warlord-fellblade,shield[193]
BSB-enchanted shield,pipes of piebald,talisman of protection[120]
plague priest-plague censer,foul pendant,portents of verminous doom[166]
plague priest-furnance,flail,scrying stone,dispel scroll[294]
25stormvermin-shields,fcg,doom-flayer,grand banner of clansuperiority/shroud of dripping death[310]
25plague monks-storm banner[250]
21slaves-muz[44]
21slaves-muz[44]
21slaves-muz[44]
5giant rats/1packmaster[23]
6censer berers[96]
6censer berers[96]
abomination-spiki[250]
abomination-spiki[250]
=2249
modele=155
dd=4+scroll
pd=4
grałem tym dzisiaj z imperium wygrałem 17:3
co sądzicie o tej rozpie czekam na konstruktywną opinię
skavy 2250:-]
skavy 2250:-]
Ostatnio zmieniony 6 gru 2009, o 09:59 przez Marcins, łącznie zmieniany 1 raz.
zastanawiam się po co ten drugi priest, skoro na magię i tak raczej nie idziesz...
za dużo śmiecia (giant ratów, i unit mniej bym dał)
weź Army buildera se ściągnij
za dużo śmiecia (giant ratów, i unit mniej bym dał)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Ogolnie ciekawa koncepcja ale ja bym zmienił 2 rzeczy
Jestem dokładnie tego samego zdania co do WT dla tych morderców, natomiast co do sztandaru, statystyka mówi, że średnio na k3 wypada ci 2 czyli w większość przypadków masz 3-4, czyli sztandar daje ci +2 za 30 punktów. (pamiętaj e znie masz +1 za sztandar +k3 tylko jak masz wiecej szeregów to masz k3) Dlatego lepszy jest War Banner bo daje pewne +2. Albo też się spisuje sztandar który daje na początku CC wszystkie modele wroga w btb ze sztandarem dostaje hit z s3 bez sejva ta sama cena a swietnie działa.marcinmysz pisze: 25stormvermin-shields,fcg,doom-flayer,grand banner of clansuperiority[310]
Tutaj, kwestia ze ten ward na 6 chyba nie jest aż tak istotny może lepiej jakiś BB coby klient miał magiczne ataki w cc? zaoszczędzisz tu np. z 10 punktów to 2 clanraty, 5 slavów albo Rogaty Szczur wie co jeszcze ;Dmarcinmysz pisze: BSB-enchanted shield,pipes of piebald,talisman of protection[120]
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
A ja sie nie zgodzę. Dużo śmiecia pozwala uzyskać przewagę w rozstawieniu, a moim zdaniem to diablo istotne. Poza tym można ułatwić sobie życie przy pilnowaniu frenzoli i ewentualnym hamowaniu abominacji. Za ta cenę warto.Wojciech pisze:za dużo śmiecia (giant ratów, i unit mniej bym dał)
Ewentualnie wywalić jednych slavów i musowo talisman of prot i kupic globków na wolny slot. Jestem pod nieodpartym urokiem tej jednostki.
BSB nie służy do zabijania tylko do tego by żyć dlatego magiczne ataki są mu nie potrzebne lepszy ten ward na 6
a d3 do combata bardziej odstrasza przeciwników
wczoraj klockiem stormverminów w którym był BSB,priest,warlord zaszarżowałem na klocek 25great swordów z BSB,kapłanem po great swordach nie było co zbierać a zaznaczam że dopełzło 7stormverminów.Miałem -/+10zabitych,szereg,BSB banner nie był potrzebny ja szarżowałem.Gdyby przeciwnik zaszarżował na mnie to nic by ze mnie nie zostało.ale odstraszył go właśnie ten banner bo nie wiadomo czy wypadnie mi 5-6 i będę miał 3 do cc czy 1-2 i będę miał zaledwie +1 w jego klocku siedział BSB który miał ten banner co za każdy szereg jest +2 a nie +1
ale rzeczywiście czas wypróbować shroud of dripping death chociaż nie jestem do niego do końca przekonany
proszę jeszcze o jakieś opinie
a d3 do combata bardziej odstrasza przeciwników
wczoraj klockiem stormverminów w którym był BSB,priest,warlord zaszarżowałem na klocek 25great swordów z BSB,kapłanem po great swordach nie było co zbierać a zaznaczam że dopełzło 7stormverminów.Miałem -/+10zabitych,szereg,BSB banner nie był potrzebny ja szarżowałem.Gdyby przeciwnik zaszarżował na mnie to nic by ze mnie nie zostało.ale odstraszył go właśnie ten banner bo nie wiadomo czy wypadnie mi 5-6 i będę miał 3 do cc czy 1-2 i będę miał zaledwie +1 w jego klocku siedział BSB który miał ten banner co za każdy szereg jest +2 a nie +1
ale rzeczywiście czas wypróbować shroud of dripping death chociaż nie jestem do niego do końca przekonany
proszę jeszcze o jakieś opinie