To moja armija jak do tej pory, troche mam do niej zrobione , duzo jeszcze wip - ale powoli do przodu. Zdjecia poza tym chestowym przeswietlone z lampa - wiec BLAGAM, zastanowcie sie czasem zanim palniecie komentarz " a czemu sie tak swieci" czy cos w tym stylu. Wrzucam tez wipy czyli co pojdzie do malowania na najblizszy czas.
Jak dla mnie ogólnie armia wygłąda bardzo pozytywnie Jedynie ten stageadom mógłby być w innym kolorze, podobnie cold one'y, za bardzo się zlewają z wojownikami, ale to kwesta gustu
No i druga uwaga to mógłbys ożywić wode skinkom, wycieniować i nadać jej jaśniejsze barwy.
Moim zdaniem zbyt zlewają się jeźdźcy i wierzchowcami.
Wąż mi się bardzo podoba
co do wody - do kitu. Mi to jej w ogóle nie przypomina. Steg bardzo fajny. Konwerty ze skavenkami są spoko ;D
Na temat wody byly juz dywagacje jak dalem wipy 5 tych skinow - wycieniowac sie nie da, bo straci blyszczenie te water efekt. Na zywo wyglada lepiej - choc tez nei wyglada totalniee inaczej. Wiem , ze zlewaja sie jezdzcy i steg, ale mam zamiar miec jedna kolorystyke na calej armii nawet kosztem tego
Nie próbowałeś najpierw pomalować podstawki żeby imitowała wodę, a potem np rozcieńczony wikol albo lakier błyszczący? ja tak robie i szczerze mówiąc nawet mi to odpowiada. W jaki sposób ją robiłeś w ogóle?
Valejjo water effect to taka gesta pasta nakladasz na podstawke ma kolor bardzo jasnego nieba, po czym stojac na powietrzu schcnie i paruje - ciemnieje i zaczyna swiecic. Mam jeszcze przezroczysty water efekt, ale mimo wszystko wole ten efekt...
Pomaluj podstawkę Midnight Blue całą, potem namaluj jakimś jaśniejszym takie falki grube z odstępami między sobą (naprzykład Enchanted Blue) a potem delikatne pociągnięcia środkiem tych falek Ice Blue kolorkiem zrób i na to wszystko nałóż gruuuubą warstwę kleju do plastiku firmy WAMOD. Śmierdzi niesamowicie na początku, ale jak wyschnie to jest talala ;]
Stedzio fajnie wyszedł. Bardzo podoba mi się motyw z płaszczami ze skór skaveńskich, ciekawy pomysł i fajne wykonanie. Ogólnie motyw przewodni dla armii ciekawy i klimatyczny.
Bardzo ciekawie zapowiadają się też terki. Ciekaw jestem skończonych
Jedyne co mi się niezbyt podoba to skinki w wodzie. Jakbyś może jakoś wzbogacił te podstawki wystającymi z wody badylami, liścmi roślin wodnych czy nawet doklejając wysoką trawkę żeby robiła za jakieś trzciny czy coś, wtedy moim zdaniem znacznie by zyskali. No ale to Twoja armia więc zrobisz jak Tobie się będzie podobało
A mi się podoba ta woda
Ale ten terek pod tonącymi skinami już trochę mniej. Brakuje na nim jakiegoś takiego akcentu przykuwającego uwagę, teraz jest taki monotonny. Będzie na nim skin siedział?
Fajna armia Ogólnie przyciąga wzrok dlatego też napiszę i 3 słowa...
Kolorystyka jest OK... z reguły OK. Świetne metaliki - bardzo mi się podobają i wg mnie świetnie pasują do Lizaków. Nie są tak bardzo wyciągane, są ciemniejsze, jakby zachodzące słońce - bardzo fajne. Szczególnie fajnie to widach na stegu. Zieleń + czerwień to moje "ulubione" połączenie. Tu nie jest na tyle nachalne ale jednak wzrok przyciąga... Niestety dla mnie. Reszta pomalowana bardzo starannie i wygląda OK. Może tylko rogi stegadona można by poprawić, ale to już szczegóły
Pomysł na szczury miałem taki sam przy okazji moich łuczników TK - fajnie. (teraz malując ptaszki dałem, że rozdrapują jednego szczurzego kolegę...).
Czekam na resztę
Zeby nie bylo , ze nic nie robie to wrzucam dalsza czesc tego czym sie zajmuje.
Terki gotowe, zostali jezdzcy ( 4 skinki + 2 zaleglych od engina - jak o nich mysle bierze mi sie na womit
Ostatnio strasznie chaotycznie maluje i przeskakuje od jednej figurki czy oddzialu do drugiego.
Treje masowe junglowe do ich podstawek junglowych - masakra ile czasu mi zajely te 2 treje
Zdjecia oczywiscie dupne z fleszem, na swieta jak bede w Polsce to fotki moze w namiocie bezcieniowym mojej armii porobie , to beda w koncu jakies zdjecia , ktore oddaja wiecej realizmu mojej armii.
Modele prezentują się świetnie! Wiesz o tym doskonale ale po to jest forum żeby się chwalić więc i ja pochwale.
Jedynie niepokoi mnie ten efekt wody. Skoro piszesz, że w rzeczywistości wygląda to lepiej to okej niemniej na zdjęciach wygląda to jak galaretka.
Przynajmniej już wiemy kto dostał staroedycyjne szczury z magazynów GW