Jak masz rase mieszkającą w jaskiniach trzymającą niewolników w oborach(dziury w ziemi) i samemu bedącą definicją zarazy/plagi brudu itp to biały ma kontrowersyjne zastosowanie;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

@Rogatyszczur nie uważam że szczury nie mogą ladnie wyglądać na bialym podkladzie i że do zlych ras trzeba używać wylącznie czarnego. (osobiście czarnego używam zarówno do szczurów jak i do krasi :wink: ) Chodzilo mi o to że w pracach powyżej zastąpienie bialego podkladu czarnym znacząco poprawilo by wygląd i nadalo charakteru 8)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Rzymku, ale do cholery, co ma piernik do wiatraka? Naprawdę, brud można uzyskać nawet na białym podkładzie. Wystarczy odrobina brązu, i innych kolorów ziemi.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

ja sie odnosiłem do tego czarne=zło :wink:

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

dzieki za rady. Co do podstawek to napewno ich nie zmienie. Mi sie podobaja, i mimo ze nie sa dopracowane, sa ciekawsze niż zwykly piasek czy trawka.

Dalej, WIP dzwon, i kolejni hero

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

wip dzwonu jest zajebisty!!
ale proponuje używanie główek od szpilek w charakterze nitów. wyglądają lepiej niż lepione z GS-u i mniej z nimi roboty (co nie znaczy że obecne są do dupy).

pozdro

Awatar użytkownika
Scarrf
Pseudoklimaciarz

Post autor: Scarrf »

dzwon naprawdę kozak choć nie wiem czy nie będziesz miał problemów żeby go pomalować w środku koniecznie zamieść zdjęcie jak już będzie skończony

ODPOWIEDZ