armia a poglądy własne
armia a poglądy własne
Wydaje mi się, że nie ma wątku o tym jak dobrać armii w sposób etyczny - tzn wybrać taką armię, która pozwala wczuć się jak najbardziej w rolę. Ponieważ ja jestem początkujący i mam sporo zaleciałości z wfrp to chciałbym wybrać armię, na którą zawsze będę chętnie patrzył - nie musi koniecznie wygrywać. Jestem jednym z tych elementów którzy się wzruszają na widok szarży Rohirimmów pod Helm's Jar i na polach Pelennoru. Jakoś mnie ciągnie ku dobru. I choć moje pierwsze wrażenie mnie zabrało w krąg wojowników Chaosu lub Wampirów to jednak chyba zdecyduję się na WE...
I dlatego chcę wiedzieć czym się inni gracze kierują? Czy są tacy, którzy jeszcze się wczuwają w armię, którymi grają?
I dlatego chcę wiedzieć czym się inni gracze kierują? Czy są tacy, którzy jeszcze się wczuwają w armię, którymi grają?
jako dziecko czytałem dużo Tolkiena, pewnego razu zobaczyłem co to warhammer i trzeba było wybrać armię, a ze tolkienowskie elfy mi bardzo się spodobały to cóż, zmuszony byłem wybrać HE w wfb. To były daaawne czasy
(oczywiście filmu jeszcze nie było, z resztą właśnie elfy z filmu mi mniej pasują na tolkienowskie elfy, bardziej te z Ulthuanu). Znaczy to nie jest wizja elfów z czasów wojny o pierścień, ale raczej z czasów Silmarilionów.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Elfy nigdy mi się nie podobały ... za to kiedyś w czasach gimnazjum bodajże, coś się wydarzyło (już naprawdę nie pamiętam co to konkretnie było) i od tamtego czasu w kwestiach fantasy - krasnoludy to dla mnie jedyna godna rasa, w każdym systemie RPG (i oczywiście zawsze dobre).
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Jako szkrab uwielbiałem gady i płazy xD. Dlatego gram teraz lizakami. Poza tym lubię klimaty tropikalne, zabójcze trucizny i choroby, tajemnicze rasy. W lizakach podoba mi się rasa slannów. Istoty pamiętające narodziny świata to jest to. Wyobrażenie sobie akcji, gdy Lord Kroko wsysa 12 bladziów jest bezcenne i epickie. Wiara w ślepe ideały lizaków może nieco odrzucać, ale mam nadzieję, że kiedyś wyplenią chaos z tego świata
. Z drugiej strony taka walka z wiatrakami ma coś w sobie i ukazuje jakieś wartości tej starożytnej rasy.
W DnD grywałem często drowami. Lubiłem odgrywać stereotypowe drowy(bo Drizzty mnie nie jarają
) od dawna przymierzam się do dark elfów, ale kasy brak xD. Fajne figsy i mroczny klimat przyciągają, trochę boli pantoflarstwo, ale do przeżycia.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
W DnD grywałem często drowami. Lubiłem odgrywać stereotypowe drowy(bo Drizzty mnie nie jarają
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Masakrator
Cuż,jeśli ktoś "wczuwa się w rolę" rzeźnika,posyłającego kończyny wrogów dookoła,to faktycznie Woch jest dobrą armią.
A jeśli lubisz mniej...eee...no cuż,inną konnicę,to polecam Bretonię.Kawaleria albo nic.
A jeśli lubisz mniej...eee...no cuż,inną konnicę,to polecam Bretonię.Kawaleria albo nic.
Ja i Chaos, pasujemy do siebie. Od dziecka zdawałem się iść tą ścieżką i pan zmian nagrodził mnie wspaniałym wardem. Zgadzam się z wieloma dogmatami chaosu ale też wiem że w naszym świecie nie mogły się objawić moce chaosu w swej prawdziwej formie.
ale tak swoją drogą, nigdzie nie napisane jest że Jezus NIE BYŁ wielką wroną...
ale tak swoją drogą, nigdzie nie napisane jest że Jezus NIE BYŁ wielką wroną...
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, o 17:34 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 2 razy.
Polecam ten styl życiaJasiuuu pisze:...
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
slyszalem slyszalem masz dobrego pendanta na upadki z wysokosci.pan zmian nagrodził mnie wspaniałym wardem
zakochałeś się w krzepkiej kobicie z wąsamicoś się wydarzyło (już naprawdę nie pamiętam co to konkretnie było) i od tamtego czasu w kwestiach fantasy - krasnoludy to dla mnie jedyna godna rasa
haha, ward na 2+ ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Panowie, zbastujcie. Od takich akcji są Niepoprawni i tam sobie wrzucajcie.
Jestem katolem i przyjmuję do wiadomości, że inni mogą widzieć coś śmiesznego w tym co robię. Trudno. Ale przyjmijcie do wiadomości, że są na forum ludzie dla których takie rzeczy jak obrazek Jasia czy podpis Kosy to jajca z rzeczy ważnych. Coś jakby ponabijać się komuś z matki.
Obu Was mam za spoko userów, z Kosą swego czasu miło pokorespondowaliśmy o kampanii, i nadal tak Was wolę kojarzyć z figurkowego forum.
Wciągających dyskusji nie chciałbym toczyć, na tym forum jednak wolę się pospierać o wyższość thirstera nad guo.
Mam ogromną prośbę do Jasia o wywalenie obrazka i do Kosy o zmianę podpisu. Prośbę. Ogromną.
Dziękuję.
Jestem katolem i przyjmuję do wiadomości, że inni mogą widzieć coś śmiesznego w tym co robię. Trudno. Ale przyjmijcie do wiadomości, że są na forum ludzie dla których takie rzeczy jak obrazek Jasia czy podpis Kosy to jajca z rzeczy ważnych. Coś jakby ponabijać się komuś z matki.
Obu Was mam za spoko userów, z Kosą swego czasu miło pokorespondowaliśmy o kampanii, i nadal tak Was wolę kojarzyć z figurkowego forum.
Wciągających dyskusji nie chciałbym toczyć, na tym forum jednak wolę się pospierać o wyższość thirstera nad guo.
Mam ogromną prośbę do Jasia o wywalenie obrazka i do Kosy o zmianę podpisu. Prośbę. Ogromną.
Dziękuję.
Krzychu o ile bardzo cię lubię i cenię i szanuję to nie masz tu racjii , to nie jest
tak jak mi kumpel pisał :![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
nawet nie jest bliskie imo , ale wywalę ten obrazek jak tak cię to porusza. z tym że polska nie jest państwem wyznaniowym tylko świeckim więc robię to tylko z powodu takiego że miły ze mnie gość.Coś jakby ponabijać się komuś z matki.
tak jak mi kumpel pisał :
nietolerancja'nie możesz mówić tam otwarcie o wierzeniach bo przyjdzie jakiś katol i cię zlinczuje '
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Dobry temat. Tu właśnie można zobaczyć jak kto postrzega swoją armię.
Ja uwielbiam grać na tzw. "pałę" tzn bez jakiejś konkretnej taktyki (tak grała swego czasu moja drużyna w kosza i często niszczyliśmy swoim "Chaosem" gry poukładanych taktycznie przeciwników którzy spodziewali się chyba jakiegoś schematu gry heh).
W związku z tym gram orkami i goblinami, uwielbiam cisnąć do przodu orkami i masą goblinów i ewentualnie oskrzydlić trochę jazdą jakąś i wrzucić jakieś trolle albo giganta. Dla mnie defensywne/strzelające armie orków to zupełna pomyłka (ale wiem że każdy to inaczej postrzega więc nie mam jakichś specjalnych obiekcji jak ktoś tak gra).
Wcześniej grałem DE - ale cały czas czułem że są za bardzo "poukładani" jak dla mnie.
Ja uwielbiam grać na tzw. "pałę" tzn bez jakiejś konkretnej taktyki (tak grała swego czasu moja drużyna w kosza i często niszczyliśmy swoim "Chaosem" gry poukładanych taktycznie przeciwników którzy spodziewali się chyba jakiegoś schematu gry heh).
W związku z tym gram orkami i goblinami, uwielbiam cisnąć do przodu orkami i masą goblinów i ewentualnie oskrzydlić trochę jazdą jakąś i wrzucić jakieś trolle albo giganta. Dla mnie defensywne/strzelające armie orków to zupełna pomyłka (ale wiem że każdy to inaczej postrzega więc nie mam jakichś specjalnych obiekcji jak ktoś tak gra).
Wcześniej grałem DE - ale cały czas czułem że są za bardzo "poukładani" jak dla mnie.
@Jasiuuu - dziękuję. Pmka poszła.
Żeby nieco rozładować sytuację napiszę, ze moja armia (vide avatar) zupełnie moim poglądom nie odpowiada.
Odpowiada mojemu stylowi gry, jaki praktykowałem w rpgach,a potem w WFB. Szybki doskok, dywersja, ew. szybki odskok (to już raczej w skavenach
), jakaś walka z dystansu itp.
Żeby nieco rozładować sytuację napiszę, ze moja armia (vide avatar) zupełnie moim poglądom nie odpowiada.
Odpowiada mojemu stylowi gry, jaki praktykowałem w rpgach,a potem w WFB. Szybki doskok, dywersja, ew. szybki odskok (to już raczej w skavenach
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Mam sadystyczne poglądy, źle sie czuje w społeczeństwie i lubie ładne kobitki. Dlatego gram DE
No i mają w ciul opcji taktycznych co mi bardzo odpowiada.
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
No i mają w ciul opcji taktycznych co mi bardzo odpowiada.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Najlepsze możliwości taktyczne ma WoCh ;D
1.Zaszarżuj
2. Zaszarżuj odbij się i zaszarżuj
3. Zaszarżuj odbij się i zaszarżuj, znowu się odbij i znowu zaatakuj
WoCh rl czują wole mrocznych bogów ;D jak nie mają godnego przeciwnika to lipa ale 5 knightów z bsb bierze na klate wagon blood knightów z lordem i bsb xD
Hellcanon nie chce strzelać i wybucha ale to offens w końcu ;D
Na początku jest fajny plan ale za chwile wszystko chaotycznie biega we wszystkie strony
I jak mieszasz bogów w oddziale to słabo walczą
xD precz z PG
Dobre armie zawsze wydawały mi sie troche głupie... Nie ma to jak ginąć dla większego dobra którego się nie rozumie
WoCh są może troche za brutalni ale fajna armia z fajnym klimatem ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
1.Zaszarżuj
2. Zaszarżuj odbij się i zaszarżuj
3. Zaszarżuj odbij się i zaszarżuj, znowu się odbij i znowu zaatakuj
WoCh rl czują wole mrocznych bogów ;D jak nie mają godnego przeciwnika to lipa ale 5 knightów z bsb bierze na klate wagon blood knightów z lordem i bsb xD
Hellcanon nie chce strzelać i wybucha ale to offens w końcu ;D
Na początku jest fajny plan ale za chwile wszystko chaotycznie biega we wszystkie strony
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
I jak mieszasz bogów w oddziale to słabo walczą
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Dobre armie zawsze wydawały mi sie troche głupie... Nie ma to jak ginąć dla większego dobra którego się nie rozumie
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)