Chaos by Meter

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Chaos by Meter

Post autor: Meter »

Na poczatek mojej sagi figurek przedstawie wam shaogotha.
zdjecia troche niewyrazne ale w najblizszym czasie postaram sie o lepsze :D
Obrazek
a to zdjecie od tylu
Obrazek
mam nadzieje ze spodobal sie wam pomysl na jego zrobienie i kolory i czekam na komentarze
w najblizszym czasie postaram sie o wiecej zdjec jak rowniez zeby zdjecia byly lepszej jakosci
Ostatnio zmieniony 2 mar 2007, o 16:45 przez Meter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

zle wklejone zdjecia
konwersja wyglada na niezla, szkoda ze figurka malogrywalna :?
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

wiem ze zle wklejone ale nie wiem jak dobrze wkleic

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Wstaw to:

http://images22.fotosik.pl/15/74efce894d3b3fae.jpg

pomiędzy [img]a[/img]

Po prostu musi kończyć się jakimś rozszerzeniem graficznym. Na fotce możesz znaleźć ten link poprzez klikanie na zdjęcie i przy już większym rozmiarze fotki klikasz ppm i "właściwości".

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

dzieki za rade. na przyszlosc bede juz wiedzial :P

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Na tych skrzydłach to on by nie poleciał ;). Chociaż z drugiej strony skoro Szagoty potrafią absorbować pioruny i "doładowywać" się w ten sposób to kto wie ;). Malowanie z tego co widać całkiem fajne, niezła skóra i pazurki. Ogólnie niezły byczek :)

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

ale shaogoth z tego co wiem to nie lata...więc po co mu skrzydła?
...cytujac mojego pana od filozofii... co za duzo to nie zdrowo...
dużo jednak szacunku za wlożona prace bo wiem, że zawsze zajmuje to dużo czasu

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

a wiec shagothy to najstarsze krzyzowki ogrow ze smokami. ale skoro nie maja w zasady latania to postanowilem dac mu takie skrzydla ktore normalnie by go nie uniosly. jak myslisz?? skrzydla od belakera mogly by uniesc cielsko 2x wieksze :lol:
wiec dlatego pomysl dania akurat tych skrzydel najbardziej mi pasowal 8)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

coś jak ze strusiami :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Tak marnować takie ładne skrzydła... Eee... ;)
Co do malowania - nawet w porządku, ale jakiś wydaje się na tych zdjęciach blady. I przejścia na skórze trochę brutalne.
Uerph.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

W rzeczywistości prezentuje się o wiele lepiej. Chociarz jak dla mnie taka "ludzka" skóra u gościa tego pokroju niezbyt pasuje. Nie mniej jednak robisz Meter postępy w malowaniu. Pamiętam twoje pierwsze orki pomalowane olejnymi :wink: Oby tak dalej! :D
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

widziałem na żywo i naprawde fajny, te zdjecia go zepsuly dosc mocno mym zdaniem :D
a pomysl ze skrzydlami mi jak najbardziej przypasił

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

i oto obiecane zdjecia w lepszej jakosci 8)

zaczniemy od shagotha:
Obrazek

moja wersja demon princa ktoremu skrzydelka podcielem :D

Obrazek
jeszcze do konca nie jest zrobiony bo w lewej rece powinien trzymac wiesniaka i odrzycac go ale wiesniak jeszcze nie malniety

podazajac dalej sciezka demonow widzimy furie :)

Obrazek
wedlug mnie furie lepiej wygladaja w pozycjach lecacych

screamy

Obrazek

i na koniec tego posta pokaze nad czym aktualnie zaczelelm pracowac

unit chosenow ale narazie mam tylko sztandar i 1 knighta na wykonczeniu mam sztandarowego ale na zdjeciu nieobecny:
Obrazek

pochwale sie niedlugo kolejnymi zdjeciami bo dzis nie bylo zbytnio czasu porobic wiecej ale czekam na komentarzy i krytyke :wink:

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Nie zaczełem tylko zacząłem. Prince(niefajny fiolet kiepskie skrzydła, miecz i ich malowanie), shaggoth(bez widocznych rozjaśnień na smokowej części i kiepski metalik), screemy(nierozjaśniony niebieski) cienizna straszna. Furii i knighta nie widać na takich fotkach, ale sztandar chyba jest ok. Na pewno topór jest kiepski bo z tej odległości widać przejścia między kolorami (przejedź po nim rozwodnioną czerwoną farbą ze 3 razy), sama jego koncepcjami nie pasi. Albo robisz nnm, albo metalika, a nie taką kaczkę dziwaczkę..

mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem, jak coś moge to wykasować.
Pytaj o wszystko, pozdro!

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

ja chce komentarzy i wiedz ze twoj mi sie spodobal dlatego ze jest szczery 8)
Tobie nie musi sie podobac jak ja maluje i naodwrot a komentarz pochwalam :wink:

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

A ja się nie zgadzam z Muzykiem. Według mnie figurki trzymają poziom i na pewno są w okolicach polskiego TT. Chociaż faktem jest, że miejscami ostre przejścia rzucają się aż w oczy. Postaraj się następnym razem namalować parę barw pośrednich :)
Ostatnio zmieniony 12 mar 2007, o 23:24 przez Patryk, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

demon-fajna skora, za to skrzydla sa nieladne i psuja jak dla mnie efekt calej figurki. no i nad podstawką mogłeś jakoś bardziej se wysilić :D
furie-fajne, masz racje ze latajace fajniejszcze, takie bardziej pokraczne co mi sie akurat podoba
scremery-nie podobaja mi sie ich figurki strasznie wiec jakkolwiek bys je pomalowal i tak mi sie nei beda podobac :D
knight-calkiem, calkiem, konik wyszedł fajnie a jezdzca nie bardzo widac. tylko ten topor ktory jest ochydny ble.fuj syf i bida wez od razu go przemaluj :D

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Za to co zrobiłeś IMO najładniejszej figurce w Battlu (tj. zmiana skrzydeł dla BeLakora) nie będzie komentarza :P
Uerph.

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

podoba mi sie knight(ale ten topor jakis taki ni z gruchy ni z pietruchy)i sztandar naprawde jest fajny,natomiast belakor wydaje mi sie ze ma za malo warstw(hmm dwie/trzy ciezko powiedziec na tych zdjeciach)a powinno byc z 5,furie sa fajne nie wiem jak z malowaniem bo zdjecia sa slabe ale pomysl mi sie podoba :) scremy-jak robisz takie wzorki to najpierw skoncz malowac(rozjasnienia)a potem wzorek,shagoth fajny pomysl malowanie nieco gorsze.Jedna rada rob wiecej warstw i bedzie lepiej,jako cala armia to mi sie podoba :)
pzdr

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

Szczurza Jucha pisze:Za to co zrobiłeś IMO najładniejszej figurce w Battlu (tj. zmiana skrzydeł dla BeLakora) nie będzie komentarza :P
Szczurza Jucho chyba mało widziałeś...IMHO to Thurion, Bigees, czy choćby Bartek z Bydgoszczy, z ktoórym ostatnio grałem na turnieju, mają znacznie ładniejszy chaos... jesli chodzi o armie Metera to jest ok... ja zawsze się ciesze jak widać, że ktoś wkłada prace w swoja armie... ale jeszcze bardzo dużo pracy przed Toba zanim bedzie mozna powiedziec "WOW"...ale zachęcam bo to duża radość mieć swiadomość, że malujemy coraz lepiej

ODPOWIEDZ