Ziemkowe lizaki (2.09.13 Slann)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ziemkowe lizaki (2.09.13 Slann)

Post autor: Ziemko »

To moja armija jak do tej pory, troche mam do niej zrobione , duzo jeszcze wip - ale powoli do przodu. Zdjecia poza tym chestowym przeswietlone z lampa - wiec BLAGAM, zastanowcie sie czasem zanim palniecie komentarz " a czemu sie tak swieci" czy cos w tym stylu. Wrzucam tez wipy czyli co pojdzie do malowania na najblizszy czas.

Engine - jeszcze bez 2 zalogantow ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

WIPY

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Jak dla mnie ogólnie armia wygłąda bardzo pozytywnie ;) Jedynie ten stageadom mógłby być w innym kolorze, podobnie cold one'y, za bardzo się zlewają z wojownikami, ale to kwesta gustu ;)
No i druga uwaga to mógłbys ożywić wode skinkom, wycieniować i nadać jej jaśniejsze barwy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Moim zdaniem zbyt zlewają się jeźdźcy i wierzchowcami.
Wąż mi się bardzo podoba ;)
co do wody - do kitu. Mi to jej w ogóle nie przypomina. Steg bardzo fajny. Konwerty ze skavenkami są spoko ;D

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Na temat wody byly juz dywagacje jak dalem wipy 5 tych skinow - wycieniowac sie nie da, bo straci blyszczenie te water efekt. Na zywo wyglada lepiej - choc tez nei wyglada totalniee inaczej. Wiem , ze zlewaja sie jezdzcy i steg, ale mam zamiar miec jedna kolorystyke na calej armii nawet kosztem tego ;)

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Nie próbowałeś najpierw pomalować podstawki żeby imitowała wodę, a potem np rozcieńczony wikol albo lakier błyszczący? ja tak robie i szczerze mówiąc nawet mi to odpowiada. W jaki sposób ją robiłeś w ogóle?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Valejjo water effect to taka gesta pasta nakladasz na podstawke ma kolor bardzo jasnego nieba, po czym stojac na powietrzu schcnie i paruje - ciemnieje i zaczyna swiecic. Mam jeszcze przezroczysty water efekt, ale mimo wszystko wole ten efekt...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

fajnie by bylo jakby kazdy Engine widywany na turniejach tak sie prezentowal, bardzo ladna armia, jedyne ladniejsze lizaki to te Mapeta :)

pzdr !!

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Zmień tą wodę, bo wyglądają jakby pływały na środku oceanu, lepiej takie bagienne klimaty.

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Pomaluj podstawkę Midnight Blue całą, potem namaluj jakimś jaśniejszym takie falki grube z odstępami między sobą (naprzykład Enchanted Blue) a potem delikatne pociągnięcia środkiem tych falek Ice Blue kolorkiem zrób i na to wszystko nałóż gruuuubą warstwę kleju do plastiku firmy WAMOD. Śmierdzi niesamowicie na początku, ale jak wyschnie to jest talala ;]

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Stedzio fajnie wyszedł. Bardzo podoba mi się motyw z płaszczami ze skór skaveńskich, ciekawy pomysł i fajne wykonanie. Ogólnie motyw przewodni dla armii ciekawy i klimatyczny.
Bardzo ciekawie zapowiadają się też terki. Ciekaw jestem skończonych :)

Jedyne co mi się niezbyt podoba to skinki w wodzie. Jakbyś może jakoś wzbogacił te podstawki wystającymi z wody badylami, liścmi roślin wodnych czy nawet doklejając wysoką trawkę żeby robiła za jakieś trzciny czy coś, wtedy moim zdaniem znacznie by zyskali. No ale to Twoja armia więc zrobisz jak Tobie się będzie podobało ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Super podstawki, super stedzio. Ciekawe jak armia bedzie sie prezentowac na stole!
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

A mi się podoba ta woda :)
Ale ten terek pod tonącymi skinami już trochę mniej. Brakuje na nim jakiegoś takiego akcentu przykuwającego uwagę, teraz jest taki monotonny. Będzie na nim skin siedział?
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Fajna armia :) Ogólnie przyciąga wzrok dlatego też napiszę i 3 słowa...

Kolorystyka jest OK... z reguły OK. Świetne metaliki - bardzo mi się podobają i wg mnie świetnie pasują do Lizaków. Nie są tak bardzo wyciągane, są ciemniejsze, jakby zachodzące słońce - bardzo fajne. Szczególnie fajnie to widach na stegu. Zieleń + czerwień to moje "ulubione" połączenie. Tu nie jest na tyle nachalne ale jednak wzrok przyciąga... Niestety dla mnie. Reszta pomalowana bardzo starannie i wygląda OK. Może tylko rogi stegadona można by poprawić, ale to już szczegóły ;)
Pomysł na szczury miałem taki sam przy okazji moich łuczników TK :D - fajnie. (teraz malując ptaszki dałem, że rozdrapują jednego szczurzego kolegę...).
Czekam na resztę :)

Pozdrawiam
Ryu

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Temu terkowi jeszcze musze podstawke pomalowac - wiec zycia dojdzie ;) Plus oczywiscie skink na niego ;)

drozd96
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: drozd96 »

Skinki mi sie baaaardzo podobają jedynie te wierzchowce takie nie fajowe ale jest ok ;)

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Nie wiem czemu, ale mi polowa fot nie dziala.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

a czemu się tak świeci?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Zeby nie bylo , ze nic nie robie to wrzucam dalsza czesc tego czym sie zajmuje.
Terki gotowe, zostali jezdzcy ( 4 skinki + 2 zaleglych od engina - jak o nich mysle bierze mi sie na womit ;)

Ostatnio strasznie chaotycznie maluje i przeskakuje od jednej figurki czy oddzialu do drugiego.
Treje masowe junglowe do ich podstawek junglowych - masakra ile czasu mi zajely te 2 treje :shock:

Zdjecia oczywiscie dupne z fleszem, na swieta jak bede w Polsce to fotki moze w namiocie bezcieniowym mojej armii porobie , to beda w koncu jakies zdjecia , ktore oddaja wiecej realizmu mojej armii.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

Bardzo schludnie pomalowane figurki (mi tej schlodności brakuje...). Mniemam, że na żywo nie są tak jasne?

Mam wrażnienie, że terradon (ten na pierwszym planie) ma na skrzydłach bardzo mocne przejście...może to wina aparatu :?:

Poza tym klasa, klasa :)
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Modele prezentują się świetnie! Wiesz o tym doskonale ale po to jest forum żeby się chwalić :P więc i ja pochwale.
Jedynie niepokoi mnie ten efekt wody. Skoro piszesz, że w rzeczywistości wygląda to lepiej to okej niemniej na zdjęciach wygląda to jak galaretka.
Przynajmniej już wiemy kto dostał staroedycyjne szczury z magazynów GW :D
Obrazek

ODPOWIEDZ