And their wings darkened the sun - khemrickie sępy
Moderator: Shino
And their wings darkened the sun - khemrickie sępy
Carrion ++
crossfire i leapy teraz beda domena tej jednostki.. ogolnie wielki plus
ogolni ta jednostka mozna zrobic wszystko (tylko walcza srednio) Jak dla mnie jedna z najwazniejszych jednostek w TK...
crossfire i leapy teraz beda domena tej jednostki.. ogolnie wielki plus
ogolni ta jednostka mozna zrobic wszystko (tylko walcza srednio) Jak dla mnie jedna z najwazniejszych jednostek w TK...
-
- Mudżahedin
Jak sadzicie da sie pograc 3 carrionow ? Czy jak juz wystawiac to koniecznie 5 (troche drogo wtedy wychodza)
4-5 to optymalna liczba ,mnie zawsze na nie pkt. szkoda tzn. nie pkt. ,a slota ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
zawsze to mówiłem to i teraz się powtorzę... 5 carrionów to podstawa każdej mojej armii zarówno w szóstej edycji tak było tak i teraz w 7
Ja używam 3 i daję radę nawet, ale brakuej mi tych 2 do 5. % carionów ma też pewną zaletę, zatrzymie klocek (oczywiście o ile nie ma tam jakiegoś fightera) zwykłych piechurów. No chyab najbardziej co zyskały cariony w nowej edycji, to możliwość wybierania sobie, że w trakcie pogoni/overruna nad tym sobie przelatuje, a w to wpadam. Dotąd na krasnoludy to były samobójcze szarże, machiny szczelnie obstawione, że się wpadało w jakiś klocek, a teraz sam decyduje, nad czym przelatuje i i czy w coś wpadam.
Mi jak zawsze brak speciala
skorpy niestety w mojej rozpie sa kluczowe wiec ......
tak bym je napewno wystawial ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ostatnio na turnieju gralem 3 skorpami bo punktow zabraklo mi na carriony... czulem sie jak bez reki... no ale zle nie bylo
niemniej nie przerzuce sie na 3 skorpy
chyba tylko powyzej 2k
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
U mnie różnie z efektywnością Carrionów. Czasem się przydadzą a czasem źle je wykorzystam i slot stracony. Przydają się zaatakować jakąś maszynkę, wspomóc szarżę innego oddziału atakiem od tyłu czy nawet zasłonić przed ostrzałem coś bardziej wartościowego. No i ten ich zasięg jest bardzo często przydatny. Jak na razie biorę do armii. Zawsze 5.
sępy zawsze są świetne do pogonienia spanikowany jednstek, spowolnienia marszu wroga, zniszczenia wrogiej maszyny, osłonięcia casketa przed bolcami i łukami, lista ich zastosowań jest większa niż skorpionów.
Skorpiony są fajne ale czasami wolę ich nie zakopywać bo szarża giganta
+ skorpiona nawet ma front jednostki wymiata.
Skorpiony są fajne ale czasami wolę ich nie zakopywać bo szarża giganta
+ skorpiona nawet ma front jednostki wymiata.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Niestety potwierdzam ze Jarlaxle ma dluga liste ciekawych rzutow. Nie da sie grac z kims kto ma same IF i zdane testy na LD ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
A Carrriony sa fajne tylko S:3 ssie troche. No i zjadaja miejsce specjala.
A Carrriony sa fajne tylko S:3 ssie troche. No i zjadaja miejsce specjala.