Jak ubić Dark Elfa z naszyjnikiem Khaeleth

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Darbolas
Powergamer Rozpiskowy

Jak ubić Dark Elfa z naszyjnikiem Khaeleth

Post autor: Darbolas »

Jakie macie pomysły na ubicie dark elfickiego lorda z naszyjnikiem Khaeleth (ward = sile ataku) na smoku. Chodzi mi o konwencjonalna walkę naszym lordem na smoku. Można go oczywiście ubić magią itp, zwłaszcza czary testujące wt są wskazane, choć to bardzo czasochłonne. Chodzi mi zatem o "rycerskie" załatwienie sprawy: wydaje mi się, że łatwiej ubić smoka, niż jego pana?

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: PIOTROSLAV »

najłatwiej zabić goscia przepychając go w walce, więc raczej władować w niego oddział z dużym static CR

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

zabij smoka, długo to nie zajmie, lord spłynie z FO.

Jedynka z magii nurgla też dobrze działa. a nawet lepiej.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Koleś na smoku z pendantem?Nic prostszego-walisz go na czelendż jakimś twardzielem-ustajesz na statiku i wbijasz się od boku.
Ewentualnie polujesz na niego swoim herosem i upitalasz mu smoka.
Jak ostatnio siedziałem z kartką i długopisem i kombinowałem,da się uczynić.

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

PIOTROSLAV pisze:najłatwiej zabić goscia przepychając go w walce, więc raczej władować w niego oddział z dużym static CR
A tu przypadkiem nie dochodzi do rozlosowania w kogo trafimy? Bo jeśli tak, to 2/3 naszych snajperek trafią smoczurka...
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Helki poprawić gatewayem ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

PIOTROSLAV pisze:najłatwiej zabić goscia przepychając go w walce, więc raczej władować w niego oddział z dużym static CR
o tym była juz dyskusja i to nie jedna :)
juz mi wytłumaczyli ze chao na piechocie to moze isc co najwyzej do domu, a kawalerii z duzym STR to chyba nie ma (mozna cos prubowac z 15 psów)
ORGANIZUJEMY SPOTKANIA MALARZY FIGUREK W LUBLINIE , A W DZIALE SPRZEDAM SPRZEDAJE FIGURKI;)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Tylko uważajcie, żeby Lord Dark Elficki nie upitolił czasem waszego smoka he, he :twisted:
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Varinastari
Masakrator

Czym?
Jak mamy pendant,to raczej za dużo mieczyków zabijających na 2+ nie mamy.
A już na pewno nie Topór Egzekutora.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Jescze nigdy nie zabiłem gościa z khaelethem w CC, ale za to udało mi się złamać oddział, w którym był i myślę, że to jest sposób na niego :twisted:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Varinastari
Masakrator

Moja sugestia:
Jak jest w oddziale,olać go i ciąć resztę.Elfy ze swoim fantastycznym 3t padają jak muszki pod ciosami naszych oddziałów(mówię oczywiście o oddziałach,nie o plewach!).
Jeśli jest na smoku,ciąć smoczka.Łatwiej zabić niźli jeźdźca!

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Generalnie to bierzesz swojego smoka nawet mag jest dobry bo poczaruje i 2 armatki DoW i jest git.
Jedyny problem w tym zestawieniu to harpie.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

jedyną wersją się spotykam to z tym talizmanem plus hydra blade i potiomek który daje na jedną ture 7S, jest turbo upierdliwy :?

osobiście ganiam go lordem khornowym na jaggu plus ench shield, axe of khorn, helm of meny eye's, swoją drogą nieźle się sprawdza na dużo rzeczy :twisted: a tak pozatym magia nurgla jest najlepsza na takiego ziomka :mrgreen: a jak CC walić w smoka

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Occ pisze:Czym?
Jak mamy pendant,to raczej za dużo mieczyków zabijających na 2+ nie mamy.
A już na pewno nie Topór Egzekutora.
Waszego Lorda na Smoku można zaszarżować naszym na Smoku z Lancą - Zguba Caledoru (można ją brać razem z pednatem) S7 i No Armor Save z Smoczych Łusek, przy 4A i Hate Lord powinień spokojnie nabić 3 (a przy dobrych rzutach 4) rany, Czarny Smok (który też ma Hate) może wtedy spokojnie dobić Chaosowego, wasz Lord oddaje, ale przegrywa w CR i ścigany zostaje dogoniony i idzie do piachu. Poza tym wspomniana powyżej kombinacja Hydra Blade + Potion Siły też się sprawdza, więc waszych smoków i Lordów się nie boimy bo mamy czym ich tłuc.
kuman pisze:jedyną wersją się spotykam to z tym talizmanem plus hydra blade i potiomek który daje na jedną ture 7S, jest turbo upierdliwy :?

osobiście ganiam go lordem khornowym na jaggu plus ench shield, axe of khorn, helm of meny eye's, swoją drogą nieźle się sprawdza na dużo rzeczy :twisted: a tak pozatym magia nurgla jest najlepsza na takiego ziomka :mrgreen: a jak CC walić w smoka
Na takie coś to to najlepiej wystawić Lorda na CO i dać mu wyżej wymieniony ekwipunek (choć halabarda S6 też zła nie będzie) a jeśli nasz lord jest w oddziałe COK z banerem ASF to robi się ciekawie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Też się cieszymy że masz fajną armię i rozwalisz naszego lorda chociaż jest droższy.
Ale jak założymy sobie że to my zaszarżujemy to przeważnie się wtedy coś udaje =P~
Jak wezmę deamonsworda to też nabije kilka ran =P~ ( ale nie wezmę bo jest do dupy ).
A zresztą od czego są 2 helki, knighci, magia :wink:
pzdr
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Oczywiście, ale mi chodziło o to, że ubicie Dark Elfieg Lorda na Smoku to nie takie chop siup, i trzeba się trochę postarać i poombinować, bo może on zrobić ostre kuku.

Varinastari
Masakrator

Cóż,niekoniecznie jest tak super z tym De lordem na smoku.
Trzeba tylko brać Runeshielda lordowi i Word of Agony.
Spora szansa,że De padnie.

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: PIOTROSLAV »

Wiewior-lbn pisze:
o tym była juz dyskusja i to nie jedna :)
juz mi wytłumaczyli ze chao na piechocie to moze isc co najwyzej do domu, a kawalerii z duzym STR to chyba nie ma (mozna cos prubowac z 15 psów)
Halo - pytanie jest jak go zabić, to pisze jak - nie pisałem że to się opłaca. No i gwoli scisłości - w chaosie kazda kawaleria, nawet lekka, ma tego samego US.

Ja na smoki mam giganta - stardragona w dwie rundy walki spakował... to i takiego misia spakuje... jak zaszarżuje :]

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

spakował, bo miałes farciarskie rzuty :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

ja zawsze poświęcam jedną kawalerie żeby pana ubic...
zwykle się pod nią podstawia taki waćpan to szarża jak 2 rany nabije to smok jest trupem w nastepnej turze gdy mój smok szarżuje;)

ODPOWIEDZ