Po dłuższej przerwie z battlem postanawiam do niego wrócić i kontynuować grę Bretonią,
Narazie zkminiłem taki EW na 1350:
Damselka @ 130 pkt
Caddy,Genio,Konik
Pally @ 125 pkt
BSB,GGH, Grail Vow
8x KotR @ 241 pkt
FCG,War Banner
5x Knights Errant @ 121 pkt
E banner,Music
3x 6 Knights Errant @ 3x 141 pkt = 423 pkt
Music,E banner
4x Pegazy @ 220 pkt
Trebka @ 80 pkt
Wychodzi równe 1350.BSB do Realmów damselka do 5 Errantów Pegazy na maszyny/flanki/plecy/samotnych bohaterów itp. itd. Trebka straszy bije w duże kloce piechoty jak i w smoczych magów w He, Drzewa w WE i w ogóle Fajna jest.
Lance to podstawa.Wiem że na usta ciśnie się "3 pegazy muzyk lub 4 fcg, ale niemoge znaleźć pkt na FCG a za 25 pkt to najwyżej kupie wym lance na BSB więc nie wiem czy opłaca się ścinać pegaza.
Proszę o konstruktywną krytykę.
Bretonia 1350
-
- Oszukista
możesz ściąć pegaza, dac virtue of discipline bsb, dodać jedengo erranta a caddy dać do realmów. Tak ja bym widział zmiany
-
- Powergamer Rozpiskowy
Nie wiem czy ten virtue jest taki bardzo potrzebny....dodatkowy Rycerz mało daje w stosunku do pegaza, a caddy spokojnie lata w 5 errantów , do realmów idzie bsb bo tak zdaje mi się że jest lepiej, żeby mieć jedną lancę z wykopem a resztę mocno średnią, niż 2 nawet okej i reszte mocno średnią, ale to tylko moje zdanie.
Pytanie czy virtue of discipline jest potrzebny na BSB czy nie ??
Pytanie czy virtue of discipline jest potrzebny na BSB czy nie ??
Ja bym wywalił tą 5 errantów i zdjął banner z jednej (tam pojdzie czarka) za to wrzucił skirmish bowmanów z fire atack do ściągania śmiecia i na badziewie z regenką (czyt. abominacja, hydra, valgurf )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ekhem... łucznicy w skirmishu NIE mają ognistych ataków. A walenie na ich BS i z ich siłą w opisane przez ciebie śmiecie jest stratą punktów (statystycznie policz ile 10 łuczników zadaje ran na turę takiej bestii). Skirmishowi łucznicy nadają się do 3 rzeczy:GarG pisze:Ja bym wywalił tą 5 errantów i zdjął banner z jednej (tam pojdzie czarka) za to wrzucił skirmish bowmanów z fire atack do ściągania śmiecia i na badziewie z regenką (czyt. abominacja, hydra, valgurf )
1. Zrobienia linii zasłaniającej rycerzy w 1 turze od strzelania i magii
2. Blokowania ćwiartek
3. Zdejmowania BARDZO lekkich celów- jak fasty
Nidyrydy, to Errantry War chyba że mowa o KotRachzdjął banner z jednej
Ale mogą mieć, za 5 punktów.Ekhem... łucznicy w skirmishu NIE mają ognistych ataków.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, o 14:33 przez Kervyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Queek.
adeon pisze:Ekhem... łucznicy w skirmishu NIE mają ognistych ataków. A walenie na ich BS i z ich siłą w opisane przez ciebie śmiecie jest stratą punktów (statystycznie policz ile 10 łuczników zadaje ran na turę takiej bestii). Skirmishowi łucznicy nadają się do 3 rzeczy:GarG pisze:Ja bym wywalił tą 5 errantów i zdjął banner z jednej (tam pojdzie czarka) za to wrzucił skirmish bowmanów z fire atack do ściągania śmiecia i na badziewie z regenką (czyt. abominacja, hydra, valgurf )
1. Zrobienia linii zasłaniającej rycerzy w 1 turze od strzelania i magii
2. Blokowania ćwiartek
3. Zdejmowania BARDZO lekkich celów- jak fasty
AD 1 jak najbardziej!
AD 2 no i super zarabiaja odrazu na siebie
AD 3 no własnie do tego sa... bo takie lekkie FASTY itp. sa najbardziej upierdliwe dla BRETY IMHO.
A MESSAGE TO THE EMPIRE:
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
A no tak zapomniałem o tym.Kervyn pisze:Nidyrydy, to Errantry War chyba że mowa o KotRach
Moim zdaniem nie masz w tej rozpisce praktycznie nic co moze śmieci ściągać... Pegazami będziesz za harpiami czy furiami biegał?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...