Malowanie Otiego - ZAPRASZAM

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
HubertOti
Pseudoklimaciarz

Malowanie Otiego - ZAPRASZAM

Post autor: HubertOti »

siemka! Będę się tutaj chwalił moimi "dziełami" proszę o konstruktywną krytykę i opinię. Zachęcam do komentowania.
Na pierwszy plan idzie niedawno malowany Dwarf, oraz WiP konia z WFB.

Oto Krasnal, nie ma pomalowanych butów jeszcze także ich proszę nie oceniać.
Obrazek

A to ten kuń. Oczywiście WiP, za skończony uważam tułów, cały łeb + ten pancerz przy łbie jest do poprawy. + kopytka są też do skończenia.

Obrazek

Pozdrawiam. Maluję figurki na zlecenie, ceny niskie, zapraszam! http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=18806

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Po co free hand na siodle którego nie będzie widać?
Tak poza tym to nawet nieźle :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
przemko
Pseudoklimaciarz

Post autor: przemko »

Co do krasnoluda. Proponowalbym stosowac wiecej kolorow przejsciowych przy cieniowaniu. Np na rekawie ten pomaranczowy nieco zbyt mocno sie odznacza, rowniez rogi na helmie maja wyraznie widoczne przejscia barw. Tarcze pomalowalbym w odwrotny sposob, tzn najpierw cieniowanie samego drewna (czy tez skory, nie wiem dokladnie jakie bylo zamierzenie) nawet kosztem zamalowania elementow metalowych, a dopiero pozniej zabralbym sie za wypuklosci. Na toporze przydalby sie jakis swietlny refleks, delikatne miejscowe rozjasnienie.

Qniowi dobrze by zrobilo moim zdaniem nieco mocniejsze cieniowanie w okolicach laczen nog z korpusem. I troche za duzo na nim blyskow. Jak rozumiem malowales je kolorem podstawowym z dodatkiem bialego. Wyszedl rozowy, to chyba nie jest odpowiedni kolor, sprobuj mieszac z zoltym lub jakims kremowym.

http://www.norcaljrrodeo.org/attachment ... 120808.jpg
http://animalscience.tamu.edu/images/horse-center.gif

Sam niewiele pomalowalem, wiec moje spostrzezenia moga byc nietrafne. :)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

mi się podoba skóra konika, chociaż w życiu nie widziałam wiśniowego :P nie przekonuje mnie jego kropierz (?). ma za mocne przejścia, co widać też na krasnoludzie. postarałabym się jeszcze pocieniować ten wzorek na tyłku kunia :)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

HubertOti
Pseudoklimaciarz

Post autor: HubertOti »

Teraz,, niedawno malowany Purple Horror:
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Z nóg nie zwala, ale pomalowany jest bardzo dobrze. Gratuluję pracy =D>

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

całkiem sympatyczny, tylko na zdjęciu kiepsko widać :<
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

ODPOWIEDZ