VC na Mistrzostwa Podbeskidzia
VC na Mistrzostwa Podbeskidzia
Format: 2100 pkt, Balancing Patch, z użyciem bohaterów specjalnych
Myślałem nad czymś takim :
Harap Serapel 2100 Pts - Vampire Counts Army
1 * Vampire Lord @ 455 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy; Lance; Heavy armour; Barded Nightmare
The Martialle: Dread Knight [25]
The Martialle: Red Fury [50]
The Courtly: Beguile [25]
Dreadlance [60]
Enchanted Shield [15]
Dispel Scroll [25]
1 Vampire @ 225 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy
Sword of Might [15]
Flayed Hauberk [25]
Tallisman of Lycni [10]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
The Courtly: Walking Death [25]
1 Vampire @ 190 Pts
Magic Level 1; Necromancy
Helm of Commandment [30]
Black Periapt [15]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Master: Summon Ghouls [15]
20 Crypt Ghouls @ 160 Pts
15 Skeleton Warriors @ 120 Pts
Light Armour; Shield
20 Zombies @ 80 Pts
5 Dire Wolves @ 58 Pts Doom Wolf
Doom Wolf
5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Black Knights @ 120 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Skeletal steed
20 Grave Guard @ 317 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Seneschal
Royal Standard of Strigos [35]
4 Cairn Wraiths @ 275 Pts
Great Weapon; Banshee
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 6
Models in Army: 100
Total Army Cost: 2100
Da radę?
Pozdrawiam - Areo
Myślałem nad czymś takim :
Dreadlance [60]
Enchanted Shield [15]
Dispel Scroll [25]
1 Vampire @ 225 Pts
Sword of Might [15]
Flayed Hauberk [25]
Tallisman of Lycni [10]
1 Vampire @ 190 Pts
Helm of Commandment [30]
Black Periapt [15]
20 Crypt Ghouls @ 160 Pts
15 Skeleton Warriors @ 120 Pts
Light Armour; Shield
20 Zombies @ 80 Pts
5 Dire Wolves @ 58 Pts Doom Wolf
Doom Wolf
5 Fell Bats @ 100 Pts
20 Grave Guard @ 317 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Seneschal
Royal Standard of Strigos [35]
4 Cairn Wraiths @ 275 Pts
Great Weapon; Banshee
Models in Army: 100
Total Army Cost: 2100
Da radę?
Pozdrawiam - Areo
Ostatnio zmieniony 9 gru 2009, o 22:27 przez Areo, łącznie zmieniany 1 raz.
BK masz mało
poza tym całkiem nieźle
poza tym całkiem nieźle
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Obrobione;).
Co do bk to nie wiem co by można było obciąć.Może uda się ich wskrzeszać na bieżąco.Będzie z nimi jechał lord z sv 1+, autohitami, siłą 7 w szarży, przerzutami zranień jak przeciwni nie zda liderki i dodatkowym atakiem za każde zranienie .
Wszystko co ma tafa do 5 dostaje na 2+.I za każdą ranę znów mam autohita z siłą 7 .Pozostali to biegacz i koleś do wskrzeszania ghouli.Szkielety żeby mieć dość corów i zombie do przetrzymywania czegoś słabszego.Po 5 wraitów,batów i bk, 6 psów z czempionem - to powinno być w miarę mobilne .GG na zatrzymanie czegoś większego .
A może coś zmienić:>??
Pozdrawiam - Areo
Co do bk to nie wiem co by można było obciąć.Może uda się ich wskrzeszać na bieżąco.Będzie z nimi jechał lord z sv 1+, autohitami, siłą 7 w szarży, przerzutami zranień jak przeciwni nie zda liderki i dodatkowym atakiem za każde zranienie .
Wszystko co ma tafa do 5 dostaje na 2+.I za każdą ranę znów mam autohita z siłą 7 .Pozostali to biegacz i koleś do wskrzeszania ghouli.Szkielety żeby mieć dość corów i zombie do przetrzymywania czegoś słabszego.Po 5 wraitów,batów i bk, 6 psów z czempionem - to powinno być w miarę mobilne .GG na zatrzymanie czegoś większego .
A może coś zmienić:>??
Pozdrawiam - Areo
zmień szkielety na Ghule bo te masz jak masowo wskrzeszać/robić a szkielety nie są aż takie dobre
Lord fajnie złożony - podoba mi się
pozostałe wampiry też dobre
za dużo nie mogę ci doradzić ale może warto pomyśleć o Blood knightach bo oni to mają kopa a jak widzę lord na takiego z kopem składany
Lord fajnie złożony - podoba mi się
pozostałe wampiry też dobre
za dużo nie mogę ci doradzić ale może warto pomyśleć o Blood knightach bo oni to mają kopa a jak widzę lord na takiego z kopem składany
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Bloodów jeszcze nie kupiłem, na razie szukam jakichś po promocyjnej cenie, ale może sobie zrobię sam jakieś .Ale właśnie w przyszłości ten lord ma jeździć z nimi .
Ghouli mam tylko 30, a nie można proksów używać. No chyba żeby złożyć 2x15,a co zostanie punktów to w bk włożyć.40 pkt prawie by było na championa .
Ghouli mam tylko 30, a nie można proksów używać. No chyba żeby złożyć 2x15,a co zostanie punktów to w bk włożyć.40 pkt prawie by było na championa .
Słaba opcja jest ich tylko 5 więc jeden ginie i Lord nie ma look out'aAreo pisze:Co do bk to nie wiem co by można było obciąć.Może uda się ich wskrzeszać na bieżąco.Będzie z nimi jechał lord
Takiego ziomka to ja trzymam w ghulach , ale ja mam ghulkina.
Rozpiska fajna w tym że ta 5 bk to bardziej do rozjeżdzania śmieci albo suportu ale nie na pirdol... w ryj.
Na gg z handami wolał bym war banner.
Rozpiska bardzo fajna.
nie możesz sproxować bloodków? z BK?
jeśli chodzi o cenę to owszem jest wysoka - 275 zł
daj 2x15, wywal szkielety i od razu zrobi się trochę punktów - a tak w ogóle to jaką masz taktykę?
i tak jak poprzednik - lepiej poobcinać gdzieś pkt i zpoxować 4-5 Bloodków - wtedy trzeba uważać na ostrzał albo pójść w ilość i przynajmniej 7 tych BK dać
jeśli chodzi o cenę to owszem jest wysoka - 275 zł
daj 2x15, wywal szkielety i od razu zrobi się trochę punktów - a tak w ogóle to jaką masz taktykę?
i tak jak poprzednik - lepiej poobcinać gdzieś pkt i zpoxować 4-5 Bloodków - wtedy trzeba uważać na ostrzał albo pójść w ilość i przynajmniej 7 tych BK dać
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
koniecznie daj championa do tych Ghouli i do zombie
jak juz koledzy mówili weź 2x 15 ghouli z czempionami
reszte punktów wpakuj w BK (tak jak koledzy mówili)
jak juz koledzy mówili weź 2x 15 ghouli z czempionami
reszte punktów wpakuj w BK (tak jak koledzy mówili)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Co do taktyki to raczej pełna improwizacja,gdyż jak na razie grałem wampirami 2x na 600 pkt .
Myślałem jeszcze o czymś takim:
Dreadlance [60]
Enchanted Shield [15]
Dispel Scroll [25]
1 Vampire @ 225 Pts
Sword of Might [15]
Flayed Hauberk [25]
Tallisman of Lycni [10]
1 Vampire @ 190 Pts
Helm of Commandment [30]
Black Periapt [15]
14 Crypt Ghouls @ 128 Pts
Ghast
Ghast
20 Zombies @ 80 Pts
5 Dire Wolves @ 58 Pts
Doom Wolf
4 Blood Knights @ 400 Pts
Barding; Frenzy; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Nightmare; Kastellan
The Flag of Blood Keep [75]
5 Black Knights @ 140 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Skeletal steed
1 Varghulf @ 175 Pts
Models in Army: 75
Total Army Cost: 2099
Może to by się lepiej sprawdziło?
Bohaterowie tak jak wyżej.Ghoule produkowane na bieżąco, bsb i "przywoływacz" w klockach.Zombie do zatrzymania słabszych jednostek.Bk do osłony blodków przed jakimiś plewami co by mi ich na szarże wyciągnęły.Blodki z lordem do mocnego pac .Varg jako wsparcie, wilki jako wsparcie/trzymanie.
Myślałem jeszcze o czymś takim:
Dreadlance [60]
Enchanted Shield [15]
Dispel Scroll [25]
1 Vampire @ 225 Pts
Sword of Might [15]
Flayed Hauberk [25]
Tallisman of Lycni [10]
1 Vampire @ 190 Pts
Helm of Commandment [30]
Black Periapt [15]
Ghast
Ghast
20 Zombies @ 80 Pts
5 Dire Wolves @ 58 Pts
Doom Wolf
4 Blood Knights @ 400 Pts
Barding; Frenzy; Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician; Nightmare; Kastellan
The Flag of Blood Keep [75]
5 Black Knights @ 140 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; Skeletal steed
1 Varghulf @ 175 Pts
Models in Army: 75
Total Army Cost: 2099
Może to by się lepiej sprawdziło?
Bohaterowie tak jak wyżej.Ghoule produkowane na bieżąco, bsb i "przywoływacz" w klockach.Zombie do zatrzymania słabszych jednostek.Bk do osłony blodków przed jakimiś plewami co by mi ich na szarże wyciągnęły.Blodki z lordem do mocnego pac .Varg jako wsparcie, wilki jako wsparcie/trzymanie.
1.1 piętnastke ghuli zwiększ do 20 ,a drugą zmniejsz do 10.
2.Blood knights to nie jest dobry wybór Szczególnie jeżeli masz tak mało fastów.
3.Lord fajny ,ale ja wole magusa .
2.Blood knights to nie jest dobry wybór Szczególnie jeżeli masz tak mało fastów.
3.Lord fajny ,ale ja wole magusa .
Zombie nie mają czempionaWojciech pisze:koniecznie daj championa do tych Ghouli i do zombie
- Koziorożec
- Wałkarz
Z Cyklu "a bo ja to bym w ogóle zrobił tak"
- Nie polecam ci wrzucania gienia do bloodków (jeśli dobrze zrozumiałem i taki miałeś zamiar), oni w szarży miażdżą i bez niego, a jak ci wymanewrują oddział za 855p (Sic!) to jesteś w dupie.
- Ja np preferuję bloodków (jak już mam ich używać) bez kasztelana i muzyka, kasztelan musi rzucać wyzwania, co jest denerwujące, bo zamiast likwidować modele nabija tylko pogrom, a jeśli po szarży twój CR zależy od muzyka i nie zrobiłeś totalnej rzezi, to i tak nie spełnili swojego zadania i muzyk tutaj nie wiele da. (a i oddział kosztuje wtedy o wiele przyjemniejsze 240p)
- Flag of the blood Keep, ich jest tylko 4 IMO szkoda 75 punktów.
A gdybym miał pogmerać w tej armii, to ogołociłbym bloodków, ściął varghulfa, zdjął z lorda 3 level i dał go do wightów.
Za zaoszczędzone w ten sposób 365p
Dorzucasz jeszcze jednych bloodków(4 z sztandarowym) na drugą mańkę stołu za 240p i 2 paczki po 3 fell baty i zamiast Infinite Hatred na BSB wrzucasz ghoulkina, żeby nadążyły ghule do walki za tak mobilną armią. Wiadomo, z jedną armią będzie ci łatwiej, z inną trudniej, ale masz jeb*ięcie za 4, a przeciwnik prwdopodobnie tylko jedną szansę żeby spróbowac coś odgiąć, wyciągnąć, zaśmierdzieć ...
No to tego... tak wygląda invasion patch zainstalowany na twoją rozpiskę
- Nie polecam ci wrzucania gienia do bloodków (jeśli dobrze zrozumiałem i taki miałeś zamiar), oni w szarży miażdżą i bez niego, a jak ci wymanewrują oddział za 855p (Sic!) to jesteś w dupie.
- Ja np preferuję bloodków (jak już mam ich używać) bez kasztelana i muzyka, kasztelan musi rzucać wyzwania, co jest denerwujące, bo zamiast likwidować modele nabija tylko pogrom, a jeśli po szarży twój CR zależy od muzyka i nie zrobiłeś totalnej rzezi, to i tak nie spełnili swojego zadania i muzyk tutaj nie wiele da. (a i oddział kosztuje wtedy o wiele przyjemniejsze 240p)
- Flag of the blood Keep, ich jest tylko 4 IMO szkoda 75 punktów.
A gdybym miał pogmerać w tej armii, to ogołociłbym bloodków, ściął varghulfa, zdjął z lorda 3 level i dał go do wightów.
Za zaoszczędzone w ten sposób 365p
Dorzucasz jeszcze jednych bloodków(4 z sztandarowym) na drugą mańkę stołu za 240p i 2 paczki po 3 fell baty i zamiast Infinite Hatred na BSB wrzucasz ghoulkina, żeby nadążyły ghule do walki za tak mobilną armią. Wiadomo, z jedną armią będzie ci łatwiej, z inną trudniej, ale masz jeb*ięcie za 4, a przeciwnik prwdopodobnie tylko jedną szansę żeby spróbowac coś odgiąć, wyciągnąć, zaśmierdzieć ...
musi być na 2100?
lepsze rozpiski składa się jak dla mnie na 2250
nowa rozpa fajna tylko ja bym wywalił kasztelana, i sztandar magiczny bo szkoda pkt....
dodał jeszcze jednego bloodka
zniszczył Vargfulfa bo już imo lepsze wrighty
I. tym sposobem zaoszczędzamy około 50pkt na bloodkach za które możemy zamienić Vargulfa na 3 wrighty+benshee (225)
II. zamienić vargulfa i to co zyskaliśmy na bloodkach na 2x3 baty, 5x wilki, a resztę dopakować w BK
lepsze rozpiski składa się jak dla mnie na 2250
nowa rozpa fajna tylko ja bym wywalił kasztelana, i sztandar magiczny bo szkoda pkt....
dodał jeszcze jednego bloodka
zniszczył Vargfulfa bo już imo lepsze wrighty
I. tym sposobem zaoszczędzamy około 50pkt na bloodkach za które możemy zamienić Vargulfa na 3 wrighty+benshee (225)
II. zamienić vargulfa i to co zyskaliśmy na bloodkach na 2x3 baty, 5x wilki, a resztę dopakować w BK
co dawało to coś bo nie mam pod ręką podręcznika ?Dreadlance [60]
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Dreadlance [60] - kopia dająca autohity.
Wraithsy zajmują chyba na 2k+ 2 rary.
Coś z tym pokombinuje .
A mogę takiego lorda w ghoulach trzymać?
Wraithsy zajmują chyba na 2k+ 2 rary.
Tego nie rozumiem?zdjął z lorda 3 level i dał go do wightów
Coś z tym pokombinuje .
A mogę takiego lorda w ghoulach trzymać?
- Koziorożec
- Wałkarz
3 level magii z lorda - 50p
Takiego jak teraz nie możesz, bo na koniu jest.
Takiego jak teraz nie możesz, bo na koniu jest.
a ja mam takie pytanie:
zdaje się że lord ma bazowo 3lvl, tak?
to jak go można zdjąć? - no chyba że o czymś nie wiem
zdaje się że lord ma bazowo 3lvl, tak?
to jak go można zdjąć? - no chyba że o czymś nie wiem
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz