armia a poglądy własne

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Waldi
Masakrator

armia a poglądy własne

Post autor: Waldi »

Wydaje mi się, że nie ma wątku o tym jak dobrać armii w sposób etyczny - tzn wybrać taką armię, która pozwala wczuć się jak najbardziej w rolę. Ponieważ ja jestem początkujący i mam sporo zaleciałości z wfrp to chciałbym wybrać armię, na którą zawsze będę chętnie patrzył - nie musi koniecznie wygrywać. Jestem jednym z tych elementów którzy się wzruszają na widok szarży Rohirimmów pod Helm's Jar i na polach Pelennoru. Jakoś mnie ciągnie ku dobru. I choć moje pierwsze wrażenie mnie zabrało w krąg wojowników Chaosu lub Wampirów to jednak chyba zdecyduję się na WE...

I dlatego chcę wiedzieć czym się inni gracze kierują? Czy są tacy, którzy jeszcze się wczuwają w armię, którymi grają?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jako dziecko czytałem dużo Tolkiena, pewnego razu zobaczyłem co to warhammer i trzeba było wybrać armię, a ze tolkienowskie elfy mi bardzo się spodobały to cóż, zmuszony byłem wybrać HE w wfb. To były daaawne czasy :D (oczywiście filmu jeszcze nie było, z resztą właśnie elfy z filmu mi mniej pasują na tolkienowskie elfy, bardziej te z Ulthuanu). Znaczy to nie jest wizja elfów z czasów wojny o pierścień, ale raczej z czasów Silmarilionów.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

WE są bardzo klimatyczne... I co widać po wynikach PGA wcale nie takie słabe...

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Elfy nigdy mi się nie podobały ... za to kiedyś w czasach gimnazjum bodajże, coś się wydarzyło (już naprawdę nie pamiętam co to konkretnie było) i od tamtego czasu w kwestiach fantasy - krasnoludy to dla mnie jedyna godna rasa, w każdym systemie RPG (i oczywiście zawsze dobre).
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Jako szkrab uwielbiałem gady i płazy xD. Dlatego gram teraz lizakami. Poza tym lubię klimaty tropikalne, zabójcze trucizny i choroby, tajemnicze rasy. W lizakach podoba mi się rasa slannów. Istoty pamiętające narodziny świata to jest to. Wyobrażenie sobie akcji, gdy Lord Kroko wsysa 12 bladziów jest bezcenne i epickie. Wiara w ślepe ideały lizaków może nieco odrzucać, ale mam nadzieję, że kiedyś wyplenią chaos z tego świata :P. Z drugiej strony taka walka z wiatrakami ma coś w sobie i ukazuje jakieś wartości tej starożytnej rasy.
W DnD grywałem często drowami. Lubiłem odgrywać stereotypowe drowy(bo Drizzty mnie nie jarają :wink: ) od dawna przymierzam się do dark elfów, ale kasy brak xD. Fajne figsy i mroczny klimat przyciągają, trochę boli pantoflarstwo, ale do przeżycia.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Cuż,jeśli ktoś "wczuwa się w rolę" rzeźnika,posyłającego kończyny wrogów dookoła,to faktycznie Woch jest dobrą armią.
A jeśli lubisz mniej...eee...no cuż,inną konnicę,to polecam Bretonię.Kawaleria albo nic.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Ja i Chaos, pasujemy do siebie. Od dziecka zdawałem się iść tą ścieżką i pan zmian nagrodził mnie wspaniałym wardem. Zgadzam się z wieloma dogmatami chaosu ale też wiem że w naszym świecie nie mogły się objawić moce chaosu w swej prawdziwej formie.

ale tak swoją drogą, nigdzie nie napisane jest że Jezus NIE BYŁ wielką wroną...
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, o 17:34 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Jasiuuu pisze:...
Polecam ten styl życia =D>

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

pan zmian nagrodził mnie wspaniałym wardem
slyszalem slyszalem masz dobrego pendanta na upadki z wysokosci.
coś się wydarzyło (już naprawdę nie pamiętam co to konkretnie było) i od tamtego czasu w kwestiach fantasy - krasnoludy to dla mnie jedyna godna rasa
zakochałeś się w krzepkiej kobicie z wąsami
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

haha, ward na 2+ :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ileż to miłych chwil można spędzić na forum - post Jasiaaa potraktujmy jako przyczynek do wciągającej dyskusji teologicznej dot. inteligentnego-tzeenczowego projektu ewolucji :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Panowie, zbastujcie. Od takich akcji są Niepoprawni i tam sobie wrzucajcie.
Jestem katolem i przyjmuję do wiadomości, że inni mogą widzieć coś śmiesznego w tym co robię. Trudno. Ale przyjmijcie do wiadomości, że są na forum ludzie dla których takie rzeczy jak obrazek Jasia czy podpis Kosy to jajca z rzeczy ważnych. Coś jakby ponabijać się komuś z matki.
Obu Was mam za spoko userów, z Kosą swego czasu miło pokorespondowaliśmy o kampanii, i nadal tak Was wolę kojarzyć z figurkowego forum.
Wciągających dyskusji nie chciałbym toczyć, na tym forum jednak wolę się pospierać o wyższość thirstera nad guo.
Mam ogromną prośbę do Jasia o wywalenie obrazka i do Kosy o zmianę podpisu. Prośbę. Ogromną.
Dziękuję.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Krzychu o ile bardzo cię lubię i cenię i szanuję to nie masz tu racjii , to nie jest
Coś jakby ponabijać się komuś z matki.
nawet nie jest bliskie imo , ale wywalę ten obrazek jak tak cię to porusza. z tym że polska nie jest państwem wyznaniowym tylko świeckim więc robię to tylko z powodu takiego że miły ze mnie gość.
tak jak mi kumpel pisał :
'nie możesz mówić tam otwarcie o wierzeniach bo przyjdzie jakiś katol i cię zlinczuje '
nietolerancja :(

Awatar użytkownika
Asterix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Asterix »

Dobry temat. Tu właśnie można zobaczyć jak kto postrzega swoją armię.

Ja uwielbiam grać na tzw. "pałę" tzn bez jakiejś konkretnej taktyki (tak grała swego czasu moja drużyna w kosza i często niszczyliśmy swoim "Chaosem" gry poukładanych taktycznie przeciwników którzy spodziewali się chyba jakiegoś schematu gry heh).

W związku z tym gram orkami i goblinami, uwielbiam cisnąć do przodu orkami i masą goblinów i ewentualnie oskrzydlić trochę jazdą jakąś i wrzucić jakieś trolle albo giganta. Dla mnie defensywne/strzelające armie orków to zupełna pomyłka (ale wiem że każdy to inaczej postrzega więc nie mam jakichś specjalnych obiekcji jak ktoś tak gra).

Wcześniej grałem DE - ale cały czas czułem że są za bardzo "poukładani" jak dla mnie.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

@Jasiuuu - dziękuję. Pmka poszła.

Żeby nieco rozładować sytuację napiszę, ze moja armia (vide avatar) zupełnie moim poglądom nie odpowiada.
Odpowiada mojemu stylowi gry, jaki praktykowałem w rpgach,a potem w WFB. Szybki doskok, dywersja, ew. szybki odskok (to już raczej w skavenach ;) ), jakaś walka z dystansu itp.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

jestem uparty, mam brzuch, lubię piwo..
czy mogłem wybrać inną armię niż krasnoludy ? :D

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

Grazbird pisze:jestem uparty, mam brzuch, lubię piwo..
czy mogłem wybrać inną armię niż krasnoludy ? :D
Ogry :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Mam sadystyczne poglądy, źle sie czuje w społeczeństwie i lubie ładne kobitki. Dlatego gram DE :twisted:

No i mają w ciul opcji taktycznych co mi bardzo odpowiada.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

chciałeś powiedzieć:
ładne kobietki o skłonnosciach sado-maso :D

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Najlepsze możliwości taktyczne ma WoCh ;D
1.Zaszarżuj
2. Zaszarżuj odbij się i zaszarżuj
3. Zaszarżuj odbij się i zaszarżuj, znowu się odbij i znowu zaatakuj

WoCh rl czują wole mrocznych bogów ;D jak nie mają godnego przeciwnika to lipa ale 5 knightów z bsb bierze na klate wagon blood knightów z lordem i bsb xD

Hellcanon nie chce strzelać i wybucha ale to offens w końcu ;D

Na początku jest fajny plan ale za chwile wszystko chaotycznie biega we wszystkie strony :lol2:

I jak mieszasz bogów w oddziale to słabo walczą :wink: xD precz z PG :twisted:

Dobre armie zawsze wydawały mi sie troche głupie... Nie ma to jak ginąć dla większego dobra którego się nie rozumie 8) WoCh są może troche za brutalni ale fajna armia z fajnym klimatem :wink:

ODPOWIEDZ