Orc Boss na dziku

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Piotr3K
Kretozord

Orc Boss na dziku

Post autor: Piotr3K »

Zamieszczam zdjęcie (narazie jedno, później wrzuce jeszcze więcej :P) mojego Orc Bossa na dziku.
Jest to jedna z moich pierwszych figurek jakie malowałem (wcześniej 20x Orc Boyz).
Oceńcie go czy jest fajny czy do kitu :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Vilgefortz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Vilgefortz »

widze ze wziales na powaznie rady o ktore tutaj pytales :)
ork jest super ale nad dzikiem troche popracuj jeszcze ;)
i przy rogach przydalo by sie wiecej przejsc bo te sa malo plynne :d
ale ogolnie jak najbardziej na plus, czysto i starannie a to zawsze widac xD

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Powiem tak. Pokolorowany jest dobrze. Teraz czas zacząć uczyć sie malować :)
Ale spokojnie, każdy przez to przechodził :D Musisz poznać więcej podstawowych technik i tricków. To naprawdę proste i daje super efekty, tylko wymaga nieco wprawy.

Może kilka wskazówek, które mogłyby Ci pomóc. Jak już pomalujesz wszystkie blachy jednym kolorem, to weź trochę czarnej farby na paletę. Dodaj do niej sporo wody, aby uzyskać taką brudną wodę :) I przeleć wszystkie blachy tylko ścierając z wypukłych miejsc. Zobaczysz jaki fajny to da efekt. Możesz też użyć inków (chestnut ink np.) aby zrobić efekt rdzy. To całkiem łatwe.

Jeśli chodzi o futro dzika, tzn tą grzywę, to nie wiem jaką farbą ją malowałeś, ale mi się nie podoba :) W każdym razie weź dodaj do niej jakiejś innej jaśniejszej farby (żółtej lub bleached bone np.) i rozjaśnij włos po włosie. Stopniowo rozjaśniaj tą farbę i maluj coraz węższymi pasemkami. Też proste, a powinno dać efekt.

A skóra i kości to już troche trudniejsze do wykonania. Najpierw popróbuj tak jak napisałem. Najlepiej na jakichś niepotrzbnych figurkach.

Pozdr!

Piotr3K
Kretozord

Dzięki
Czyli jest dobrze, ale mam poprawić?
Ta na każdą zbroje mam maznąć rozwodnionym Chaos Black?
A grzywę jak? Mam rozjaśniać stopniowo brąz, żółtym i malować włosy? (te robiłem drybrushem)
A kości (kły) to robiłem tak że:
1.Całe na Scorched Brown
2.Całe bez małego kawałka na początku na mieszanine Scorched Brown i Bleached Bone
3.Całe bez kawałeczka na Bleached Bone

Awatar użytkownika
Vilgefortz

Ta na każdą zbroje mam maznąć rozwodnionym Chaos Black?
niekoniecznie zamiast washowac lepiej mniej drybrusha i tez bedzie czarny przebijac :d
zreszta ja bym ta zbroje na bosie zostawil :)
na dziku faktycznie troche za jasna ale niezla i tak
A grzywę jak? Mam rozjaśniać stopniowo brąz, żółtym i malować włosy? (te robiłem drybrushem)
hmmm pomaluj calosc grzywy na ciemny kolor, puzniej jasniejszym wszystkie krawedzie a na koniec najjasniejszym te ktore wedlog ciebie powinny byc najbardziej rozjasnione (jakies koncowki itp)
1.Całe na Scorched Brown
2.Całe bez małego kawałka na początku na mieszanine Scorched Brown i Bleached Bone
3.Całe bez kawałeczka na Bleached Bone
przy takiej roznicy olorow lepiej wiecej warstw zrobic
ew dla leniwych - scorched brow -> scorched brown+bleached bone (zdrybrushowac nim granice kolorow) -> bleached bone (zdrybrushowac granice kolorow) :d

Awatar użytkownika
Vilgefortz

Obrazek
Obrazek
szybki przyklad drybrushowanego "przejscia" na rogach
na prawde ekspresowo sie to robi
nie chcialo mi sie polakierowac wiec troszke "brudno" wyglada

Piotr3K
Kretozord

Próbowałem teraz rogi tym sposobem zrobić:
http://cytadela.pl/modules.php?name=New ... le&sid=402
i mi się nie udały :/
Wyszły kiepsko.. spróbuje zaraz jeszcze te drybrushowane przejścia.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Może nie po mistrzowsku pomalowane ale są dobre.
Widzę że się chłopak szybko uczy. :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Do gry się całkiem nieźle nadaje, tylko dzik do poprawki tak jak koledzy napisali. Ale widać, że robisz szybkie postępy - i całkiem fajna podstawka wyszła :).
PS Vilgefortz, nie wierzę że dopiero się uczysz malować ;). Ten hełm jest zahebisty! :)

Piotr3K
Kretozord

Okey
Dzięki
Poprawie go jeszcze tak jak mi pisaliście i wrzuce zdjęcia, ale może jutro, albo pojutrze, bo teraz dla odmiany zajme się konstruowaniem dwóch SpearChukk z plastikowych części po figurkach :lol: :twisted: :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

ten ork tak na szybko moze byc
jak bys juz cos chcial z nim robic to wyrownaj przejscia i zadbaj o to by dzik mial jednolity kolor bo z tego co widze lapki ma duzo jasniejsze a brzuch nieruszony
moze najpierw pocwicz dry brusha a gdy nabierzesz wprawy i pewnej reki bierz sie za mokry pedzel

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Komentarz wymoderowany z powodu niezgodności z ustalonymi przez moderatorów zasadami kulturalnego pisania na tym podforum*:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=23850#23850
Nie pisz, póki nie zrozumiesz.

--Tomash

* - screenshot z oryginalnym komentarzem zostaje zarchiwizowany

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

chlopcze... czy ty czytales zasady ktore bless napisal ku przestrodze? jesli tak to przeczytaj je jeszcze raz i jesli nie zrozumiales jeszcze raz i tak do skutku... pisze oczywiscie do Tanka... a jak juz zrozumiesz to jesli jeszcze raz zobacze jakies ''gównianie'' posty w Twoim wykonaniu to poprosze o ostrzezenie dla Ciebie i tak do skutku az sie nauczysz...

Co do orka. jest za ciemny moim zdaniem. przydalo by sie jakies rozjasnienie skory. dzik zdecydowanie najslabiej wypadl Tobie. troche wiecej mieszaj farby. ja kosci robie snakebit lether, bubonic brown, blanched bone i jakos wychodzi.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ