malowanie duchów, spirit hostów itp. itd.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

malowanie duchów, spirit hostów itp. itd.

Post autor: bigees »

nie znalazłem takiego wątku w tym dziale, więc zamieszczam.

pytanie - jak malować duchy, spirit hosty, banshee, wrighty, żeby wyglądały "duchowo", czy też "dusznie"?
chodzi mi o efekt takiej niby przezroczystości, mglistości lub fluorescencji.
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
WitchHunter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WitchHunter »

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Możesz spróbować zrobić negatyw (jasne w zagłębieniach, ciemniejsze na wypukłościach), to będą wyglądać jakby się świecili. Poza tym Wiewiór-ibn chce sprzedać farby świecące w ciemności.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paczek »

ja duszki maluje dość prostym sposobem
najsampierw biały podkład pózniej w miejsce szat khommando khaki + ultraminers blue w proporcji 8-1 pozniej w rozjasniam do khomando w wystajacych elementach a na całosc idzie wash ice blue/ ice blue + bialy itp. wedlug uznania. pozostałe częsci maluje jasno i również wash ice blue efekt jest naprawde bardzo ładny :)

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Prosty sposób - na czarny podkład biały brush :D
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
F.E.A.R.
Wałkarz

Post autor: F.E.A.R. »

4 proste sposoby;)
1. Skull white jako podkład a potem Enchanted Blue nakładasz mokrym pędzlem (niebieski z prześwitującym białym)
2. Mithril Silver jako podkład a potem Enchanted Blue nakładasz mokrym pędzlem (niebieski z prześwitującym srebrnym + połysk)
3. Boltgun metal(czy jakoś tak:P) jako podkład a potem Enchanted Blue nakładasz mokrym pędzlem (niebieski (ledwo widać) z prześwitującym srebrnym + połysk):D
4. Skull white jako podkład a potem Chaos Black nakładasz mokrym pędzlem (taki szary z prześwitującym szarym):D

Oczywiście to jest najprostszy sposób a ja nie jestem bogiem malowania;)
F.E.A.R.
First Encounter Assault and Recon

Id: 3011

ODPOWIEDZ