skavy 2250:-]

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Marcins
Masakrator

skavy 2250:-]

Post autor: Marcins »

warlord-fellblade,shield[193]
BSB-enchanted shield,pipes of piebald,talisman of protection[120]
plague priest-plague censer,foul pendant,portents of verminous doom[166]
plague priest-furnance,flail,scrying stone,dispel scroll[294]
25stormvermin-shields,fcg,doom-flayer,grand banner of clansuperiority/shroud of dripping death[310]
25plague monks-storm banner[250]
21slaves-muz[44]
21slaves-muz[44]
21slaves-muz[44]
5giant rats/1packmaster[23]
6censer berers[96]
6censer berers[96]
abomination-spiki[250]
abomination-spiki[250]
=2249
modele=155
dd=4+scroll
pd=4
grałem tym dzisiaj z imperium wygrałem 17:3
co sądzicie o tej rozpie czekam na konstruktywną opinię :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 6 gru 2009, o 09:59 przez Marcins, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

zastanawiam się po co ten drugi priest, skoro na magię i tak raczej nie idziesz...
za dużo śmiecia (giant ratów, i unit mniej bym dał)
weź Army buildera se ściągnij :P
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stefczyk »

Ogolnie ciekawa koncepcja ale ja bym zmienił 2 rzeczy
marcinmysz pisze: 25stormvermin-shields,fcg,doom-flayer,grand banner of clansuperiority[310]
Jestem dokładnie tego samego zdania co do WT dla tych morderców, natomiast co do sztandaru, statystyka mówi, że średnio na k3 wypada ci 2 czyli w większość przypadków masz 3-4, czyli sztandar daje ci +2 za 30 punktów. (pamiętaj e znie masz +1 za sztandar +k3 tylko jak masz wiecej szeregów to masz k3) Dlatego lepszy jest War Banner bo daje pewne +2. Albo też się spisuje sztandar który daje na początku CC wszystkie modele wroga w btb ze sztandarem dostaje hit z s3 bez sejva ta sama cena a swietnie działa.
marcinmysz pisze: BSB-enchanted shield,pipes of piebald,talisman of protection[120]
Tutaj, kwestia ze ten ward na 6 chyba nie jest aż tak istotny może lepiej jakiś BB coby klient miał magiczne ataki w cc? zaoszczędzisz tu np. z 10 punktów to 2 clanraty, 5 slavów albo Rogaty Szczur wie co jeszcze ;D
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Wojciech pisze:za dużo śmiecia (giant ratów, i unit mniej bym dał)
weź Army buildera se ściągnij :P
A ja sie nie zgodzę. Dużo śmiecia pozwala uzyskać przewagę w rozstawieniu, a moim zdaniem to diablo istotne. Poza tym można ułatwić sobie życie przy pilnowaniu frenzoli i ewentualnym hamowaniu abominacji. Za ta cenę warto.

Ewentualnie wywalić jednych slavów i musowo talisman of prot i kupic globków na wolny slot. Jestem pod nieodpartym urokiem tej jednostki.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

BSB nie służy do zabijania tylko do tego by żyć dlatego magiczne ataki są mu nie potrzebne lepszy ten ward na 6
a d3 do combata bardziej odstrasza przeciwników
wczoraj klockiem stormverminów w którym był BSB,priest,warlord zaszarżowałem na klocek 25great swordów z BSB,kapłanem po great swordach nie było co zbierać a zaznaczam że dopełzło 7stormverminów.Miałem -/+10zabitych,szereg,BSB banner nie był potrzebny ja szarżowałem.Gdyby przeciwnik zaszarżował na mnie to nic by ze mnie nie zostało.ale odstraszył go właśnie ten banner bo nie wiadomo czy wypadnie mi 5-6 i będę miał 3 do cc czy 1-2 i będę miał zaledwie +1 w jego klocku siedział BSB który miał ten banner co za każdy szereg jest +2 a nie +1
ale rzeczywiście czas wypróbować shroud of dripping death chociaż nie jestem do niego do końca przekonany

proszę jeszcze o jakieś opinie :mrgreen:

ODPOWIEDZ