Jako że w poprzedniej edycji grałem na smoku ,oto rozpa na ofens z zdolnościami magicznymi . Proszę o konstruktywna krytykę
The Purple Army 2250 Pts - Warriors of Chaos Army
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 710 Pts
Mark of Tzeentch; General; Shield
Glaive of Putrefaction [25]
Collar of Khorne [25]
Armour of Damnation [45]
BloodCurdling Roar [20]
Favour of the Gods [5]
1 Chaos Dragon @ [360] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 226 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2; Lore of Nurgle; Chaos Armour; Barding
Book of Secrets [25]
Dispel Scroll [25]
Conjoined Humunculus [20]
1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 206 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 2; Lore of Nurgle; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Power Familiar [25]
1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
10 Marauders of Slaanesh @ 64 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Musician
6 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 118 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Throwing axes; Musician
6 Warhorse @ [0] Pts
6 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 118 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Throwing axes; Musician
6 Warhorse @ [0] Pts
6 Chaos Knights of Nurgle @ 335 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcered Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
Banner of Rage [35]
6 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
5 Chaos Knights of Slaanesh @ 240 Pts
Mark of Slaanesh; Barding; Ensorcered Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician
5 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
6 Chaos Warhounds @ 36 Pts
6 Chaos Warhounds @ 36 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
1 Chaos Warshrine @ 130 Pts
No Mark
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 4
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2249
WoCH 2250 na Smoku
No koledzy !!! Brak sugestii?
Ogólnie zamysł Lord na smaku lata terroryzuje likwiduje , pali wredne skirmishe likwiduje machinki , wbija se w klocki od boku i likwiduje monstery bohatery itd . IMO Glawia jest całkiem fajnym przedmiotem i widzę tu fajne combo jak juź wklepiemy choć jednego wounda T2 i S2 jak przetrwamy odwet to całkiem miły efekt może dać the word of agony W rospie dałem narazie zianie i blood roar )
dałem teź 2 magów z MoN 8 PD nie jest tragedią i mogą coś w fazie magii zrobić
Warshrine próbuje wy turlać jakiś pożyteczny efekt na lordzie i na smoku o (ile to dopuszczalne nie jestem pewien ) i wspomaga tam gdzie trzeba .
Reszta armii jak zwykle knechty do przodu marudy wnerwiają i czasem do kombatu psy osłanaija i radosnie gina
Ogólnie zamysł Lord na smaku lata terroryzuje likwiduje , pali wredne skirmishe likwiduje machinki , wbija se w klocki od boku i likwiduje monstery bohatery itd . IMO Glawia jest całkiem fajnym przedmiotem i widzę tu fajne combo jak juź wklepiemy choć jednego wounda T2 i S2 jak przetrwamy odwet to całkiem miły efekt może dać the word of agony W rospie dałem narazie zianie i blood roar )
dałem teź 2 magów z MoN 8 PD nie jest tragedią i mogą coś w fazie magii zrobić
Warshrine próbuje wy turlać jakiś pożyteczny efekt na lordzie i na smoku o (ile to dopuszczalne nie jestem pewien ) i wspomaga tam gdzie trzeba .
Reszta armii jak zwykle knechty do przodu marudy wnerwiają i czasem do kombatu psy osłanaija i radosnie gina
A więc tak. Wywaliłbym warshrine, pieszych marudów oraz szóstych piesków i konnych maruderów. Piątki w zupełności wystarczą. Dodatkowo szósty najt nurglowy niepotrzebny. Za zaoszczędzone punkty wstaw 5 psów, 5 konnych maruderów i może wciśniesz kolejnych najtów albo Dragon Ogry lub Chaos ogry. Nie liczyłem ile punktów zostanie, więc nie wiem na co starczy
Co do Lorda to kuszący jest Runiczny Miecz Chaosu wtedy ze smoka i Lorda wywalasz 12 ataków z siłą 6, mało kto to wytrzyma
To tak na szybko, ale unikatowe to to nie będzie
Pozdro.
Co do Lorda to kuszący jest Runiczny Miecz Chaosu wtedy ze smoka i Lorda wywalasz 12 ataków z siłą 6, mało kto to wytrzyma
To tak na szybko, ale unikatowe to to nie będzie
Pozdro.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
IMO na Lorda to albo po taniości SOM, albo Axe, żeby mieć KB (na typów z savem na 0+) albo Aethersword.
12 A z S6 to nie tak dużo. Można kolesia na Juggerze nie zabić o0?
Glaive lepszy od Runesworda.
Nie wiem, czy nie lepiej zrezygnować z magii zrobić 3x5 kawy.
12 A z S6 to nie tak dużo. Można kolesia na Juggerze nie zabić o0?
Glaive lepszy od Runesworda.
Nie wiem, czy nie lepiej zrezygnować z magii zrobić 3x5 kawy.
Release the Przemcio!
Zdecydowanie dał bym BSB i caddiego. Powywalał bym te sztandary z kinghtów i dał jedne DO. ( warshrine bym zostawił) reszte juz powiedzieli moi przedmówcy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
ludzie obrabiajcie te rozpiski ...