Piechota Wochu-2250 (slaanesh+nurgl)
Piechota Wochu-2250 (slaanesh+nurgl)
Najpierw rozpa :
Sorcerer Lord- 360
MoN, 4 lv, infernal puppet,
enchanted shield, sword of might.
Chaos Sorcerer- 180
MoN, 2lv, spell familiar, dispel scroll.
Chaos Sorcerer- 165
MoN, 2lv, dispel scroll.
Chaos Sorcerer- 190
MoN, 2lv, the black tongue.
19x Chaos Marauders- 115
fcg, MoS, dwuraki.
19x Chaos Marauders- 115
fcg, MoS, dwuraki.
11x Chaos Warriors- 241
fcg, MoS, shield, War Banner.
12x Chaos Warriors- 252
fcg, MoS, shield, Rapturous Standard.
3x 5 Chaos Warhounds- 90
Chaos Chariot- 130
MoS.
Hellcannon- 205
Hellcannon- 205
PD- 12
DD- 10
razem- 2248
Tak sobie pomyślałem, full magii, dwie heleny i masa piechoty może jednak dadzą radę na tym kodeksie coś ugrać . Stół pokaże Zamysł jest taki, że stoję i nawalam z katapult nurgla i innych czarów. Potem poprawiają Heleny i tak do wybicia przeciwnika Na badziwia i do odginanie szarż mam psy i rydwan. Rydwanem czaję się za jakimś lasem na okazję Wiem, że magia jest losowa, ale przy takim stężeniu magów nie powinno być źle. Oddziały Warriorów rozmieszczone pomiędzy Helkami, a Maruderzy na flankach.
Co wy na to?
Sorcerer Lord- 360
MoN, 4 lv, infernal puppet,
enchanted shield, sword of might.
Chaos Sorcerer- 180
MoN, 2lv, spell familiar, dispel scroll.
Chaos Sorcerer- 165
MoN, 2lv, dispel scroll.
Chaos Sorcerer- 190
MoN, 2lv, the black tongue.
19x Chaos Marauders- 115
fcg, MoS, dwuraki.
19x Chaos Marauders- 115
fcg, MoS, dwuraki.
11x Chaos Warriors- 241
fcg, MoS, shield, War Banner.
12x Chaos Warriors- 252
3x 5 Chaos Warhounds- 90
Chaos Chariot- 130
MoS.
Hellcannon- 205
Hellcannon- 205
PD- 12
DD- 10
razem- 2248
Tak sobie pomyślałem, full magii, dwie heleny i masa piechoty może jednak dadzą radę na tym kodeksie coś ugrać . Stół pokaże Zamysł jest taki, że stoję i nawalam z katapult nurgla i innych czarów. Potem poprawiają Heleny i tak do wybicia przeciwnika Na badziwia i do odginanie szarż mam psy i rydwan. Rydwanem czaję się za jakimś lasem na okazję Wiem, że magia jest losowa, ale przy takim stężeniu magów nie powinno być źle. Oddziały Warriorów rozmieszczone pomiędzy Helkami, a Maruderzy na flankach.
Co wy na to?
Ostatnio zmieniony 15 lis 2009, o 20:36 przez Solider, łącznie zmieniany 1 raz.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Fajna
trikk dobrze gada (jak zwykle )
Ewentualnie przydałyby się jakieś mounty dla magów jak już ktoś dojdzie ( lepszy save )
No i są hellcanony ( i tak wolę moją , może nią nie pocisne ale jest fajna )
Powodzenia i napisz jak coś nią pograsz
pzdr
trikk dobrze gada (jak zwykle )
Ewentualnie przydałyby się jakieś mounty dla magów jak już ktoś dojdzie ( lepszy save )
No i są hellcanony ( i tak wolę moją , może nią nie pocisne ale jest fajna )
Powodzenia i napisz jak coś nią pograsz
pzdr
Wiem, Karasie i Imperium to dramat, tak samo wszelkie smoki. Z DE raczej dam radę. Z założeń powinienem mieć ze dwie nurglowe katapy (są dobre) no i jakąś obszarówkę (6 czar) więc nie powinno być źle. Jak trafię na turboofens to będę kombinował psami i rydwanem. Uniwersalna rozpa to to nie jest, ale inna niż wszelkie na kawie
Co do mountów to odpadają, bo założenie jest piechociarskie i tak dałem rydwan i psy, więc wystarczy
Jak znajdę czas to ją przetestuję i napewno napiszę jak poszło.
Co do mountów to odpadają, bo założenie jest piechociarskie i tak dałem rydwan i psy, więc wystarczy
Jak znajdę czas to ją przetestuję i napewno napiszę jak poszło.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Imperium i Karasie to typowe strzelające armie, więc z nimi nie ma co się mierzyć. Co do smoków i innych monstrów to mam Heleny jak już trafią to powinno być ciekawieKotlet pisze:Jesli nie krasie, imperium, smoki to na co ma byc ta rozpa dobra? Na demony i vc, moze?
Sory gregory, ale piechota ssie.
Piechota rzeczywiście ssie, ale czego nie robi się dla klimatu zobaczymy jak sobie poradzi ta rozpa. Oczywiście jak znajdę odrobinę czasu na grę
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Rozpa rzeczywiście nowatorska.
Proponowałbym zamiast jednych warriorów i rydwanu wstawić 2 oddziały ogrów i trochę podpakować oddział warriorów z rapturusem + mounty dla czarodziejów, te +2 do sejwa i możliwość szybszego wycofania się bądź nawet wyszarżowania w bolca przeciwnika jest tego warte.
Odnośnie ogrów to są na piechotę ale potrafią nieźle kontrować zbliżające się wojsko przeciwnika. Sam mam zamiar trochę z nimi poeksperymentować bo zaczynają mnie ostro wkurzać konni marauderzy za 100 pkt, którzy zdychają od pierwszego dwadesześcia lub salwy z kusz.
Proponowałbym zamiast jednych warriorów i rydwanu wstawić 2 oddziały ogrów i trochę podpakować oddział warriorów z rapturusem + mounty dla czarodziejów, te +2 do sejwa i możliwość szybszego wycofania się bądź nawet wyszarżowania w bolca przeciwnika jest tego warte.
Odnośnie ogrów to są na piechotę ale potrafią nieźle kontrować zbliżające się wojsko przeciwnika. Sam mam zamiar trochę z nimi poeksperymentować bo zaczynają mnie ostro wkurzać konni marauderzy za 100 pkt, którzy zdychają od pierwszego dwadesześcia lub salwy z kusz.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
Ogry to dobry pomysł, przemyślę propozycję Co do kników dla magów to raczej nie przejdzie, mam 4 pieszych czarodzieji i kiedyś muszę ich wykorzystaćMarios pisze:Rozpa rzeczywiście nowatorska.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
nurglowcy na piechotę to nieporozumienie. 11 warriorów wymień na jeszcze 2x 19 marauderów a drugą 12 przemianuj na knightów i fasta.
daruj te dwuraki.
lord straszliwie dziwny , czemu na piechotę ? czemu taki zestaw przedmiotów?
jeszcze mark slanesha na rydwanie mnie dziwi
daruj te dwuraki.
-
- Masakrator
Próbowałem grać czymś podobnym.Ba! Nawet cholernie podobnym. Odechciało mi się , gdy przez każdą turę byłem spowalniany przez krasnoludzie kowadło.
12 Warriorów z tarczami nie ma siły przebicia. Odbijesz się od statika, albo wróg po prostu cie ominie.
Imho z tyloma magami wymień język na puppeta.
12 Warriorów z tarczami nie ma siły przebicia. Odbijesz się od statika, albo wróg po prostu cie ominie.
Imho z tyloma magami wymień język na puppeta.
Ale ja mam jedno i drugieOcc pisze: Imho z tyloma magami wymień język na puppeta.
Nie chcę jazdy, to ma być piechotna rozpa. Wiem, co myślicie o piechocie, ale muszę przekonać się na własnej skórze.
Dwuraki na Maruderach to słaba opcja? Co do rydwanu to zostało mi 10 wolnych punktów no i mark pasował do reszty jednostek Lord jest na piechotę, bo taka była koncepcja armii. Przedmioty na nim są dane po taniości i nie wiedziałem, co mu jeszcze wypadałoby dać. Jak masz jakiś pomysł i chciałbyś się nim podzielić to słucham Myślę nad wcześniejszą propozycją Mariosa dot. Ogrów.Jasiuuu pisze: daruj te dwuraki.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
-
- Masakrator
Mogę zasugerować flaile.
Atutem marasów jest 4I,a dwuraki ten atut zabieraję.
Co do Ogrów, o których tak mówicie...
Paru z MoSem brzmi nieźle.
Atutem marasów jest 4I,a dwuraki ten atut zabieraję.
Co do Ogrów, o których tak mówicie...
Paru z MoSem brzmi nieźle.
jak koncepcja armi zakłada żeby magowie łatwo ginęli i nie mieli zasięgu dla połowy czarów to wszystko ok.
marauderzy najlepsi to ci z sv na 4+ w cc - przynajmniej jeśli mówimy o dużych klockach
dwuraki to można dawać jak gramy na banner of the gods ale to też kiepskawy pomysł.
zagraj 10 bitew tą rospą i sam wpadniesz na dużo usprawnień zapewne ; )
marauderzy najlepsi to ci z sv na 4+ w cc - przynajmniej jeśli mówimy o dużych klockach
dwuraki to można dawać jak gramy na banner of the gods ale to też kiepskawy pomysł.
zagraj 10 bitew tą rospą i sam wpadniesz na dużo usprawnień zapewne ; )
Po waszych uwagach postanowiłem się do nich choć w części zastosować ( w końcu po to pokazuję rozpe) i wyszło mi coś takiego:
Sorcerer Lord- 410
MoT, 4 lv, spell familiar, dispel scroll,
enchanted shield, disc of tzeentch,
golden eye of tzeentch, paraliżujący ryk
(niepamiętam jak to się pisze po angielsku ).
Chaos Sorcerer- 191
MoN, 2lv,infernal puppet, konik.
Chaos Sorcerer- 181
MoN, 2lv, dispel scroll, konik.
Chaos Sorcerer- 206
MoN, 2lv, the black tongue, konik.
19x Chaos Marauders- 134
fcg, MoS, shield, light armour.
19x Chaos Marauders- 134
12x Chaos Warriors- 252
4x 5 Chaos Warhounds- 120
4x Chaos Ogres- 210
Mos, dwuraki, chaos armour.
Hellcannon- 205
Hellcannon- 205
PD- 12
DD- 10
razem: 2248.
Sorcerer Lord- 410
MoT, 4 lv, spell familiar, dispel scroll,
enchanted shield, disc of tzeentch,
golden eye of tzeentch, paraliżujący ryk
(niepamiętam jak to się pisze po angielsku ).
Chaos Sorcerer- 191
MoN, 2lv,infernal puppet, konik.
Chaos Sorcerer- 181
MoN, 2lv, dispel scroll, konik.
Chaos Sorcerer- 206
MoN, 2lv, the black tongue, konik.
19x Chaos Marauders- 134
19x Chaos Marauders- 134
12x Chaos Warriors- 252
4x 5 Chaos Warhounds- 120
4x Chaos Ogres- 210
Mos, dwuraki, chaos armour.
Hellcannon- 205
Hellcannon- 205
PD- 12
DD- 10
razem: 2248.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2009, o 14:47 przez Solider, łącznie zmieniany 3 razy.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Wielkie dzięki, tak też myślałem, ale kumpel mi w bani zamieszał
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious