Open Lithuanian Championship 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Open Lithuanian Championship 2009

Post autor: Karli »

Wybieram się do Litwinów na turniej na początku listopada. Mamy tam już znajomego battlowca, który przenocuje te parę osób u siebie w mieszkanku i milo ugosci :)

Chcialby ktoś się zabrać ?

Link: http://wargames.lt/forum/viewthread.php ... rowstart=0
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Ja niby gadam po litewsku i chetnie bym sobie wilno odwiedzil... ale malo prawdopodobne niestety.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Przekonany.

Awatar użytkownika
Zulus
Mudżahedin

Post autor: Zulus »

Ja jade napewno, chlopaki pomyslcie dobrze bo napewno warto! :)
Największym wrogiem słonia jest smok.

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Brzmi nawet niezle. Tylko ze z Bialegostoku to rzut beretem, a ze Slaska to juz przygoda na 4dni.. Jak Front planuje tam jechac? Pociag/woz?

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Samochodami ofkors :). Linia kolejowa (najkrotszą drogą) prowadzi przez Grodno na Bialorusi i troche nie chce sie zalatwiac wiz. Drogi na Litwie sa dobre, testowalem w zeszlym roku.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ile by to wyniosło? Bo jestem konkretnie zainteresowany :) Piątek teoretycznie mogę mieć wolny, czwartek też więc generalnie mogłbym wpaść do Białego, jak jedziecie samochodem ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Jedziemy samochodem. W pierwszym jadę ja z karabinem i naszymi kobitami, drugi właśnie kombinujemy... Masz może auto ?? :D

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

No wlasnie, wizy itp.. Nie trzeba jakichs gowien typu zielona karta/wiza/kwarantanna/zaswiadczenie o niekaralnosci/badania lekarskie siusiaka? Biore dowod osobisty i jade jak bialy czlowiek przez granice? Z tymi ruskimi i ich sasiadami nigdy nie wiadomo..

No i kiedy planujecie ruszac? Piatek popoludniu czy wczesniej?

Inferno
Falubaz

Jak ktoś przyjedzie wcześniej do Białegostoku bez problemu mogę go przenocować. Cosmo by wyruszyć na Litwe musisz mnieć jedynie Dowód osobisty. W tym roku byliśmy na turnieju w Estonii, krótko mówiąc: Najlepszy wyjazd na jakim byłem ;)

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Nie jestem przekonany czy moja psychika jest gotowa do spania u Ciebie Inferno ;-) Do dzisiaj budze sie czasem z krzykiem na wspomnienie Twojego tylka z pielucha ;>

Anyway sprobujemy jakis sklad wyslac ze Slaska moze, tylko trzeba ustalic jakies szczegoly. O jakich kosztach rozmawiamy? Macie po policzone jakos? Wacha Bialystok->Wilno->Bialystok ile wychodzi? Jakie tam sa ceny paliwa/jedzenia/browarow? Jakies dodatkowe koszty typu oplata za autostrade/naklejki na poruszanie sie po drogach/oplata klimatyczna/itd? Macie to ogarniete jakos, czy bierzecie po piec stow i jedziecie na zywiol?

No i o ktorej planujecie ruszac? Bo mysle ze warto razem jechac jednak. Zawsze to razniej niz sam GPS.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Cosmo. My z Karlim jedziemy z kobietami i planujemy zostać kilka dni dłużej. W sumie około tygodnia. W każdym razie kosztorys oceniam w wersji eko na około 2000 pln. Myślę że na tydzień styknie.
Koszta myślę z Białego niezbyt duże (toż to maks 250km w jedną stronę). Także jak się zbierze auto i 4 - 5 osób to imho w cenie normalnego mastera.
Zajebiście by było jakby się większa ekipa zebrała [-o<
Z tego co gadałem z Litwinami ceny żarcia maja zbliżone do naszych. Hotel jakis w miarę tani też się na pewno znajdzie.
Czarnuchów z Białego niech się wypowiedzą :wink: na pewno bardziej koszta obczajają.
Na pięć nocy wyguglowałem np. takie dwójki:
http://www.vilnius-hotels.1bigeurope.com/search.aspx
Albo tu:
http://www.travellerspoint.com/budget-a ... -1357.html
To wygląda ok, 6 osobowy ok 90 ojro
http://www.travellerspoint.com/accommod ... GH-Hostel/
http://www.travellerspoint.com/accommod ... partments/

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Ja bym tam wolal kawalek cieplej podlogi za free ;P Zakladam ze ten szpieg Karleego jest nadal aktualny ;-)

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Czy przypadkiem termin 7/8 listopada nie pokrywa się z Wrocławskim Masterem ?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

wydaje mi sie, że wrocławski turniej bedzie później ze dwa tygodnie, ale głowy bym nie kładł
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Inferno pisze:Jak ktoś przyjedzie wcześniej do Białegostoku bez problemu mogę go przenocować. Cosmo by wyruszyć na Litwe musisz mnieć jedynie Dowód osobisty. W tym roku byliśmy na turnieju w Estonii, krótko mówiąc: Najlepszy wyjazd na jakim byłem ;)
Auta nie mam, ale jeżeli by się znalazło to chętnie wpadłbym w piątek/czwartek do Białego i wyruszył z wami ;) Z tym, że generalnie chciałbym w poniedziałek być w Warszawie ;D
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Z Bialego mamy w jedną stronę 300km. Byliśmy w Wilnie dwa miesiace temu jadąc po drodze do Tallinna. Ceny żarcia i alkoholu mają nieco wyższe niż u nas (tak z 20% wyższe, paliwko nieznacznie droższe), także koszt wyjazdu jak na typowego mastera. 2000pln to karabin pewnie liczy na jego i jego kobite, i na pobyt tygodniowy w hotelu :)

Mój szpieg, przekima parę osób, lecz jeśli zebrałyby się dwie fury z Białego i jedna ze ślaska, to na pewno wszystkich nie pomieści. Pogadam z nim czy kto inny może przekimać jeszcze parę osób, ale najlepiej pytajcie chyba sami na ich forum... Przy okazji karabin to zapodał jakieś hotele, a tam na pewno da się obczaić hostele dla młodzieży/akademiki etc...

Poza tym Litwa to jest część Unii Europejskiej! Nie ma żadnych wiz, opłat ekologicznych, naklejek etc. Wjeżdżamy jak do innego województwa... z tą różnicą że auta i drogi mają o lepsze :D

Co do planów wyjazdu to wstępny mam taki aby pojechać z Białego w czwartek z saaamego rana (np. 7 rano), pojechać najpierw do Druzgiennik do Parku Wodnego (jeden z lepszych w Europie!!), tam spędzić cały dzień, a wieczorem zawitać do Wilna i pofazować sobie. W piątek zwiedzać Wilno, a w nocy znowu pijacko-poppersowe fazy... Sobota i Niedziela - wiadomo, jak to na masterach. W niedziele wsiadamy w bryki i wracamy do Bstoku. W przypadku ekip z innej czesci Polski, nocujemy was w Białym, i w poniedziałek powrót... albo jakoś tak ;-)

EDIT: Donatas proponuje aby wszyscy pozostali zainteresowani pisali na ich forum odnośnie noclegów, i dogadywali się z chłopakami z Wilna już na forum :) Wiecie, mi też teraz trudno u niego jakieś miejscówki zaklepywać, skoro nie wiem ile osób jedzie jeszcze i jak...

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Ja się na to piszę .
Obrazek

Inferno
Falubaz

Chyba mamy samochod i jedno wolne miejsce koszt okolo 40zł na osobe

Awatar użytkownika
trikk