Gitara

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stach697
"Nie jestem powergamerem"

Gitara

Post autor: Stach697 »

Witam wszystkich i, zadaje wam kolejne pytanie. Bowiem mam porgram Guitar Rig 3... i chce za jego pomoca urzywac komputera jako wzmacniacz, no cos w tym stylu chyba rozumiecie. ale podlaczam gitare wszedzie gdzie sie da, wejscie odmikrofonu, głosnikow ipt ale nie dziala :evil: wiec zadaje pytanie, gdzie mam podlaczyc gitare, i jak ustawic to wszystko :?: mam nadzieje ze ktos z tego forum zna odpowiedz, prosze o BARDZO szczegółowe odpowiedzi :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

wszystkie informacje powinny być w instrukcji , pogrzeb gdzieś w pudełku pewnie gdzieś się przykleiła.

Awatar użytkownika
Stach697

tylko problem jest w tym ze ja mamguitar riga z neta sciagnietego ;/ a do gitery instrukcji nie bylo :D a nasz moze jakis inny program poprzez który mogłbym urzywac komputera jako wzmacniacza ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Pajo

Post autor: Pajo »

mam ten sam problem, też nie mogę nic z guitar riga wycisnąć oprócz trzasków. coś tam słyszałem ze trzeba wyłączyć direct monitoring (? nie mam pojecia co to ani gdzie to zrobic), który to podobno sprawia ze dźwięk jest puszczany od razu do wyjścia, bez przetwarzania w programie

Awatar użytkownika
Stach697

No wlasnie moj znajomy podlacza gitare do komputera i normalnie bez programu slyszy wszystko na glosnikach ;/ tez mam takie trzaski, teraz bawie sie w nagrywanie muzyki na rejestrator dzieku, wiec komputer jednak odbiera sygnal z gitary, bo wszystko co zagram sie zapisuje ale wynika takto ze problem polega na przeslaniu impulsu na głosnik. i wlasnie, bo ja podlaczam gitare jako mikrofon, a slyszalem ze mozna ja takze podlaczyc do wejscia liniowego ?? wiecie gdzie trzeba ja podlaczyc itp ?

ale http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/1213/34/ z tego wynika ze to komputer musi miec specjalny system, badz oddzielny sprzet do tego aby grac i sluchac jednoczesnie ;/
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Ja się na tym w ogóle nie znam, ale mój kumpel podłączał gitarę właśnie do jakiegoś innego urządzonka i przez to na komputer, ale myślę, że da się też bez.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

ODPOWIEDZ