zróbmy z Wochu przegięcie

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
żyraFFa
"Nie jestem powergamerem"

zróbmy z Wochu przegięcie

Post autor: żyraFFa »

hej

ostatnio mi sie troche nudzi, więc wpadłem na pomysł, by zrobić naszą armię jeszcze bardziej przegiętą nż jest ;)

mam nadzieję, że pokażemy philowi jak się pisze podręczniki!!

Na początek:

Wojownicy, wybrańcy i rycerze mają stubborna
rycerzom za 3 pkt. za model można wykupić zasadę choosen
2 rydwany w 1 slocie special
zasada zew krwi: jeśli na stole znajduje się jednostka z piętnem khorna, to po jej dojściu do walki wszystkie jednostki otrzymują ASF, dopóki nie przegrają walki

Teraz wasza kolej 8)

Pozdro
"żyraFFa"
Jest moc :D

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

o co chodzi #-o ?

żyraFFa

chciałem zrobić coś na ksztalt poprawionego armylista

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

ale przecież nie trzeba :wink:

woch daje rade, nie jest za słaby nie jest za mocny, co nie znaczy też że jest zrobiony dobrze

pozatym "poprawianie" booków daje rade tylko w domowych grach, jednak niewiem czy ktośby się zgodził na Twoje ulepszenia ze względu że jest to wpychanie na siłe zasad żeby przegiąć jednostkę - po co :wink:
pzodro

żyraFFa

może i racja

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Czopek dobrze gada. Już to widze jak gracze innych armii zgadzają się aby nasze jednostki (przegięte, aczkolwiek drogie) miały dodatkowe zasady, które jeszcze je ulepszają. :wink:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Luk
Wałkarz

Post autor: Luk »

Nie no ale strach na Chosenach, możliwość wsadzenia ich na konie i forsakeni w scout. TO tak dużo i przegięcie? Jak dla mnie z fluffem co najmniej ten strach powinni mieć :P

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Fear na chosenach, to ma sens, ale juz choseni na kon, to byloby przegiecie... no chyba ze w r-ke. Ale konnica chaosu jest juz mocno przegieta bez tego. Scout na forsekenach sie nie zdarzy nigdy, podobnie jak scout na slyerach... a przeciez rownie mocno mialby tam sens.
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Luk pisze:Nie no ale strach na Chosenach, możliwość wsadzenia ich na konie i forsakeni w scout. TO tak dużo i przegięcie? Jak dla mnie z fluffem co najmniej ten strach powinni mieć :P
Niestety teraz autor ostatniego army booka WoCh wymyślił sobie, że Choseni to jakby coś pomiędzy zwykłymi wojownikami a rycerzami, czyli że rycerze są bardziej elitarni. No comments... Też brakuje mi kawalerii Chosenów. Zresztą autor sam sobie jakby zaprzecza, bo Chosenom dał rzut na tabelkę EOTG, a rycerze jej już nie mają, gdyby byli taką elitą w elicie to też powinni go mieć. Znacznie bardziej podobała mi się opcja ulepszenia ze zwyklaków na Chosenów zarówno piechoty jak i kawalerii w army booku z 6 edycji, było to bardziej klimatyczne.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Skirmish na forsakenach, a nie scout. :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Temple Guard pisze:
Luk pisze:Nie no ale strach na Chosenach, możliwość wsadzenia ich na konie i forsakeni w scout. TO tak dużo i przegięcie? Jak dla mnie z fluffem co najmniej ten strach powinni mieć :P
Niestety teraz autor ostatniego army booka WoCh wymyślił sobie, że Choseni to jakby coś pomiędzy zwykłymi wojownikami a rycerzami, czyli że rycerze są bardziej elitarni. No comments... Też brakuje mi kawalerii Chosenów. Zresztą autor sam sobie jakby zaprzecza, bo Chosenom dał rzut na tabelkę EOTG, a rycerze jej już nie mają, gdyby byli taką elitą w elicie to też powinni go mieć. Znacznie bardziej podobała mi się opcja ulepszenia ze zwyklaków na Chosenów zarówno piechoty jak i kawalerii w army booku z 6 edycji, było to bardziej klimatyczne.
Choseni 6 WS, Knighci 5. Najwyraźniej konie pogarszają WS. IMO Fear na Chosenach i Ensorcelled weapony do wyboru. Command 12/12/6 i są znośni.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

trikk pisze:
Temple Guard pisze:
Choseni 6 WS, Knighci 5. Najwyraźniej konie pogarszają WS. IMO Fear na Chosenach i Ensorcelled weapony do wyboru. Command 12/12/6 i są znośni.
Starałem się znaleźć gdzie o tym czytałem, by uzasadnić swoją wczesniejszą wypowiedź. Najpierw popatrzyłem do army booka, ale tam nie znalazłem tego stwierdzenia. Natomiast w White Dwarfie z listopada 2008 (wtedy wyszła nowa edycja WoCh) Phil Kelly, autor armu booka WoCh stwierdził:

"I see the Chaos Knights as the next logical step up from being Chosen; if you have performed well on the battlefield, you get awarded a Steed of Chaos and gain Ensorcelled Weapons that give you +1 Strength, or you can surrender them in exchange for the return of the good old Chaos lance - Strength 6 on the charge with a minimum of 2 Attacks!"

Tak więc według P. Kelly rycerze to coś lepszego od wybrańców. OK, zyskują fear i specjalne bronie. Szkoda tylko, że tracą w takim razie WS6, przedmiot na championie i rzut na tabelkę... brak logiki niestety. Moim zdaniem powinni być Choseni piechotni i konni tak jak wcześniej.

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Luk
Wałkarz

Post autor: Luk »

Choseni to maks elita jak dla mnie, a knightci no cóż to konni wojownicy i feara daje im ten koń ( prawie wszystkie mounty chaosu maja feara ), a choseni to jak w samym booku opisane championi, przedstadium do hero.

żyraFFa

to nie koń daje feara, poczytaj jego zasady specjalne...

Co do wsadzenia choosenów na koń, to jeśli byli by np. po 50 pkt w rare to bralibyście to, czy helke lub spawna???

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

żyraFFa pisze:Co do wsadzenia choosenów na koń, to jeśli byli by np. po 50 pkt w rare to bralibyście to, czy helke lub spawna???
Za WS6 (byliby jedyną kawalerią z WS6 w całej grze, cenne w walce z elitami w wielu armiach), rzut na tabelkę i przedmiot na championie - hmm, raczej bym się skłaniał ku 45 punktom, w końcu Choseni na piechotę są drożsi od zwykłych wojowników o 3 punkty. No i slot rare by troszeczkę bolał... choć dla niektórych graczy byłoby to do przyjęcia pewnie.

żyraFFa

a, teraz mi się przypomniało, bylibyśmy przegiętością, gdyby ten gift (3 oko tzeentcha, chyba) można było stosować do wszystkich domen - wskrzeszanie maruderow, warriorów itp...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Zrobić z WoChu przegięcie.....? No pomijając zasadność takiego działania,proste to by było:
1)Lance liczone jako ensorcelled weapony(kawa z 7s 1+asem i minimum 2ma atakami mhm...../ :twisted: )
2)Dodać Furie
3)Zmniejszyć koszt punktowy Wojasów i Chosenów(bez przesady,ale te śmierdzące jaszczurki mają saurusów po 11pkt,i niechaj nikt nie chrzani,że to z powodu 3wsa....)
4)"Ugrywalnić" parę jednostek-zmniejszyć koszt Gw i dać CA ogrom za darmo,coś zrobiś z tymi nieszczęsnymi forsejkenami
5)Poprawić sekcję itemów-Oczko działa na mounta,dać jakiegoś generalniego ward save'a w stylu Gaze of Gods(nawet z restrykcjami....),zmniejszyć koszt tych cholernych Commonów(no litość,dlaczego mamy tak drogi SoH np.?,masa armii ma lepsze itemy od Wochu i do tego tańsze commony... :| )
By spełnić postulat "przegięcia",należy zastosować 3+ wyżej wymienionych działań.
By zbalansować armię,wystarczy zajać się dwoma.....
:D

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Ja z przedmiotów to chciałbym tylko za 30 pkt 5+warda zwykłe (4+ z MoT).
Lance zamiast ensorcelled weaponów ale za free.
Exalted hero 80 pkt albo 110 z T5.
Lord 160 pkt z bazy
Duży mag T5.
Lord Ld10, Exalt Ld9, Mag ld 8, Duży mag Ld 9.
Release the Przemcio!

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Mag ld 8
Ma takowy.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Wiem, ale ogólnie napisałem, jak powinno wyglądać Ld u herosów
Release the Przemcio!