1. Czy gift chaosu fury of the blood god, dający warda od czarów działa na burning alignment
z engina stegadona?
2. Ponieważ nie mam angielskiego podręcznika mam wątpliwość co do ducha kuźni: zadaje on 2d6 obrażeń czy rani
(jak to jest w polskim podręczniku) 2d6 modeli. Jest to istotne np. w wypadku czołgu albo zakutych postaci.
Dzięki z góry za wyjaśnienie
Fury of the blood god i duch kuźni
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
1. Nie sądzę, by Fury of the Blood God chronił od burning alignment gdyz nie jest on traktowany jako czar (choć traktuje się go jako magiczny atak)
2. Rani 2D6 modeli efektywnie, zwiększając zasięg działania Reguły Płonącego Żelaza na cały oddział - przydaje się na kloce pancernej piechoty. Jeśli chcesz ranić pojedyncze modele, lepiej zainwestować właśnie w Regułę Płonącego Żelaza. Żadna snajperka, czy to Nurgla czy Domeny Metalu nigdy nie będzie zadawała wielokrotnych obrażeń na jednym modelu.

2. Rani 2D6 modeli efektywnie, zwiększając zasięg działania Reguły Płonącego Żelaza na cały oddział - przydaje się na kloce pancernej piechoty. Jeśli chcesz ranić pojedyncze modele, lepiej zainwestować właśnie w Regułę Płonącego Żelaza. Żadna snajperka, czy to Nurgla czy Domeny Metalu nigdy nie będzie zadawała wielokrotnych obrażeń na jednym modelu.

"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Sam kiedyś miałem ten problem, FAQ od GW do rulebooka mówi:Darbolas pisze: 2. Ponieważ nie mam angielskiego podręcznika mam wątpliwość co do ducha kuźni: zadaje on 2d6 obrażeń czy rani
(jak to jest w polskim podręczniku) 2d6 modeli. Jest to istotne np. w wypadku czołgu albo zakutych postaci.
Dzięki z góry za wyjaśnienie
Czyli w dowolny cel wchodzi dzięki temu 2d6 hitów, nawet w pojedyńczy model.Page 113. In the ‘Spirit of the Forge’ spell, the last
sentence will be changed in reprints to the following:
‘The effects of this spell are exactly the same as the
Rule of Burning Iron described above, except the unit
takes 2D6 hits distributed like shooting.’