Zakapiory z Mordheimu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Yori
"Nie jestem powergamerem"

Zakapiory z Mordheimu

Post autor: Yori »

Choć jakość prac prezentowanych na tym zacnym forum jest wysokiej klasy, jednak przełamię kompleksy i pozwolę sobie od czasu do czasu pochwalić się jakimś pomalowanym typem zarabiającym na chleb na ulicach Mordheimu. Postanowiłem zbudować sobie warband reiklandzkich najemników. Na razie pojawił się kapitan z brzęczącą monetą w sakiewce. Teraz czas na rekrutację załogi. Na wstępie pragnę zaznaczyć, że to Tabletop. Jestem zainteresowany szybkim postępem prac, więc malowanie będzie raczej też na szybko. Czyli krótka piłka - podkład, kolory podstawowe, wash, drybrush. Żadnego malowania warstwami i innych profesjonalnych technik. Oto kapitan:

Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Twarz bardzo fajnie wyszła .

Jeżeli idzie o metaliki .. proponuje pomalować całość ta najjaśniejsza srebrną i potem zacząć glejzować tzn. bierzesz dowolną farbkę (proponuje brązy ,żółcienie itp) ,dodajesz duuuużo wody . Następnie bierzesz na pędzel (po wytarciu nadmiaru w np: papierowy ręcznik) nakładasz cienkie warstwy ... Jak przy cieniowaniu tzn. w zaglebienia wiecej tych warstw/glejzów ...łopatologicznie ...wiem ;) tutaj masz link do bardzo dobrego artykułu :

http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =65&page=1
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

śmierdzi drajbraszem... :mrgreen: a tak poważnie to staraj się cieniować warstwowo... chyba wiesz jak to się robi... :D ? co do pancerza to szczurek doradził :) a twarz jak powiedział bardzo udana... ma klimat 8)
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Yori
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yori »

Fantastyczny artykuł, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Przy zastosowaniu tych technik i moim tempie - warband wejdzie do gry za kilka lat :lol2:

ODPOWIEDZ