Barwy Twierdz

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kenny
"Nie jestem powergamerem"

Barwy Twierdz

Post autor: kenny »

Zacząłem grać krasnalami pod koniec 6 ed. Army booka mam juz z 7. Niestety z ubolewaniem stwierdziłem, że w książce nie ma opisanych barw wszystkich twierdz. Może macie jakieś informacje na ten temat z poprzednich edycji. Intersują mnie kolory, znaki sztandarowe, może nawet jakieś ciekawe opowieści fluffowe z poprzednich edycji.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Polecam wymyślić sobie swoje ;). Ja tak zrobiłem, tylko jeszcze musze rozkminić jakieś godło i będzie git :). Na razie zastanawiam się nad orłem (lub głową orła), a kolorki mam czerwono-zielone.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

ja też mam czerwono zielone. A bardzo fajnie wychodzi schemat bardzo ciemny niebieski i błekit :) ale co kto lubi :wink:

Fojtolator

Post autor: Fojtolator »

ja mam niebieski z dodatkiem brazu gdzieniegdzie i jest ok :D

Awatar użytkownika
kenny

Ja myśle bardziej nad czarno żółtym/złotym. Jak dla mnie bardzo fajna mieszanka kolorów, ma ktos w tym doswiadczenie?

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Mieszanka fajna, ale diablo ciężko się to maluje. Żółty w szczególności, a czarny też nie jest taki prosty. Jak masz dużo cierpliwości, to prosze bardzo ;).

Awatar użytkownika
kenny

Czarny mam opanowany. Tylko z żółtym będe miał pewnie problem, ale jak sie okaże, że nie umiem tego zrobic to zmienie kolory.

Fallan

Post autor: Fallan »

Ja odświeżę temat i sam się armia pochwalę :D Wdzianka moim krasnalom maluję na niebiesko zielono. :) Te takie "obramówki" kolczugi oraz tarcze na niebiesko, a rękawy i płaszcze na zielono. Sztandary natomiast maluję na czarno, a na tym złoty emblemat litery "V" :D Dużo kolorów, ale ładnie wygląda taka armia. :)

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

A ja nie mam typowego układu kolorów, w końcu Krasnoludy to nie armia regularna (poza kilkoma wyjątkami) i każdy ubiera się w kolor jaki mu wygodnie :wink:

Awatar użytkownika
Jacuchna

Post autor: Jacuchna »

W mojej armi używam głównie ciemnego brązu i ciemnej zieleni. Tylko tarcze robię im czerwone. No i nie zgorzej to wygląda i łatwo się maluje.

ODPOWIEDZ