VC - 2 szybkie pytania

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

VC - 2 szybkie pytania

Post autor: JaceK »

Na Białym Hardkorze pojawiło się kilka kwestii wątpliwych, więc wolę dopytać:
1) Black Periapt - czy pozwala przenosić również PD z puli? IMHO nie, bo zasada mówi o "his own power dice", ale wiele osób spytanych przez Zielonego twierdziło odwrotnie (może dlatego, że DD można zachować dowolne swoje)
2) Curse of Years - czy można rzucić ten czar na 1 oddział 2-krotnie? I czy efekt w turze przeciwnika (giną na 5+) działa przed czy po próbie dispela RiP-ów? Jedno i drugie występuje na końcu tury.

Z góry dziękuje za wyjaśnienia, najlepiej poparte jakimiś odwołaniami do RB czy faq'ów itp.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

JaceK pisze:Na Białym Hardkorze pojawiło się kilka kwestii wątpliwych, więc wolę dopytać:
1) Black Periapt - czy pozwala przenosić również PD z puli? IMHO nie, bo zasada mówi o "his own power dice", ale wiele osób spytanych przez Zielonego twierdziło odwrotnie (może DD można zachować dowolne swoje)
tylko swoje kosci. Z puli nie moze przenosic
2) Curse of Years - czy można rzucić ten czar na 1 oddział 2-krotnie? I czy efekt w turze przeciwnika (giną na 5+) działa przed czy po próbie dispela RiP-ów? Jedno i drugie występuje na końcu tury.
rzucac na pewno mozna kilkukrotnie. Jednak z tego co pamietam z faqa do rb w sprawie ripow na oddziale efekty sie nie stackuja a jeden rip zastepuje wczesniejszy taki sam (pytanie pamitam bylo w sprawie bear's anger ale nie wiem gdzie tzn. pewnie w faqu do rb ale nie wiem ktorym :) )

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Yo!

Pytanie drugie cały czas nie całe wyjaśnione.
Nikt nie gra nagle VC?
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

JaceK pisze:2) Curse of Years - czy można rzucić ten czar na 1 oddział 2-krotnie? I czy efekt w turze przeciwnika (giną na 5+) działa przed czy po próbie dispela RiP-ów? Jedno i drugie występuje na końcu tury.
Czary typu RiP dispeluje sie pod koniec fazy magii, ale wciaz w jej trakcie. Deklarujesz koniec fazy magii. Rozpatrujesz Curse of Years. Potem ekentualne przeciwnik wykonuje panic tests.

herwald
Warzywo

Post autor: herwald »

Mam pytanie czy vampir w płycie morze czarować?

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

herwald pisze:Mam pytanie czy vampir w płycie morze czarować?
Tak ale tylko jak go włożysz do odtwarzacza.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Haha :wink:

Każdy mag może czarować w zbroi, za to nie każdy mag może takową nosić.
Queek.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Kervyn pisze:Haha :wink:

Każdy mag może czarować w zbroi, za to nie każdy mag może takową nosić.
Swoją drogą to by było niezłe ograniczenie VC w balansing patchu- nie mogą czarować w zbroi :mrgreen:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Shino pisze:rzucac na pewno mozna kilkukrotnie. Jednak z tego co pamietam z faqa do rb w sprawie ripow na oddziale efekty sie nie stackuja a jeden rip zastepuje wczesniejszy taki sam (pytanie pamitam bylo w sprawie bear's anger ale nie wiem gdzie tzn. pewnie w faqu do rb ale nie wiem ktorym :) )
Uhm...

Q. If the wizards in my army cast a spell like the Bear's Anger or the Flaming Sword of Rhuin multiple times on the same model, do their bonuses stack up? A. No, these bonuses are not cumulative (as these spell add their bonuses to the model’s base Characteristic), so there is no point in casting multiples of them.

Dla mnie to niekoniecznie odnosi się do czarów robiących krzywdę.... Patrz nawias.

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Pytanie do periapta. Czy zachowaną kośc można dodac do dowolnej puli w nastepnej turze czy PD do PD i DD do DD. (jakos nie moge dojśc do 100% pewności)
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Do dowolnej.

ODPOWIEDZ