Bretonia 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Masakrator
Powergamer Rozpiskowy

Bretonia 1350

Post autor: Masakrator »

Po dłuższej przerwie z battlem postanawiam do niego wrócić i kontynuować grę Bretonią,
Narazie zkminiłem taki EW na 1350:

Damselka @ 130 pkt
Caddy,Genio,Konik

Pally @ 125 pkt
BSB,GGH, Grail Vow

8x KotR @ 241 pkt
FCG,War Banner

5x Knights Errant @ 121 pkt
E banner,Music

3x 6 Knights Errant @ 3x 141 pkt = 423 pkt
Music,E banner

4x Pegazy @ 220 pkt

Trebka @ 80 pkt

Wychodzi równe 1350.BSB do Realmów damselka do 5 Errantów Pegazy na maszyny/flanki/plecy/samotnych bohaterów itp. itd. Trebka straszy bije w duże kloce piechoty jak i w smoczych magów w He, Drzewa w WE i w ogóle Fajna jest.
Lance to podstawa.Wiem że na usta ciśnie się "3 pegazy muzyk lub 4 fcg, ale niemoge znaleźć pkt na FCG a za 25 pkt to najwyżej kupie wym lance na BSB więc nie wiem czy opłaca się ścinać pegaza.
Proszę o konstruktywną krytykę.

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

możesz ściąć pegaza, dac virtue of discipline bsb, dodać jedengo erranta a caddy dać do realmów. Tak ja bym widział zmiany

Masakrator
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Masakrator »

Nie wiem czy ten virtue jest taki bardzo potrzebny....dodatkowy Rycerz mało daje w stosunku do pegaza, a caddy spokojnie lata w 5 errantów , do realmów idzie bsb bo tak zdaje mi się że jest lepiej, żeby mieć jedną lancę z wykopem a resztę mocno średnią, niż 2 nawet okej i reszte mocno średnią, ale to tylko moje zdanie.
Pytanie czy virtue of discipline jest potrzebny na BSB czy nie ??

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Musisz sie tylko zastanowic czy jedne młot Ci starczy. Kwestia założeń.

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

caddy spokojnie lata w 5 errantów
Niezbyt spokojnie, bo nie ma look outa.
Queek.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja bym wywalił tą 5 errantów i zdjął banner z jednej (tam pojdzie czarka) za to wrzucił skirmish bowmanów z fire atack do ściągania śmiecia i na badziewie z regenką (czyt. abominacja, hydra, valgurf )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

GarG pisze:Ja bym wywalił tą 5 errantów i zdjął banner z jednej (tam pojdzie czarka) za to wrzucił skirmish bowmanów z fire atack do ściągania śmiecia i na badziewie z regenką (czyt. abominacja, hydra, valgurf )
Ekhem... łucznicy w skirmishu NIE mają ognistych ataków. A walenie na ich BS i z ich siłą w opisane przez ciebie śmiecie jest stratą punktów (statystycznie policz ile 10 łuczników zadaje ran na turę takiej bestii). Skirmishowi łucznicy nadają się do 3 rzeczy:
1. Zrobienia linii zasłaniającej rycerzy w 1 turze od strzelania i magii
2. Blokowania ćwiartek
3. Zdejmowania BARDZO lekkich celów- jak fasty

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

zdjął banner z jednej
Nidyrydy, to Errantry War chyba że mowa o KotRach
Ekhem... łucznicy w skirmishu NIE mają ognistych ataków.
Ale mogą mieć, za 5 punktów.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, o 14:33 przez Kervyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Queek.

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

adeon pisze:
GarG pisze:Ja bym wywalił tą 5 errantów i zdjął banner z jednej (tam pojdzie czarka) za to wrzucił skirmish bowmanów z fire atack do ściągania śmiecia i na badziewie z regenką (czyt. abominacja, hydra, valgurf )
Ekhem... łucznicy w skirmishu NIE mają ognistych ataków. A walenie na ich BS i z ich siłą w opisane przez ciebie śmiecie jest stratą punktów (statystycznie policz ile 10 łuczników zadaje ran na turę takiej bestii). Skirmishowi łucznicy nadają się do 3 rzeczy:
1. Zrobienia linii zasłaniającej rycerzy w 1 turze od strzelania i magii
2. Blokowania ćwiartek
3. Zdejmowania BARDZO lekkich celów- jak fasty

AD 1 jak najbardziej!
AD 2 no i super zarabiaja odrazu na siebie 8)
AD 3 no własnie do tego sa... bo takie lekkie FASTY itp. sa najbardziej upierdliwe dla BRETY IMHO.
A MESSAGE TO THE EMPIRE:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Kervyn pisze:Nidyrydy, to Errantry War chyba że mowa o KotRach
A no tak ;) zapomniałem o tym.

Moim zdaniem nie masz w tej rozpisce praktycznie nic co moze śmieci ściągać... Pegazami będziesz za harpiami czy furiami biegał?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

adeon pisze:A walenie na ich BS i z ich siłą w opisane przez ciebie śmiecie jest stratą punktów (statystycznie policz ile 10 łuczników zadaje ran na turę takiej bestii).
Jeśli chodzi o abominację to warto wbic 1 ranę. Wtedy Ci juz nie wstanie.

ODPOWIEDZ