Sopocka Parówka 2x1350 18-10-2009
Sopocka Parówka 2x1350 18-10-2009
BWT Klika wraz z klubem "Rzeźnik" ma zaszczyt zaprosić na turniej, który odbędzie się 18 października 2009.
Turniej zaczyna się o 10:00, zapisy i wejście od 09:30
Turniej będzie parówką- 2x1350pkt.
Zasady
-BP http://strony.aster.pl/barbaros/balancing_patch.pdf
-Obowiązują wszelkie FAQ-i wydane przez GW, ale głównym wyznacznikiem są uściślenia wydane przez skład Listy Sędziowskiej z forum Border Prince. Uściślenia można przeczytać tutaj: http://strony.aster.pl/barbaros/
-Sędzia ma zawsze rację
-Sędzia ma prawo wlepiać punkty karne za każde 5 minut przekroczonego czasu oddania kart zgłoszeniowych!
-Proxy nie mogą przekraczać 25% kosztu punktowego armii
KOMPOZYCJA ARMII
Oprócz BP:
-4 herosów na team (jedna drużyna może mieć 3 herosów, druga 1) Każdy sojusz MUSI posiadać 2 generałów.
-1 obowiązkowy BSB na sojusz
-ograniczenia magiczne- 9 kostek
-2 różne armie po 1350 pts, lub jedna na 2700 pts (bez lorda). Możliwość gry samemu lub we dwie osoby (czyli razem 4 różne opcje)
DODATKOWE ZASADY DLA SOJUSZÓW
-kostki armijne są WSPÓLNE
-Czary, bonusy, bound spelle rzucane przez oddziały, charakterów mogą być wykorzystywane tylko przez macierzystą armię (Cauldron of Blood działa tylko na DE, EoTG na Lizardmen, przerzuty z Lore of Heaven są do wykorzystania tylko przez armię, do której należał mag rzucający dany czar, itd., etc.)
-Spell Dices generowane przez przedmioty, sztandary, magów mogą być wykorzystywane tylko przez armię macierzystą (Tyczy się wszystkich przedmiotów dodających kostki do wspólnej puli, np: akumulator skaveński, Banner of Sorcery i innych)
-Bohaterowie, bądź inne jednostki mogą dołączać się tylko do armii macierzystej (Dla przykładu:Skink BSB z lancą na Stegadonie nie moze się dołączyć do oddziału Black Knightów z regenką )-nie ma panik od sojuszniczych oddziałów
ćwiartki, generałowie, sztandary i inne pierdoły po 100pkt.
Ocena malowania
5pkt.- WOW
4pkt.- full WYSIWYG + całość pomalowana
3pkt.- całość pomalowana
2pkt.- większość pomalowana
1pkt.- coś tam pomalowane
0pkt.- nic nie pomalowane, albo ilości śladowe
czyli od 0 do 5 pkt. za armię.
+1 pkt. za ID podane przy zapisach
Po ostatniej bitwie prosi się każdą parę o odniesienie swojego stołu, w razie nie wykonania tego - 10 dużych pkt. dla każdego gracza.
Zsumowana ocena malowania graczy zostanie doliczona do klasyfikacji ogólnej
Liczba bitew: 3 (pitched battle) po 2,5h
Wpisowe: 20 zł od pary, jak ktoś gra sam 15 zł
Sędzia
Michał Salamon (Zasady+malowanie+techniczny)
http://i289.photobucket.com/albums/ll23 ... bMapka.jpg
Jak coś sobie jeszcze przypomnimy, to dopiszemy:-P
Lista Zgłoszonych:
1. Kervyn + Macias
2. Bielik + Gęba
3. Michał + Loki
4. Mati + Malin(?)
5. Szrederator + Piotr3k
6. Ismael + Babylon
7. Daboss + Grucha
8. Japiedole
9. Benek
10. Wendigo
11. Thurion
12. Tadzik & Kołek
13. Kawczyński Bros
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Turniej zaczyna się o 10:00, zapisy i wejście od 09:30
Turniej będzie parówką- 2x1350pkt.
Zasady
-BP http://strony.aster.pl/barbaros/balancing_patch.pdf
-Obowiązują wszelkie FAQ-i wydane przez GW, ale głównym wyznacznikiem są uściślenia wydane przez skład Listy Sędziowskiej z forum Border Prince. Uściślenia można przeczytać tutaj: http://strony.aster.pl/barbaros/
-Sędzia ma zawsze rację
-Sędzia ma prawo wlepiać punkty karne za każde 5 minut przekroczonego czasu oddania kart zgłoszeniowych!
-Proxy nie mogą przekraczać 25% kosztu punktowego armii
KOMPOZYCJA ARMII
Oprócz BP:
-4 herosów na team (jedna drużyna może mieć 3 herosów, druga 1) Każdy sojusz MUSI posiadać 2 generałów.
-1 obowiązkowy BSB na sojusz
-ograniczenia magiczne- 9 kostek
-2 różne armie po 1350 pts, lub jedna na 2700 pts (bez lorda). Możliwość gry samemu lub we dwie osoby (czyli razem 4 różne opcje)
DODATKOWE ZASADY DLA SOJUSZÓW
-kostki armijne są WSPÓLNE
-Czary, bonusy, bound spelle rzucane przez oddziały, charakterów mogą być wykorzystywane tylko przez macierzystą armię (Cauldron of Blood działa tylko na DE, EoTG na Lizardmen, przerzuty z Lore of Heaven są do wykorzystania tylko przez armię, do której należał mag rzucający dany czar, itd., etc.)
-Spell Dices generowane przez przedmioty, sztandary, magów mogą być wykorzystywane tylko przez armię macierzystą (Tyczy się wszystkich przedmiotów dodających kostki do wspólnej puli, np: akumulator skaveński, Banner of Sorcery i innych)
-Bohaterowie, bądź inne jednostki mogą dołączać się tylko do armii macierzystej (Dla przykładu:Skink BSB z lancą na Stegadonie nie moze się dołączyć do oddziału Black Knightów z regenką )-nie ma panik od sojuszniczych oddziałów
ćwiartki, generałowie, sztandary i inne pierdoły po 100pkt.
Ocena malowania
5pkt.- WOW
4pkt.- full WYSIWYG + całość pomalowana
3pkt.- całość pomalowana
2pkt.- większość pomalowana
1pkt.- coś tam pomalowane
0pkt.- nic nie pomalowane, albo ilości śladowe
czyli od 0 do 5 pkt. za armię.
+1 pkt. za ID podane przy zapisach
Po ostatniej bitwie prosi się każdą parę o odniesienie swojego stołu, w razie nie wykonania tego - 10 dużych pkt. dla każdego gracza.
Zsumowana ocena malowania graczy zostanie doliczona do klasyfikacji ogólnej
Liczba bitew: 3 (pitched battle) po 2,5h
Wpisowe: 20 zł od pary, jak ktoś gra sam 15 zł
Sędzia
Michał Salamon (Zasady+malowanie+techniczny)
http://i289.photobucket.com/albums/ll23 ... bMapka.jpg
Jak coś sobie jeszcze przypomnimy, to dopiszemy:-P
Lista Zgłoszonych:
1. Kervyn + Macias
2. Bielik + Gęba
3. Michał + Loki
4. Mati + Malin(?)
5. Szrederator + Piotr3k
6. Ismael + Babylon
7. Daboss + Grucha
8. Japiedole
9. Benek
10. Wendigo
11. Thurion
12. Tadzik & Kołek
13. Kawczyński Bros
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Ostatnio zmieniony 7 paź 2009, o 12:00 przez Pająk, łącznie zmieniany 3 razy.
Armia nie musi być cała pomalowana, ważne żeby nie było za dużo proxowania.japiedole pisze:mnie zapisz![]()
ale pytanko
Czy obowiązkowe jest pomalowanie całej armii ?\
PS. szukam osoby do pary
Wymóg całkowicie pomalowanej armii jest tylko na turniejach klasy master i GT.
- PapaProtoss
- Wałkarz
Danny (id 3309) i Wicio (id 3311) piszta!
"Jestem Żółtą Magnetyczną Gwiazdą, która otacza centralny, zielony Zamek Symbolizacji
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów
I przekraczam granice wyobraźni..."
Przewodnikiem mi Żółty Samoistny Człowiek
Jestem otwarty dla wyższych wymiarów
I przekraczam granice wyobraźni..."
czytanie ze zrozumieniem to ważna rzecz ja nie wiem jak ty ale ja widze wszystko co jest potrzebne w tym regulaminie. ZAsady masz w pierwszym poście jak byś nie zauważył, a stoły pewnie standardowo 48x72(żeby nie było to w calach jak coś cal = 254mm = 2,54cm)Kervyn pisze:Zasadyyyyyy! Albo chociaż wymiary stołów, bo muszę sprawdzić, czy na pewno się zmieszczę

pozdro
"Zasady - zasady będą prawdopodobnie takie jak na masterze we Wrocławiu, jeśli na tydzień przed turniejem tych zasad nie będziemy mniej więcej znali- wymyślimy swoje
"
"Szczegółowy regulamin wrzucę w weekend."
I temat turnieju we Wrocławiu: "Stoły: 48x48 albo 60x48 (zależy od ilości osób)"
Czytanie ze zrozumieniem to ważna rzecz, nie wiem jak ty ale ja nie widzę wszystkiego co jest potrzebne w tym regulaminie (choć pewnie niebawem zobaczę). I nie, nie zauważyłem konkretnych zasad w pierwszym poście
(Żeby nie było, we Wrocławiu stoły też są w calach, jak coś to cal to 2,54 cm czyli 254 mm).

I temat turnieju we Wrocławiu: "Stoły: 48x48 albo 60x48 (zależy od ilości osób)"
Czytanie ze zrozumieniem to ważna rzecz, nie wiem jak ty ale ja nie widzę wszystkiego co jest potrzebne w tym regulaminie (choć pewnie niebawem zobaczę). I nie, nie zauważyłem konkretnych zasad w pierwszym poście

Queek.
podkreślone kluczowe słowaKervyn pisze:"Zasady - zasady będą prawdopodobnie takie jak na masterze we Wrocławiu, jeśli na tydzień przed turniejem tych zasad nie będziemy mniej więcej znali- wymyślimy swoje"
no to chyba ślepy jestem bo nie widze tematu z masterem we Wrocku i nie wyobrażam sobie gry na 2700 na stole 60x48I temat turnieju we Wrocławiu: "Stoły: 48x48 albo 60x48 (zależy od ilości osób)"

pozdro
PS nie ma to jak zdrowy SPAM

Podkreślone kluczowe zdanie.
Wrocław - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 74&start=0 - to turniej testowy przed masterem, ale jest 2x1350 i zapewne ma zbliżone zasady... nie?
P.S. Też to lubię

Queek.