VC - 2 szybkie pytania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
VC - 2 szybkie pytania
Na Białym Hardkorze pojawiło się kilka kwestii wątpliwych, więc wolę dopytać:
1) Black Periapt - czy pozwala przenosić również PD z puli? IMHO nie, bo zasada mówi o "his own power dice", ale wiele osób spytanych przez Zielonego twierdziło odwrotnie (może dlatego, że DD można zachować dowolne swoje)
2) Curse of Years - czy można rzucić ten czar na 1 oddział 2-krotnie? I czy efekt w turze przeciwnika (giną na 5+) działa przed czy po próbie dispela RiP-ów? Jedno i drugie występuje na końcu tury.
Z góry dziękuje za wyjaśnienia, najlepiej poparte jakimiś odwołaniami do RB czy faq'ów itp.
1) Black Periapt - czy pozwala przenosić również PD z puli? IMHO nie, bo zasada mówi o "his own power dice", ale wiele osób spytanych przez Zielonego twierdziło odwrotnie (może dlatego, że DD można zachować dowolne swoje)
2) Curse of Years - czy można rzucić ten czar na 1 oddział 2-krotnie? I czy efekt w turze przeciwnika (giną na 5+) działa przed czy po próbie dispela RiP-ów? Jedno i drugie występuje na końcu tury.
Z góry dziękuje za wyjaśnienia, najlepiej poparte jakimiś odwołaniami do RB czy faq'ów itp.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
tylko swoje kosci. Z puli nie moze przenosicJaceK pisze:Na Białym Hardkorze pojawiło się kilka kwestii wątpliwych, więc wolę dopytać:
1) Black Periapt - czy pozwala przenosić również PD z puli? IMHO nie, bo zasada mówi o "his own power dice", ale wiele osób spytanych przez Zielonego twierdziło odwrotnie (może DD można zachować dowolne swoje)
rzucac na pewno mozna kilkukrotnie. Jednak z tego co pamietam z faqa do rb w sprawie ripow na oddziale efekty sie nie stackuja a jeden rip zastepuje wczesniejszy taki sam (pytanie pamitam bylo w sprawie bear's anger ale nie wiem gdzie tzn. pewnie w faqu do rb ale nie wiem ktorym )2) Curse of Years - czy można rzucić ten czar na 1 oddział 2-krotnie? I czy efekt w turze przeciwnika (giną na 5+) działa przed czy po próbie dispela RiP-ów? Jedno i drugie występuje na końcu tury.
Czary typu RiP dispeluje sie pod koniec fazy magii, ale wciaz w jej trakcie. Deklarujesz koniec fazy magii. Rozpatrujesz Curse of Years. Potem ekentualne przeciwnik wykonuje panic tests.JaceK pisze:2) Curse of Years - czy można rzucić ten czar na 1 oddział 2-krotnie? I czy efekt w turze przeciwnika (giną na 5+) działa przed czy po próbie dispela RiP-ów? Jedno i drugie występuje na końcu tury.
- Master of reality
- Oszukista
Swoją drogą to by było niezłe ograniczenie VC w balansing patchu- nie mogą czarować w zbroiKervyn pisze:Haha
Każdy mag może czarować w zbroi, za to nie każdy mag może takową nosić.
I sold my soul for rock'n roll
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Uhm...Shino pisze:rzucac na pewno mozna kilkukrotnie. Jednak z tego co pamietam z faqa do rb w sprawie ripow na oddziale efekty sie nie stackuja a jeden rip zastepuje wczesniejszy taki sam (pytanie pamitam bylo w sprawie bear's anger ale nie wiem gdzie tzn. pewnie w faqu do rb ale nie wiem ktorym )
Q. If the wizards in my army cast a spell like the Bear's Anger or the Flaming Sword of Rhuin multiple times on the same model, do their bonuses stack up? A. No, these bonuses are not cumulative (as these spell add their bonuses to the model’s base Characteristic), so there is no point in casting multiples of them.
Dla mnie to niekoniecznie odnosi się do czarów robiących krzywdę.... Patrz nawias.